Strona 25 z 36 PierwszyPierwszy ... 15232425262735 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 353

Wątek: Kiedy wyjdzie następca 30D??

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kro Zobacz posta
    No widzisz, bo nie miałeś być może porównania (i nie mam tu na myśli pobawienia się) z konkurencją.
    a ja mam i wole canona.

Da, się wystarczy statyw, albo monopod, ale na pewno nie ma takiej potrzeby z powodu przegrzewania się.
    statyw sprawia że szkło jest jaśniejsze?
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

kro
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mkwiek Zobacz posta
    nie wiem co ty chcesz od ergonomi canona. 30d i wyżej nie ma nic do zarzucenia. chyba że przywykłeś do innej marki ale to już Twój problem z przesiadką a nie canona z dostosowywaniem czegokolwiek pod twój gust
    Wiesz, to nie jest problem przesiadki i niedostosowania się, bo sprzętu używam od paru miesięcy i już w ciemno. Robię automatycznie rzeczy których w aparacie z normalną ergonomią nie musiałbym robić (np. naciskać play po zrobieniu zdjęcia, bo tego podglądu który jest zaraz po zrobieniu zdjęcia nie da się powiększyć ). Obawiam się że to raczej Ty nie masz porównania z konkurencją i nie wiesz, że nowoczesny aparat może być o wiele lepszy/praktyczniejszy w użyciu
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez schabu Zobacz posta
    a ja mam i wole canona.

statyw sprawia że szkło jest jaśniejsze?
    Nie zauważyłeś, że rozmawiamy o stabilizacji?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

a gwarantuje Ci, że miał
    i woli canona, i co mu zrobisz???
    Ja też miałem i wolę Canona i co mi zrobisz? I co z tego powodu mam bić pokłony bezmyślnym i głupim rozwiązaniom w aparatach tej marki?
    Ostatnio edytowane przez kro ; 06-08-2007 o 16:18 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu Awatar BelYaal
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A mnie ciekawi jak by dzialala stabilizacja w aparacie w polaczeniu z ta w obiektywie

kro
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BelYaal Zobacz posta
    A mnie ciekawi jak by dzialala stabilizacja w aparacie w polaczeniu z ta w obiektywie
    olympusowcy robili testy i tak na oko to nic to nie dawało (wyniki na oko były podobne jak z pojedynczą stabilizacją)

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

bo tego podglądu który jest zaraz po zrobieniu zdjęcia nie da się powiększyć
    znasz takie powiedzenie, że złej baletnicy przeszkadza rąbek u spódnicy??
    czepiasz się szczegółów.
    olympusowcy robili testy i tak na oko to nic to nie dawało (wyniki na oko były podobne jak z pojedynczą stabilizacją)
    ej, sorry, ale wszystkie twoje przemyślenia powyżej też są "na oko"??
    na oko to chłop w szpitalu umarł jak mówiła moja świętej pamięci prababcia
    I am FX

kro
    Guest

Domyślnie

znasz takie powiedzenie, że złej baletnicy przeszkadza rąbek u spódnicy??
    czepiasz się szczegółów.

ej, sorry, ale wszystkie twoje przemyślenia powyżej też są "na oko"??
    na oko to chłop w szpitalu umarł jak mówiła moja świętej pamięci prababcia
    A co ja innego mogę stwierdzić widząc tylko zdjęcia w necie? Zaznaczam więc wyraźnie że to moja subiektywna ocena (choć zbieżna z innymi które widzieli wyniki)...
    Rozumiem, że reprezentujesz postawę przeniesienia, jeśli ktoś coś złego napisze o sprzęcie którego używasz, to tak jakby źle pisał o Tobie? Śpieszę wyjaśniać, że nic złego o Tobie nie myślę w przeciwieństwie do ergonomii 30D.
    Oczywiście, że to o czym piszę to drobiazgi, które nie przeszkadzają w robieniu zdjęć, ale bynajmniej nie pomagają, a wydawało mi się że aparat ma pomagać. Ale może tylko tak na oko mi się wydawało.

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Rozumiem, że reprezentujesz postawę przeniesienia, jeśli ktoś coś złego napisze o sprzęcie którego używasz, to tak jakby źle pisał o Tobie?
    oczywiście, że nie. źle rozumiesz. ergonomia to sprawa osobista i takich rzeczy się nie powinno poddawać dyskusji. dla Ciebie ergonomiczne jest to, a dla mnie tamto. kropka

możesz pisać złe rzeczy o moim sprzęcie i jeżeli to prawda to ci przytaknę, nie w tym rzecz. mi podoba się np d200, za to, że ma fajny wizjerek i uszczelnienia i jeszcze kilka drobiazgów, czego nie ma tak dobrego w 30d, ale czepianie się braku możliwości powiększenia podglądu to już przesada
    po za tym dla mnie najważniejszy jest efekt - a więc ostateczny obrazek, a ten z nikona mi się już nie podoba. kropka
    I am FX

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Nie zauważyłeś, że rozmawiamy o stabilizacji?
    zauważyłem ale Driver mówił o szkle i o tym że stabilizacja w wypadku focenia koncertów z f/5.6 nic nie daje - włączona czy nie. Ty jego nie zrozumiałeś, widocznie ja Ciebie a potem Ty mnie
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

(....)a gwarantuje Ci, że miał
    i woli canona, i co mu zrobisz???
    Dzięki Marcinie . Po prostu kolega nie rozumie prostego faktu, że ergonomia to rzecz względna i to że kogoś coś denerwuje nie o znacza, że jest to źle rozwiązane tylko po prostu dla niego nie jest to optymalne rozwiązanie.

Kro po prostu zmień system, a nie biadol jaki to Canon zły i nie wygodny. Dla mnie np. wiele rozwiązań u konkurencji to patologia i co - trąbię na ich forach jakie to mają złe aparaty. Nie, bo uważam że to raczej problem leży po mojej stonie, a nie po stronie puszek.

Aha zapewniem Cię też, że Mkwiek nie jedną puszkę miał w ręku i pisanie, że jest przywiązany do jednego systemu jest po prostu żenująco śmieszne. Tak to jest jak się stosuje argumenty ad personam nie znając osób do których są skierowane.

PS. Tak canon nie jest idealny można w nim masę rzeczy poprawić tak samo jak w innych systemach .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 06-08-2007 o 16:54
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

kro
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez schabu Zobacz posta
    zauważyłem ale Driver mówił o szkle i o tym że stabilizacja w wypadku focenia koncertów z f/5.6 nic nie daje - włączona czy nie. Ty jego nie zrozumiałeś, widocznie ja Ciebie a potem Ty mnie
    No nie wiem, może faktycznie wszyscy się źle zrozumieli, ale zaczęło się od tego, że Driver twierdził, że stabilizacja przegrzewała aparat. Mniejsza o to.

Dzięki Marcinie . Po prostu kolega nie rozumie prostego faktu, że ergonomia to rzecz względna i to że kogoś coś denerwuje nie o znacza, że jest to źle rozwiązane tylko po prostu dla niego nie jest to optymalne rozwiązanie.
    Hm... rzeczy o których pisałem nie mogą być dla nikogo wygodne. Owszem można się przyzwyczaić, że nie jest normalnie, ale obiektywnie jest to złe rozwiązanie. Choćby dlatego, że rzeczy o których pisałem są fakultatywne tzn. ich poprawienie nie oznacza zmiany dla osób które uważają z jakichś powodów, że w ten sposób się powinno obsługiwać aparat, jednak dla osób które wymagają czegoś normalnego zmiana przyniesie korzyść.
    Jak już jesteśmy przy konkretach to idźmy dalej. Zakładając że rozwiązanie z wielkim kółkiem jest genialne, to dlaczego w trybie M, duże kółko obsługuje przysłonę, a małe czas, zamiast odwrotnie jakby wskazywała logika i praktyka (częściej się zmienia przysłonę)

Strona 25 z 36 PierwszyPierwszy ... 15232425262735 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów