Akurat do Olka możesz sobie kupić obiektyw ze stabilizacją optyczną. Poza tym oni mogą się cieszyć stabilizacją z każdym szkłem, a wybacz, do zdecydowanej większości profesjonalnych stałek Canona nie masz nie tylko profesjonalnej stabilizacji optycznej, ale też tej "namiastki" Poza tym nie rozmawiamy tu o segmencie profesjonalnym, tylko amatorskim
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
I co myślisz, że dzięki braku stabilizacji mają tę większość? Poza tym jest to większość tylko w segmencie lustrzanek, bo ogólnie w aparatach foto na drugim miejscu jest Sony.
Ja powiem szczerze, nie potrzebuję w 40D ani stabilizacji, ani live view. Zdecydowanie wolałbym coś na co nie niestety liczyć nie można poprzez konserwatyzm Canona tj. normalną ergonomię i funkcjonalność body.
Ostatnio edytowane przez kro ; 06-08-2007 o 15:43 Powód: Automerged Doublepost
nie lepiej kolego. a przekonałbyś się o tym mając taki aparat
na ostatnim koncercie ( ok + 25 st - plener godz 19.00) laska fotograf zespołu już po 10 min co chwile wyciągała karet i na nią dmuchała.
Po koncercie padło pytanie - jak zdjęcia
odp - mało zrobiłam bo aparat sie przegrzewał i się wyłączał
Nie nie prościej i na pewno tego Canon póki co nie da. Nie miałoby to najmniejszego sensu. To co piszesz w ostatnim zdaniu to już zupełny absurd. Canon to spółka publiczna i ma zarabiać pieniądze. Robi to od wielu już lat - najlepiej w tym biznesie. A to co chcą użytkownicy to jest sprawa ich wyboru - także przy zakupach.
To jest nieprawda.
No widzisz to rzecz gustu ja bardzo bym nie chciał żeby Canon zmieniał coś w tej "fatalnej" ergonomii (mówimy jak sądzę o 30d), która mnie akurat bardzo odpowiada.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
tak? to proszę zrób sobie zestawienie stałek ze stabilizacją i bez i przekonaj się osobiście, że jednak prawda.
No widzisz, bo nie miałeś być może porównania (i nie mam tu na myśli pobawienia się) z konkurencją.No widzisz to rzecz gustu ja bardzo bym nie chciał żeby Canon zmieniał coś w tej "fatalnej" ergonomii (mówimy jak sądzę o 30d), która mnie akurat bardzo odpowiada.
A ja bym wolał aby jednak było normalnie. I abym chcą podejrzeć histogram nie musiał najpierw mozolnie zmniejszać podglądu... (a to tylko przykładowa i jedna z wielu upierdliwości).
Da, się wystarczy statyw, albo monopod, ale na pewno nie ma takiej potrzeby z powodu przegrzewania się.
Ostatnio edytowane przez kro ; 06-08-2007 o 16:10 Powód: Automerged Doublepost
nie wiem co ty chcesz od ergonomi canona. 30d i wyżej nie ma nic do zarzucenia. chyba że przywykłeś do innej marki ale to już Twój problem z przesiadką a nie canona z dostosowywaniem czegokolwiek pod twój gust
a gwarantuje Ci, że miał
i woli canona, i co mu zrobisz???
Ostatnio edytowane przez mkwiek ; 06-08-2007 o 16:15 Powód: Automerged Doublepost
I am FX