Ja bym przede wszystkim preferował większą konfigurowalność AF-a, tak jak jest w D200.
Co do matrycy to raczej będzie to 12 MPX, a nie 10. Może LV. Sprzątaczka to pewnik. Może EC. Zobaczymy. Canon lubi mieć rzeczy których inni nie mają, a ostatnio konkurenci nadgonili. Myślę że coś nowego wkrótce się pojawi. Przy czym seria dwucyfrowa jest bardzo dobra do testowania nowinek.
Zresztą wkrótce się dowiemy.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 08-07-2007 o 00:40
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Też obstawiam 12 MP. EC - raczej nie. Oczywiście najważniejszy (hehe) będzie 3" LCD...
Sądzisz, że pójdą w grupowanie punktów AF? To chyba by było za bardzo PRO. Choć nie ukrywam, że oprócz lekkiego zwiększenia punktów AF mile widziałbym ich sensowniejsze rozrzucenie po kadrze.
Ciekawe czy w końcu zdecydują się na uszczelnienia korpusu - może to nie za wiele, ale jakże miłe![]()
Może dadzą np. możliwość poszerzenia centralnego punktu, grupowanie, może więcej krzyżowych (marzenia). Co do uszczelnienia to chyba coś muszą dać, bo przeciwnicy
naciskają
.
Myślę że w sierpniu na pewno 40D będzie. I nie będą to kosmetyczne zmiany. Ich limit Canon już wyczerpał. Oczywiście zależy czym dla kogo są te kosmetyczne zmiany, bo 40D też będzie aparatem do tego cyfrowym i pewnie bardzo podobnym pod wieloma względami do 30D.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 09-07-2007 o 16:07
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj