Strona 13 z 36 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 353

Wątek: Kiedy wyjdzie następca 30D??

Dopiero zaczyna Awatar DigiFoto
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    Bez przesady. Jezyk to sprawa 12 rzedu. To nie kompakt. Nie o takie funkcje nam tutaj chodzi.
    Otóż to - i ja się pod tym podpisuję rękami i nogami Zamiast zapychać ROM aparatu kolejnymi wersjami językowymi menu można tam zamieścić bardziej przydatne funkcje. Kilka zapewne by się znalazło. Już pal licho menu, bo pewnie taki wymóg, że skoro kraj w UNII to być musi. Ja tam bym się zastanawiał czy czasem nie zawędrują do menu "funkcje" typu wykrywanie twarzy (proponuję z podziałem na te ładne i brzydkie umieszczane w osobnych folderach). Teraz takie baaardzo "przydatne" stają się modne

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spino Zobacz posta
    jakoś nikt nie wspomina o polskim menu... moze to nie obowiązek, ale trzeba zauważyć że konkurencja o tym nie zapomina
    dla uszczelek jestem gotowy zrezygnować z polskiego menu
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Bywalec
    Miasto
    Darmstadt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez schabu Zobacz posta
    dla uszczelek jestem gotowy zrezygnować z polskiego menu
    dla uszczelek jestem w stanie zrezygnowac ze znaczka firmy CANON 8)

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grzanka Zobacz posta
    dla uszczelek jestem w stanie zrezygnowac ze znaczka firmy CANON 8)
    Nikon D200 nie ma znaczna Canon i ma uszczelki. Podobnie Pentax K10D.
    Lapiesz sie?

Niech tam sobie wewala nawet 128 jezykow. To pare mega flash'a na to w dzisiejszych czasach kosztuje tyle co nic. Ale niech to nie bedzie na zasadzie takiej, gdzie w ulotkach na jednym z glownych miejsc w dziale "nowosci" bedzie pozycja "nowe jezyki w menu" z glupawym dopiskiem "w koncu posluchalismy uzytkownikow".

Sa inne istotne rzeczy, ktore puszka tej klasy w dzisiejszych czasach moglaby i powinna miec. Wiekszosc to pare nedznych linijek kodu albo w skrajnym przypadku odrobina gumy. Nikon D200 jest tutaj doskonalym przykladem, ze jak sie chce to mozna. To wlasnie takie drobne detale robia z dobrego produktu cos rewelacyjnego. Tutaj juz zwykle nie chodzi o pieniadze a czysta wygode.

Niech temu Nikonowi to Sony zrobi w koncu dobrego cemosa
    ...

Bywalec
    Miasto
    Darmstadt

Domyślnie

Nikon D200 jest tutaj doskonalym przykladem, ze jak sie chce to mozna. To wlasnie takie drobne detale robia z dobrego produktu cos rewelacyjnego. Tutaj juz zwykle nie chodzi o pieniadze a czysta wygode.
    no i w tym problem ze canonowi sie nie chce _ bo siedzi na laurach _ i mysli ze bedzie jechac na histori _ i eLkach _ no i 5D _ i tak czuje ze na jego nastepce poczekamy 1rok _ jak sie konkurencja wypali

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Zobaczymy W chwili obecnej wyjscie Canona z tanim FF oplacilo mu sie bardzo. Ruchow konkurencji do wyjscia w tym segmencie nie ma i chyba jeszcze troche nie bedzie. Ale brak konkurencji nie znaczy ze ta puszka (5D) zostanie taka jaka jest do czasu az Nikon bedzie mial jakies FF.

Canon mimo wszystko jednak ma w zwyczaju odswiezac puszki nawet jak nie musi dawac nic nowego. 20D > 30D to typowy przyklad tego typu postepowania.

Wiec nawet pomijajac 5D sprawa sie rozbija o to, zeby Canon zaczal dostawac baty od konkurencji w dowolnym segmencie. A chyba dla wiekszosci lepiej, jak bedzie to na niskim poziomie. Szybciej dodatki beda w calej linii puszek. Najlepiej wlasnie przycisnac tak gdzies kolo 40D. Bedzie to tez znacznie latwiejsze do wykonania dla konkurencji, bo nie musza budowac calej technologii duzych matryc.

Problem w tym, aby nastepca taniego D200 cala swoja super puszke mial tez wypelniona jak najlepsza matryca. Jesli Nikon bylby w stanie zrobic nastepce D200 (pewnie jakies D300 ) obrazowo na poziomie Canona to bedzie to najlepsze co moze nas wszystkich spotkac. Canon bedzie w koncu zmuszony ruszyc sie i przylozyc do opakowania tych swoich cemosiów w cos odpowiedniego.

Potem takie puszki jak 5D nawet nie majace zadnej konkurencji na rynku sila rzeczy beda musialy miec to co modele nizej. Beda musialy byc uaktualniane. Jesli ktos zmusi Canona aby bylo dobre 40D to cala reszta powyzej moze byc tylko lepsza a i ponizej cos kapnie.

D200 to puszka z listopada 05. Co prawda te aktualizacje nikona nie sa takie czeste i moze byc tak, ze dopiero za rok wyjdzie raptem D200s. Ale... Wiekszosc juz jest. Swietna puszka konkurencji w niskiej cenie. Do pelni szczescia brakuje nam dobrego kawalka krzemu, ktory ktos zrobi Nikonowi do nastepcy tego modelu.

Wtedy 40D (czy jak to sie tam bedzie zwalo), nastepcy 5D i cala reszta od Canona bedzie musiala byc super
    ...

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Problem w tym, aby nastepca taniego D200 cala swoja super puszke mial tez wypelniona jak najlepsza matryca. Jesli Nikon bylby w stanie zrobic nastepce D200 (pewnie jakies D300 ) obrazowo na poziomie Canona to bedzie to najlepsze co moze nas wszystkich spotkac. Canon bedzie w koncu zmuszony ruszyc sie i przylozyc do opakowania tych swoich cemosiów w cos odpowiedniego.
    Nikon z D200 doszedł już do ściany, bo co można jeszcze wrzucić do puszki w tym segmencie oprócz oczywiście lepszej matrycy? 10fps? gripa? lepszy AF? Nie ma co tam za bardzo ulepszać i dopóki tej matrycy Sony nie wymyśli to D300 tak prędko nie wyjdzie.

Bywalec Awatar fyrste
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tombas Zobacz posta
    język polski będzie "na bank" w czasie warsztatów z Canonem podczas Festiwalu Fotografii w Krynicy facet z Canon Polska jedyne co mógł powiedzieć o nastepcy 30-stki(mocno naciskany przez wszystkich) to to że polskie menu będzie juz we wszystkich nowych modelach.
    nie tylko to powiedział między wierszami powiedział, że wyjdzie w tym roku :razz:
    Canon 855D + 8-200mm f4

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Nikon z D200 doszedł już do ściany, bo co można jeszcze wrzucić do puszki w tym segmencie oprócz oczywiście lepszej matrycy? 10fps? gripa? lepszy AF? Nie ma co tam za bardzo ulepszać i dopóki tej matrycy Sony nie wymyśli to D300 tak prędko nie wyjdzie.
    Oczywiście matryca to podstawa ale Pentax i nowe Olki są przykładem na to, że zmienić/dodać można w tej klasie jeszcze sporo.

Cytat Zamieszczone przez fyrste Zobacz posta
    nie tylko to powiedział między wierszami powiedział, że wyjdzie w tym roku :razz:
    Tyle że to żadna nowina. Wiadomo że w okolicach 20-tego Augusta będzie 40D ani chybi .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 27-07-2007 o 03:15
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec Awatar fyrste
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tyle że to żadna nowina. Wiadomo że w okolicach 20-tego Augusta będzie 40D ani chybi .
    nowina żadna, ale jednak Canon czasami lubi zaskakiwać
    Canon 855D + 8-200mm f4

Strona 13 z 36 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów