Cytat Zamieszczone przez kro Zobacz posta
Ale czy nie prościej byłoby zrobić stabilizacji matrycy? W końcu wszyscy to już mają oprócz Canona i Nikona... a stabilizacja przydałaby się nie tylko w kicie ale też przy stałkach. Na prawdę nie chcielibyście móc zaoszczędzić 1500zł i kupić np 70-210 F/4L bez stabilizacji?
Oczywiste jest, że raczej Canon by na tym stracił finansowo, ale czy jego użytkownicy zamiast domagać się tego co dla nich dobre, muszą domagać się tego co dobre dla Canona?
Nie nie prościej i na pewno tego Canon póki co nie da. Nie miałoby to najmniejszego sensu. To co piszesz w ostatnim zdaniu to już zupełny absurd. Canon to spółka publiczna i ma zarabiać pieniądze. Robi to od wielu już lat - najlepiej w tym biznesie. A to co chcą użytkownicy to jest sprawa ich wyboru - także przy zakupach.

(...) a wybacz, do zdecydowanej większości profesjonalnych stałek Canona nie masz nie tylko profesjonalnej stabilizacji optycznej, ale też tej "namiastki" (...)
To jest nieprawda .

(...)
Ja powiem szczerze, nie potrzebuję w 40D ani stabilizacji, ani live view. Zdecydowanie wolałbym coś na co nie niestety liczyć nie można poprzez konserwatyzm Canona tj. normalną ergonomię i funkcjonalność body.
No widzisz to rzecz gustu ja bardzo bym nie chciał żeby Canon zmieniał coś w tej "fatalnej" ergonomii (mówimy jak sądzę o 30d), która mnie akurat bardzo odpowiada .