Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 08-08-2007 o 03:30
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
1. 4000 PLN (o ile bedzie mial to wszystko o czym pisza, lacznie z kitem jakies 4500). Na wiecej raczej Canon nie ma co liczyc przy obecnych cenach konkurencji (Nikon).
2. 30D->40D zawsze warto, bo warto miec nowy lepszy sprzet (gwarancja). Natomiast z ekonomicznego punktu widzenia, to absolutnie nie warto (za 1500 PLN mozna sobie kupic jakies fajne szkielko)
Ostatnio edytowane przez arra ; 08-08-2007 o 12:16
www.pbase.com/arra
4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu
panowie, ja i bez was mam sporo roboty. proszę..
Jeśli to co podał Kolekcjoner odnośnie ceny to prawda, to chyba jakieś nieporozumienie. Chyba, że z jakimś sensownym szkłem w kicie
wg mnie ma to sens przy obecnym kursie dolara to trochę ponad 4tys, może to być cena z kitem albo bez. Ja rok temu dałem 5tys za 30d, więc to wcale nie taka dziwna cena. Jednak wydaje mi się, że to jakas bzdura, ta fotka jakaś dziwna jest, osobno opis osobno cena i ten dekiel jeszcze.
LepP
5D + 7D + Sigma 50 1.4 + EF 24-105 IS USM+ EF 70-300 IS USM
Sadzac po wadze to to raczej jest kit. Tylko trudno powiedziec czy do aparatu wciskaja kit czy nam![]()
Moze ktos sie podejmie zgadniecia srednicy dekielka i okreslenia co autor zdjecia chcial nam przekazac![]()
Lep, cena w Polsce to osobna sprawa, tu jest strefa wpływów Euro.
W USA 30D kosztował bodajże 1299$ za body, od jego premiery pojawiło się na rynku masę propozycji konkurencji. Nikon D80, Sonolta, Pentax K10D.
40D - ze względu na wspaniałą pracę matrycy istniejącej od czasów 20D - jest de facto spóźnioną propozycją i musi mieć zarówno ficzery jak i atrakcyjną cenę. Dla mnie 1200$ za body to sensowna granica.
BTW, w tej chwili Nikon D200, aparat marketingowo wykreowany niby nieco ponad 30D w Polsce kosztuje ca 4800PLN. 40D musi być sporo tańsze.
A skąd przeświadczenie że ta etykietka na 1600$ tyczy się wogóle 40D? Ta etykietka coś zakrywa i chyba tylko dltego została użyta... Poza tym nie mogę się oprzeć wrażeniu że to zdjęcie monitora, a na komputerze, to ja sobie zaraz wypiszę fakturę na Marka 1DsIII albo EOSa 50D. A dekielek to już chyba zupełnie dla ozdoby... Myslę, że te przecieki są ściśle kontrolowane przez marketingowców z Canona.. Nawet mogą pokusić się wyciek zawyżoenj ceny, żeby później wszyscy byli mile zaskoczeni... Jak na razie nie przekonała mnie żadna plotka - nawet to zdjęcie faktury/listu przewowozowego...
EOS 90D (w sumie)
Dla Ciebie, "Tomaszu", prosto z dpreview:
Re: Original 40D invoice pic here... NEW
Maciej Solarek - 6 hours ago
I've entered UPC code number from this invoice on http://www.upcdatabase.com/itemform.asp
And this is the result:
Item Record
UPC-A
EAN/UCC-13
Description Canon EOS 40D D-SLR W
Size/Weight 3.74 LB
Manufacturer CANON INC/TOKYO VIDEO DIVISION (0013803) more items
Issuer Country United States
Last Modified Tue, 07 Aug 2007 21:12:04 UTC
Pending Updates 1
Please check it:
http://www.upcdatabase.com/item.asp?upc=013803086607
Is it next fake? Are information on this www site believable?
--
Maciej
EOS - conditio sine Kwanon...
Hehehe, zobacz sobie co stoi napisane na glownej:Zamieszczone przez bahrd
http://www.upcdatabase.com/
"Welcome to the Internet UPC Database! This free service is run as a hobby of mine."
Sam mozesz sobie tam wstawic dowolny kod z dowolnym opisem :P
Marcin
Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.