Strona 8 z 36 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 353

Wątek: Kiedy wyjdzie następca 30D??

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maci78 Zobacz posta
    nie 700pln a 100 - 200 było 400pln cashback także to raptem 100 - 200 pln czyli żaden szał tak naprawdę pożyjemy zobaczymy ale boję sieże od czasu pokazania a realnej dostępnosci i ustabilizowanej ceny nowego body mini conajmniej pół roku
    "Napisał Canclerz Zobacz post
    Jesteś w błędzie. Na 400D, tylko na 400D została przedłużona do końca sierpnia, a kwity trzeba wysłać do siedemnastego września.
    http://canoneos400dpromotion.onliner...com/terms.aspx
    "{...Hungary, Poland and the Vatican City. To be able to claim the cashback, the products must be ..."
    "Święta racja". Przy okazji zastanawiam sie nad ta zbitką państw w p-cie 2.?
    czy przypadkowa czy już nie? a my o tym nie wiemy!?"
    To cytat z jednego z wpisów w temacie: czy warto zmieniać 350D na 30D?

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez EPHMOC Zobacz posta
    czy jest sens obiecywać sobie po 40D czegoś co by uzasadniało zakup
    Obiecywac sobie niczego nie musisz.

Wystarczy poczekac ~dwa miesiace i bedzie wszystko jasne. Potem albo do sklepu po ostatnie sztuki 30D, ktore napewno jeszcze beda (w chwili obecnej w usa mozna nowe 20D kupic ) albo czekamy az pojawia sie nowe modele w sklepach. Aparaty, ktore sa prezentowane sa juz przez Canona produkowane (nie to co nikon, "za pol roku zaczniemy robic to i to") i bardzo szybko trafiaja do sklepow.

Tutaj raczej nie bedzie takiego szalu jak z 1D3. Pierwsze puszki nie beda szly do agencji i innych duzych klientow zwiazanych z CPS'em. A i linie produkcyjne tanszych modeli Canon z pewnoscia ma tez bardziej wydajne.
    ...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    Aparaty, ktore sa prezentowane sa juz przez Canona produkowane [...]

Tutaj raczej nie bedzie takiego szalu jak z 1D3. Pierwsze puszki nie beda szly do agencji i innych duzych klientow zwiazanych z CPS'em. A i linie produkcyjne tanszych modeli Canon z pewnoscia ma tez bardziej wydajne.
    Ale jakie względy, poza prestiżowymi, powodują, że agencję i inni profesjonalni potrzebują już-teraz-zaraz 1D3?
    Ani żadnej imprezy sportowej nie widać (jedynie chyba Copa America), finały lig Nxx się pokończyły dawno, Wimbledon - powiedzmy 100 sztuk... a przecież mają też do dyspozycji dowolną liczbę poprzednich modeli.

Gdybam oczywiście, przebierając nogami, ale dla mnie ta akurat zwłoka jest trudna do uzasadnienia tym tylko, żeby sztucznie ograniczając podaż, zrobić szum na eBayach, bo konkurencja i tak nie wypuści nic ciekawego.
    EOS - conditio sine Kwanon...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    (....)Od premiery Mk III minęło bez mała pół roku, a nie zanosi się, żeby stał na pólkach. Jeśli zatem pokażą nawet nowy model w sierpniu, to najszybciej na gwiazdkę trafi do sprzedaży.
    Obym się mylił.
    Raczej na pewno się mylisz. wkrótce po premierze będziesz go mógł kupić. Porównania z mkIII mają się tu nijak, bo to zupełnie inny rynek. Kuchatek jużo tym napisał.

Cytat Zamieszczone przez EPHMOC Zobacz posta
    Właśnie, aktualnie nie mam żadnego body. Zastanawiam się nad 30D (na 5D mnie nie stać i pewnie długo stać nie będzie) - czy jest sens obiecywać sobie po 40D czegoś co by uzasadniało zakup (za prawdopodobnie większą kwotę) właśnie tego nowego body, czy też lepiej skorzystać z okazji i brać 30D skoro jest taki tani? Wiem, ze to na razie gdybanie, ale zakładając, że 40D nie będzie miało FF (bardzo w to wątpię), to czy inne możliwe modyfikacje (nowy AF, mniejsze szumy na wysokim ISO, 10mpx ??) warte będą kilkuset złotych (a pewnie nawet ponad tysiac zł) różnicy??
    Poczekaj do 22 sierpnia (to już niedługo) i będziesz już sporo wiedział. Mnie by było tylko szkoda tych pięknych dni jakie teraz mamy ale to już całkiem inna kwestia.

Ale jakie względy, poza prestiżowymi, powodują, że agencję i inni profesjonalni potrzebują już-teraz-zaraz 1D3?
    Ani żadnej imprezy sportowej nie widać (jedynie chyba Copa America), finały lig Nxx się pokończyły dawno, Wimbledon - powiedzmy 100 sztuk... a przecież mają też do dyspozycji dowolną liczbę poprzednich modeli.

(...)
    Zużycie sprzętu w agencjach jest ogromne. W największych z nich żywot body jest bardzo krótki - dla przykładu reporter AFP na meczu potrafi zrobić nawet do 15 tyś. zdjęć. Odnawianie "parku maszynowego" jest więc niczym nadzwyczajnym. Przy czym MkIII ma na prawdę do zaproponowania sporo wiecej niż mkII.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 15-07-2007 o 00:45
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

jeyu
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Venio Zobacz posta
    Panowie! Odkryliśmy wczoraj z Thorinem ze w FotoJokerze jest 30D za 3333zł!!
    Oferta jak najbardziej okazyjna i atrakcyjna ale...
    (flashback) dwa lata temu kupiłem 300D też po takiej cenie w fotojokerze a tydzien pozniej już wylazł na rynek 350D więc... kurde chciałbym w to wierzyć ale czy na pewno? Czyżby następca 30D nadchodzi :P czy to po prostu spontaniczna dobroć fotojokera?
    Z koncem czerwca skonczyla sie akcja Cashback /jesli chodzi o 30d m.in./ wiec ceny ida w dol....przeciez wiadomo za ten Cashback musimy zaplacic. Teraz kiedy zwrotu nie ma, jest nizsza cena...efekt ten sam, tylko psychologicznie juz nie tak fascynujaco,, ze ktos nam cos "oddaje".
    Sam jednak skusilem sie na te akcje i kupilem wlasnie w Fotojokerze 30D+17-85 IS USM za 5555pln. Teraz czekam na zwrot 970pln....czyli sprzet za ~4600pln.
    Generalnie powiem szczerze, ze w ogole ten sprzet powinien kosztowac duuuzo mniej....w koncu to elektronika...taniocha, masowka i tyle....jestesmy wszyscy robieni na szaro

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Skoro puszka jest kierowana do profesjonalistow, to chyba troche glupio aby nie mieli do niej dostepu pierwsi. Kogos, kto wydal na sprzet kilkaset tysiecy, czy nawet milionow usd (agencje) traktuje sie troche inaczej jak jakiegos zapalenca detalicznego. To, ze teraz nie ma duzych imprez, nie znaczy ze nie potrzeba apratow. Wypada, aby nauczyc sie nowych opcji i tego co oferuje sprzet, a nie prosto z pudelka i probowac na tym zarobic.

Akurat szum na eBay'u Canonowi nie jest do niczego potrzebny.

Gdybam oczywiście, przebierając nogami, ale dla mnie ta akurat zwłoka jest trudna do uzasadnienia tym tylko, żeby sztucznie ograniczając podaż, zrobić szum na eBayach, bo konkurencja i tak nie wypuści nic ciekawego.
    Zwloka moim zdaniem jest czysto przypadkowa. Canon przeliczyl sie z pewnoscia jesli chodzi o zainteresowanie i zbyt pozno przed premiera zaczal wypelniac magazyny. Teraz nawet pedzac fabryke na pelnych obrotach musi minac nieco czasu, aby nadrobic zaleglosci. To nie 400D i nie tluka tego 20-30k na miesiac.
    ...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Raczej na pewno się mylisz. wkrótce po premierze będziesz go mógł kupić. Porównania z mkIII mają się tu nijak, bo to zupełnie inny rynek. Kuchatek jużo tym napisał.

Zużycie sprzętu w agencjach jest ogromne. W największych z nich żywot body jest bardzo krótki - dla przykładu reporter AFP na meczu potrafi zrobić nawet do 15 tyś. zdjęć. Odnawianie "parku maszynowego" jest więc niczym nadzwyczajnym. Przy czym MkIII ma na prawdę do zaproponowania sporo wiecej niż mkII.
    Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    Skoro puszka jest kierowana do profesjonalistow, to chyba troche glupio aby nie mieli do niej dostepu pierwsi. Kogos, kto wydal na sprzet kilkaset tysiecy, czy nawet milionow usd (agencje) traktuje sie troche inaczej jak jakiegos zapalenca detalicznego. To, ze teraz nie ma duzych imprez, nie znaczy ze nie potrzeba apratow. Wypada, aby nauczyc sie nowych opcji i tego co oferuje sprzet, a nie prosto z pudelka i probowac na tym zarobic.

Zwloka moim zdaniem jest czysto przypadkowa. Canon przeliczyl sie z pewnoscia jesli chodzi o zainteresowanie i zbyt pozno przed premiera zaczal wypelniac magazyny. Teraz nawet pedzac fabryke na pelnych obrotach musi minac nieco czasu, aby nadrobic zaleglosci. To nie 400D i nie tluka tego 20-30k na miesiac.
    I wszystko jasne! Dzięki.

Co do reportera AFP - zakładając, że przed meczem i w przerwie nie robi zdjęć, wyszło średnio jedno zdjęcie na 3 sekundy. To daje 146GB (RAW), bo zakładam, że przy takim tempie robienia zdjęć to kasować na bieżąco się nie da (zresztą - piłka w grze).
    Czyli co? Minimum dwa aparaty? Czy wszystko na bieżąco wypuszczają przez Wi-Fi? Teoretycznie potrzebują w takim reżimie 27MB/s, a to za dużo nawet jak na 802.11g... JPEG-i? sRAW-y?

Bywalec Awatar Veene2
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Z tego co wiem fotoreporterzy nie uzywaja RAWow bo nie ma potem kto tego obrabiac. Zatem wielkosc od razy spada kilkukrotnie.

Bywalec
    Miasto
    Darmstadt

Domyślnie

radzil bym sie nie wypowiadac tak pochopnie _ juz klaskam uszami na premiery sony _ jedna na jesien a druga za rok _ FF _

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Veene2 Zobacz posta
    Z tego co wiem fotoreporterzy nie uzywaja RAWow bo nie ma potem kto tego obrabiac. Zatem wielkosc od razy spada kilkukrotnie.
    Zgoda ale to dalej "kilkadziesiąt giga". Tak czy owak - jakoś sobie radzą

Cytat Zamieszczone przez grzanka Zobacz posta
    radzil bym sie nie wypowiadac tak pochopnie _ juz klaskam uszami na premiery sony _ jedna na jesien a druga za rok _ FF _
    Spoko - świat się nie zawali jeśli się pomyliłem
    Najwyżej ktoś kupi 1D3 nie mogąc się doczekać (choćby specyfikacji) 40D...

Strona 8 z 36 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów