Strona 7 z 36 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 353

Wątek: Kiedy wyjdzie następca 30D??

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Właściwie canon moglby kombinowac w najbliższej przyszłości tak
    1, 3?--> 1x crop EF, uszczelnienia
    40, 50? ... -->1,3x crop EF, bez uszczelnien
    400, 500? ... -->1,6x crop EF-S oczywiście bez uszczelnien

I wtedy
    40D:
    x1,3
    10,1 MP
    DIGIC III
    5 kl/s
    ISO 50, ISO 6400
    unoszenie lustra przy samowyzwalaczu
    programowalny direct print
    odkurzacz v 2.0

a i jeszcze możliwość bezpośredniego podpięcia zewnetrznego monitora (graficzna w body - idzmy na całość)
    Ostatnio edytowane przez nor ; 10-07-2007 o 13:46

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nor Zobacz posta
    Właściwie canon moglby kombinowac w najbliższej przyszłości tak
    1, 3?--> 1x crop EF, uszczelnienia
    40, 50? ... -->1,3x crop EF, bez uszczelnien
    400, 500? ... -->1,6x crop EF-S oczywiście bez uszczelnien

I wtedy
    40D:
    x1,3
    10,1 MP
    DIGIC III
    5 kl/s
    ISO 50, ISO 6400
    unoszenie lustra przy samowyzwalaczu
    programowalny direct print
    odkurzacz v 2.0

a i jeszcze możliwość bezpośredniego podpięcia zewnetrznego monitora (graficzna w body - idzmy na całość)
    Programowany direct print i crop 1.3 w serii dwucyfrowej to rzeczywistość wirtualna . Tego w 40D na pewno nie będzie .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał

Domyślnie

Ludzie ale nie zapomnijmy o jednym skoro wymieniamy nasze zachcianki większą rozpiętość tonalną jak w mark III
    "korpus niezbyt profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus profi w rękach amatora, ale już korpus profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus niezbyt profi w rękach profi"

Pełne uzależnienie Awatar Venio
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Panowie! Odkryliśmy wczoraj z Thorinem ze w FotoJokerze jest 30D za 3333zł!!
    Oferta jak najbardziej okazyjna i atrakcyjna ale...
    (flashback) dwa lata temu kupiłem 300D też po takiej cenie w fotojokerze a tydzien pozniej już wylazł na rynek 350D więc... kurde chciałbym w to wierzyć ale czy na pewno? Czyżby następca 30D nadchodzi :P czy to po prostu spontaniczna dobroć fotojokera?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Venio Zobacz posta
    Panowie! Odkryliśmy wczoraj z Thorinem ze w FotoJokerze jest 30D za 3333zł!![...] Czyżby następca 30D nadchodzi :P czy to po prostu spontaniczna dobroć fotojokera?
    Próba chłodnej analizy: myślę, że to FotoJoker wespół z Canonem. I chodzi raczej o pchnięcie sprzętu przed wakacjami. Od premiery Mk III minęło bez mała pół roku, a nie zanosi się, żeby stał na pólkach. Jeśli zatem pokażą nawet nowy model w sierpniu, to najszybciej na gwiazdkę trafi do sprzedaży.
    Obym się mylił.
    EOS - conditio sine Kwanon...

Awatar EPHMOC
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

(flashback) dwa lata temu kupiłem 300D też po takiej cenie w fotojokerze a tydzien pozniej już wylazł na rynek 350D więc... kurde chciałbym w to wierzyć ale czy na pewno? Czyżby następca 30D nadchodzi :P czy to po prostu spontaniczna dobroć fotojokera?
    Właśnie, aktualnie nie mam żadnego body. Zastanawiam się nad 30D (na 5D mnie nie stać i pewnie długo stać nie będzie) - czy jest sens obiecywać sobie po 40D czegoś co by uzasadniało zakup (za prawdopodobnie większą kwotę) właśnie tego nowego body, czy też lepiej skorzystać z okazji i brać 30D skoro jest taki tani? Wiem, ze to na razie gdybanie, ale zakładając, że 40D nie będzie miało FF (bardzo w to wątpię), to czy inne możliwe modyfikacje (nowy AF, mniejsze szumy na wysokim ISO, 10mpx ??) warte będą kilkuset złotych (a pewnie nawet ponad tysiac zł) różnicy??
    Ostatnio edytowane przez EPHMOC ; 14-07-2007 o 14:59

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

odkrycie nieaktualne. Ktoś wcześniej odkrył że w sklepie on line jeszcze taniej
    http://sklep.fotojoker.pl/produkt.php?id=10235

Pełne uzależnienie Awatar Venio
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez EPHMOC Zobacz posta
    Właśnie, aktualnie nie mam żadnego body. Zastanawiam się nad 30D (na 5D mnie nie stać i pewnie długo stać nie będzie) - czy jest sens obiecywać sobie po 40D czegoś co by uzasadniało zakup (za prawdopodobnie większą kwotę) właśnie tego nowego body, czy też lepiej skorzystać z okazji i brać 30D skoro jest taki tani? Wiem, ze to na razie gdybanie, ale zakładając, że 40D nie będzie miało FF (bardzo w to wątpię), to czy inne możliwe modyfikacje (nowy AF, mniejsze szumy na wysokim ISO, 10mpx ??) warte będą kilkuset złotych (a pewnie nawet ponad tysiac zł) różnicy??
    Sam sobie odpowiedz na to pytanie. Lecz ja wiem ze warta warto będzie czekać bo jako że różnica między 20D a 30D była tak znikoma to tutaj canon wypuszczając nowe body musi jednak pokazać coś świeżego. Bynajmniej nie będzie to FF. Ale już dla samego odkurzacza jest warto czekać

Cytat Zamieszczone przez januszP. Zobacz posta
    odkrycie nieaktualne. Ktoś wcześniej odkrył że w sklepie on line jeszcze taniej
    http://sklep.fotojoker.pl/produkt.php?id=10235
    Kurde... tu sie coś naprawdę dzieje niedobrego. 700 złotych mniej "od tak"?
    Ostatnio edytowane przez Venio ; 14-07-2007 o 15:34 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

nie 700pln a 100 - 200 było 400pln cashback także to raptem 100 - 200 pln czyli żaden szał tak naprawdę pożyjemy zobaczymy ale boję sieże od czasu pokazania a realnej dostępnosci i ustabilizowanej ceny nowego body mini conajmniej pół roku
    30D + 50 f1.8 + 70-300 USM + 17-85 IS + 70-200 f2.8L + 24-70 f2.8L + 580EX Stofen

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

A może to dlatego, że Fotojoker zamyka swoje sklepy? Szczeciński już się zamknął jakieś dwa tygodnie temu.

Ale jakby nie patrzeć to cena jest boska. 3200 za 30d. Jak kupowałem swojego 350d to kosztował mnie on 2800 w kicie.
    Ślubna
    No i niestety N.

Strona 7 z 36 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów