pozwolę się nie zgodzić. Po pierwsze ja na przykład zadowolił bym sie z chęcią większą ilością zdjęć na sek niż 5 (ale to mało istotny szczegół) ale wydaje mi się, że z marketingowego punktu widzenia to mógłby być trafiony strzał Canona. Kiedy wprowadzono 20D z 5kl/sek wszyscy do niego podgonili i teraz to standard w tej klasie. Wojna megapikselowa (którą w tym segmencie Canon przespał bo ma świetną matrycę 8.2 MPx z 20D/30D) może zamienić się na woje na dodatki. 3 cale LCD konkurencja szybko nadgoni ale te 6,25 klatki to takie nie wiadomo co. Gdybym był producentem Nikona lub Sony odpuściłbym to zamiast konkurować na 6.38 klatki/sek. To będzie wyróżnik nowej linii do katalogów (jeśli będzie).
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
I tu się znowu nie zgodzę. Brak ISO co 1/3 EV to koszmar przy zdjęciach w teatrze. Brak ISO w wizjerze powoduje zepsute fotki. Ekran 20D w porównaniu z 3 calami to rozpacz i brak możliwości rzetelnej oceny czy zdjęcie należy powtórzyć czy nie. Oj ile razy przeżywałem w domu rozczarowania przy zdjęciach które w okienku 20D wyglądały na wyczesane. Zmiana na 40D będzie zupełnie racjonalna.