Strona 16 z 36 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 353

Wątek: Kiedy wyjdzie następca 30D??

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canon EOS System Zobacz posta
    Jeżeli potraficie zrobić taki aparat w photoshopie od zera i jest to dla was takie łatwe to gratuluję...
    To są rendery z programu do grafiki 3D typu 3dStudio, czy Lightwave a nie żadne malowanki czy fotomontaże w Photoshopie. Robi się model 3D z siatki trójkątów albo krzywych, ustawia światła i program generuje takie właśnie obrazki.
    A wogóle to co do rzeczy ma to czy dla nas jest to łatwe czy trudne?

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    To są rendery z programu do grafiki 3D typu 3dStudio, czy Lightwave a nie żadne malowanki czy fotomontaże w Photoshopie. Robi się model 3D z siatki trójkątów albo krzywych, ustawia światła i program generuje takie właśnie obrazki.
    A wogóle to co do rzeczy ma to czy dla nas jest to łatwe czy trudne?
    Ciekawość. Jak dla mnie to takie łatwe nie jest, mnóstwo roboty, a efekt i tak prawdopodobnie nie będzie taki jak na zdjęciu.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canon EOS System Zobacz posta
    Ciekawość. Jak dla mnie to takie łatwe nie jest, mnóstwo roboty, a efekt i tak prawdopodobnie nie będzie taki jak na zdjęciu.
    Ze wszystkim jest mnóstwo roboty jeśli chce się osiągnąć dobry rezultat. Są ludzie którzy się specjalizują w tworzeniu grafiki 3D i dla nich taki projekcik '40D' to banał. Nie ma tam żadnej rewelacji jeśli chodzi o model obiektu, tekstury czy światło. Tyle że tego się nie da zrobić w 15 minut a trzeba poświęcić kilka dni.
    Gdybym chciał zrobić takiego fake 40D żeby się potem się bawić obserwowaniem komentarzy na różnych forach i domysłów to na pewno poświęciłbym odpowiednio dużo czasu żeby efekt był realistyczny np. tydzień czy dwa. Właśnie na tym polega róznica między lamerami a profesjonalistami że ci pierwsi chcą uzyskać efekt w 5 minut, najlepiej ściągnąć jakiś program albo plugin do Photoshopa który jednym kliknięciem od razu stworzy wspaniałe efekty albo przerobi nędzne zdjęcie w 'artystyczne', a ci drudzy wiedzą że na wszystko potrzeba czasu i ciężkiej pracy.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez scooter Zobacz posta
    A Bonk zrobił extra fake 3d sto lat temu .... i do tej pory fake wypływa przy kolejnych domysłach
    No właśnie. Czasami warto popracować - choćby dla sławy . W tym co pisze MMM jest dużo prawdy. Zresztą było już tyle "wiarygodnych" przecieków. Te linki pewnie dlatego wzbudzają tyle zainteresowania, bo brzmią bardzo wiarygodnie. Ja słyszałem też plotki, że canon przygotował na sierpień coś co większość ludzi interesujących się tematem mocno zaskoczy. I wielu może być tą nowością zdegustowanych. Ale co tam . 40D (albo coś o zbliżonej nazwie ) tuż, tuż .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 04-08-2007 o 03:25
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

nie sadze zeby to byla podrobka... Wrzuccie sobie te fotki do photoshopa i rozjasnijcie w cieniach, bedzie widac wiecej

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konradl Zobacz posta
    nie sadze zeby to byla podrobka... Wrzuccie sobie te fotki do photoshopa i rozjasnijcie w cieniach, bedzie widac wiecej
    No ile razy można pisać..... to nie są żadne "fotki" tylko rendery z programów 3D!

Bywalec Awatar MaciekCi
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Eee tam , ludzie, ja widziałem takie rendery/grafiki 3D, że w życiu bym nie powiedział, że to bylo "rysowane". Najpierw byłem przekonany, że to fotka, dopiero później kumpel mi pokazywał "to render" " to grafika" "nic tu nie jest fotką". Zamurowało mnie, kopara w dół i oklaski...

Poprzeglądajcie różne serwisy graficzne to zobaczycie, że dla profesjonalisty takie coś to nie problem.

P.S. zwłaszcza, że tamte prace oglądałem w rozmiarach przynajmniej 1600x a to to tylko mały obrazeczek, nic trudnego.

Zastanawia mnie tylko "podwojony" napis Canon na wyświetlaczu, u mnie nie ma możliwości, żeby on się "odbijał" a jak jest w 30D/1D MkIII ? Dajcie mi tak zrobioną fotkę 30D to i ja wam takie coś uklepie. Kwestia czasu i staranności.
    -| Canon 5D | Canon 7D |
    -| 24-70L | 100-400L | 135L | 50/1.4 | 15-85EF-S | M42 | 580EX |

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaciekCi Zobacz posta
    Poprzeglądajcie różne serwisy graficzne to zobaczycie, że dla profesjonalisty takie coś to nie problem.
    Grafiką 3D zajmowałem się klika lat temu. Taki render to naprawdę nic szczególnego. Naprawdę dziwię się że ktoś wogóle może twierdzić że to jest zdjęcie, przecież na pierwszy rzut oka widać że to model 3D.
    Cytat Zamieszczone przez konradl Zobacz posta
    Gdzie tak pisze? Nie sa to rendery na 95%...
    Sądzisz że koleś zrobił fake po to aby od razu napisać że to oszustwo??
    Ostatnio edytowane przez MMM ; 04-08-2007 o 14:56

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lempl Zobacz posta
    Kolekcjoner, ty się nie zachowuj jak Mała Mi, tylko gadaj jak coś wiesz!
    Jeśłi to co wiem uda mi się jakoś uwiarygodnić to coś napiszę. Póki co nie chcę rozsiewać plotek.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

mnie zainteresowało zdjęcie z broszury canona w której 5d ma inny górny LCD niz w rzeczywistosci:
    http://www.usa.canon.com/app/pdf/d_e...igital_Bro.pdf
    na 11 stronie

p.s. ale to chyba jakis egzemplarz przedprodukcyjny piatki
    Ostatnio edytowane przez yggdrassill ; 04-08-2007 o 16:05

Strona 16 z 36 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów