Strona 24 z 36 PierwszyPierwszy ... 14222324252634 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 353

Wątek: Kiedy wyjdzie następca 30D??

Uzależniony
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kro Zobacz posta
    Ale czy nie prościej byłoby zrobić stabilizacji matrycy? W końcu wszyscy to już mają oprócz Canona i Nikona...
    A dziwnym trafem te dwie marki mają większość rynku cuda !!
    350D

kro
    Guest

Domyślnie

Akurat do Olka możesz sobie kupić obiektyw ze stabilizacją optyczną. Poza tym oni mogą się cieszyć stabilizacją z każdym szkłem, a wybacz, do zdecydowanej większości profesjonalnych stałek Canona nie masz nie tylko profesjonalnej stabilizacji optycznej, ale też tej "namiastki" Poza tym nie rozmawiamy tu o segmencie profesjonalnym, tylko amatorskim
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Alzail Zobacz posta
    A dziwnym trafem te dwie marki mają większość rynku cuda !!
    I co myślisz, że dzięki braku stabilizacji mają tę większość? Poza tym jest to większość tylko w segmencie lustrzanek, bo ogólnie w aparatach foto na drugim miejscu jest Sony.
    Ja powiem szczerze, nie potrzebuję w 40D ani stabilizacji, ani live view. Zdecydowanie wolałbym coś na co nie niestety liczyć nie można poprzez konserwatyzm Canona tj. normalną ergonomię i funkcjonalność body.
    Ostatnio edytowane przez kro ; 06-08-2007 o 15:43 Powód: Automerged Doublepost

Zablokowany Awatar Driver

Domyślnie

Ale czy nie prościej byłoby zrobić stabilizacji matrycy?

nie lepiej kolego. a przekonałbyś się o tym mając taki aparat

na ostatnim koncercie ( ok + 25 st - plener godz 19.00) laska fotograf zespołu już po 10 min co chwile wyciągała karet i na nią dmuchała.

Po koncercie padło pytanie - jak zdjęcia

odp - mało zrobiłam bo aparat sie przegrzewał i się wyłączał

kro
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Driver Zobacz posta
    nie lepiej kolego. a przekonałbyś się o tym mając taki aparat

na ostatnim koncercie ( ok + 25 st - plener godz 19.00) laska fotograf zespołu już po 10 min co chwile wyciągała karet i na nią dmuchała.

Po koncercie padło pytanie - jak zdjęcia

odp - mało zrobiłam bo aparat sie przegrzewał i się wyłączał
    I Ty na prawdę myślisz, że to od stabilizacji?

Domyślnie

I Ty na prawdę myślisz, że to od stabilizacji?
    a ty naprawde myślisz że od czegoś innego ?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ale czy nie prościej byłoby zrobić stabilizacji matrycy? W końcu wszyscy to już mają oprócz Canona i Nikona... a stabilizacja przydałaby się nie tylko w kicie ale też przy stałkach. Na prawdę nie chcielibyście móc zaoszczędzić 1500zł i kupić np 70-210 F/4L bez stabilizacji?
    Oczywiste jest, że raczej Canon by na tym stracił finansowo, ale czy jego użytkownicy zamiast domagać się tego co dla nich dobre, muszą domagać się tego co dobre dla Canona?
    Nie nie prościej i na pewno tego Canon póki co nie da. Nie miałoby to najmniejszego sensu. To co piszesz w ostatnim zdaniu to już zupełny absurd. Canon to spółka publiczna i ma zarabiać pieniądze. Robi to od wielu już lat - najlepiej w tym biznesie. A to co chcą użytkownicy to jest sprawa ich wyboru - także przy zakupach.

(...) a wybacz, do zdecydowanej większości profesjonalnych stałek Canona nie masz nie tylko profesjonalnej stabilizacji optycznej, ale też tej "namiastki" (...)
    To jest nieprawda .

(...)
    Ja powiem szczerze, nie potrzebuję w 40D ani stabilizacji, ani live view. Zdecydowanie wolałbym coś na co nie niestety liczyć nie można poprzez konserwatyzm Canona tj. normalną ergonomię i funkcjonalność body.
    No widzisz to rzecz gustu ja bardzo bym nie chciał żeby Canon zmieniał coś w tej "fatalnej" ergonomii (mówimy jak sądzę o 30d), która mnie akurat bardzo odpowiada .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

kro
    Guest

Domyślnie

a ty naprawde myślisz że od czegoś innego ?
    Ja nie myślę, tylko wiem, a tak BTW, to ową stabilizację jak się ma to można wyłączać... ,a niestety jak się nie ma to nie można włączać...

Domyślnie

Ja nie myślę, tylko wiem, a tak BTW, to ową stabilizację jak się ma to można wyłączać... ,a niestety jak się nie ma to nie można włączać...
    jak ktoś myśli że jest "profi" mając kita F/5.6 i się zabiera za focenie koncertu o 19.00 z czarnym tłem to w jego przypadku wyłączyś ię nie da

kro
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta

To jest nieprawda .
    tak? to proszę zrób sobie zestawienie stałek ze stabilizacją i bez i przekonaj się osobiście, że jednak prawda.

No widzisz to rzecz gustu ja bardzo bym nie chciał żeby Canon zmieniał coś w tej "fatalnej" ergonomii (mówimy jak sądzę o 30d), która mnie akurat bardzo odpowiada .
    No widzisz, bo nie miałeś być może porównania (i nie mam tu na myśli pobawienia się) z konkurencją.

A ja bym wolał aby jednak było normalnie. I abym chcą podejrzeć histogram nie musiał najpierw mozolnie zmniejszać podglądu... (a to tylko przykładowa i jedna z wielu upierdliwości).
    jak ktoś myśli że jest "profi" mając kita F/5.6 i się zabiera za focenie koncertu o 19.00 z czarnym tłem to w jego przypadku wyłączyś ię nie da
    Da, się wystarczy statyw, albo monopod, ale na pewno nie ma takiej potrzeby z powodu przegrzewania się.
    Ostatnio edytowane przez kro ; 06-08-2007 o 16:10 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Zdecydowanie wolałbym coś na co nie niestety liczyć nie można poprzez konserwatyzm Canona tj. normalną ergonomię i funkcjonalność body.
    nie wiem co ty chcesz od ergonomi canona. 30d i wyżej nie ma nic do zarzucenia. chyba że przywykłeś do innej marki ale to już Twój problem z przesiadką a nie canona z dostosowywaniem czegokolwiek pod twój gust
    No widzisz, bo nie miałeś być może porównania (i nie mam tu na myśli pobawienia się) z konkurencją.
    a gwarantuje Ci, że miał
    i woli canona, i co mu zrobisz???
    Ostatnio edytowane przez mkwiek ; 06-08-2007 o 16:15 Powód: Automerged Doublepost
    I am FX

Strona 24 z 36 PierwszyPierwszy ... 14222324252634 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów