www.pbase.com/arra
4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu
Co przez to rozumiesz? Sony na pewno wypuści kolejną lustrzankę i na pewno nie odetnie Nikonowi dostaw matryc. Po pierwsze podpisali kilkuletnią umowę, po drugie trzepią na tym niezłe pieniądze ;-) (nie mam żadnych dowodów na to, ale nie wyobrażam sobie, żeby mogło być inaczej)
40D + 17-55/2.8 IS USM + 85/1.8 USM + 580EX + Stofen
Pretec 4 GB x133 + Kingston 1 GB x50 + Manfrotto 728B
Lowepro Stealth Reporter D400 AW + Lowepro Nova 2 AW
Moje zdjęcia na Jelonce.com, plfoto i galerii ZSO nr 1 im. S. Żeromskiego w Jeleniej Górze
Mój fotoreportaż z XV Finału WOŚPu i zdjęcie tygodnia na fotopolis.pl
ale co by nie powiedzieć byłby niezły numer gdyby ją zerwali![]()
30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!
odkąd Canon zapowiedział tą konferencję prasową na 20 sierpnia, to czas jakby wolniej leciMogliby już coś zdradzić, jakiś oficjalny przeciek albo coś
.
Tak czy siak czas mojej 20stki dobiega końca, przyjdzie się rozstać.
Canon 40D, Canon 20D, Canon 70-200/2,8L IS, Canon 24-105/4,0L IS, Canon 100/2,8 makro, Canon 50/1,8, Tamron 17-50/2,8, Canon 580EX, Manfrotto 680B, LowePro Nova4, LowePro Computrekker AW.
moja strona: http://www.kurys.pl
Kurcze, kontynuowalem dalej zart o matrycach
A tak serio to jezeli Sony faktycznie chce byc numer 2 lub nawet 1 (sic!), to nie wyobrazam sobie, aby osiagneli to wspomagajac Nikona swoimi matrycami, a juz na pewno nie w atrakcyjnej cenie. Oczywiscie pewnie sa podpisane jakies zobowiazania dwustronne, pewnie w matrycach Sony jest X patentow Nikona, wiec wiadomo, ze nie jest prosto i latwo nagle powiedziec NIE, ale bez tego Sony moze conajwyzej napsuc krwi Pentaxowi i Olkowi, bo Nikona nie dogoni raczej NIGDY.
www.pbase.com/arra
4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu
Coś czuje że najdalej 10 min po zakończeniu tej mitycznej, zapowiedzianej konferencji któryś z modów, z nieprawdopodobną wręcz uciechą i przemożnym uczuciem ulgi, zamknie ten wątek ;-)
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
Bo już się nie mogę doczekać![]()
Znam już parametry 40D, opatrzyły mi się
Może na zasadzie snobizmu nowy model będzie miał po kolei odejmowane ficzery (maksymalna prostota narzędzia to prawdziwe wyzwanie dla inteligentnego człowieka), tu jedynka to będzie "Ami-1D", względnie Druh-1Ds lub też nowa nazwa "AntiOne" dla focących znudzonych tyloma funkcjami z wbudowaną stałką, 1 czasem i B, przesłoną dziurką w blaszce i ... matrycą super hiper z czułością 100 za 25 kpln.
8)
Ano jak gdybanie sie skonczy to nie bedzie sensu dalej gdybac. Ale nauczony doswiadczeniem od razu otworze watki:
W dziale dSLR:
- Canon 40D
- 40D czy 30D
- 40D czy 20D
- 40D czy 400D
- 40D czy 350D
- 40D czy 300D
W dziale Testy Sprzetu:
- Canon 40D (do uzupelnienia pozniej)
W dziale sprzet fotograficzny inny:
- 40D czy cos z inych systemow
No i oczywiscie nie zapomne o otwarciu najwazniejszego watku, w Pralni:
- dlaczego Vitez smial zamknac watek o nastepcy 30D
Oczywiscie:
Btw ale beda jaja jak to bedzie np 50D a nie 40D (nawiazujac do tradycji EOS 50)