Cytat Zamieszczone przez kro Zobacz posta
Hm... rzeczy o których pisałem nie mogą być dla nikogo wygodne. Owszem można się przyzwyczaić, że nie jest normalnie, ale obiektywnie jest to złe rozwiązanie. Choćby dlatego, że rzeczy o których pisałem są fakultatywne tzn. ich poprawienie nie oznacza zmiany dla osób które uważają z jakichś powodów, że w ten sposób się powinno obsługiwać aparat, jednak dla osób które wymagają czegoś normalnego zmiana przyniesie korzyść.
Jak już jesteśmy przy konkretach to idźmy dalej. Zakładając że rozwiązanie z wielkim kółkiem jest genialne, to dlaczego w trybie M, duże kółko obsługuje przysłonę, a małe czas, zamiast odwrotnie jakby wskazywała logika i praktyka (częściej się zmienia przysłonę)
złej baletnicy..... hehe
czepiasz się szczegółów, naprawdę.
jak na razie nie przyczepiłeś się do ani jednej istotnej rzeczy. chyba, że istotne rzeczy są dla Ciebie nie istotne.
bawiłeś się nikonami? one mają idealną ergonomię dla Ciebie??
w nikonach wygodnie się powiększa obrazki, koryguje ekspozycję (palec można połamać)???
to idąc Twoim rozumowaniem mógłbym się przyczepić do już wspomnianego nikona że obiektywy mocuje się w drugą stronę, kurde jakie to niewygodne no nie? może to dla mnie zmienią co?? za dużo w moich przykładach jest nikona