Strona 19 z 36 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 353

Wątek: Kiedy wyjdzie następca 30D??

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arek Piekarz Zobacz posta
    Na www.photography-on-the.net ktoś zauważył, że wokół stopki są uszczelnienia jak z 1D Mark III, tak samo wokół przycisków u góry. Dodatkowo na schemacie górnego lcd widać, że pierwsza "liczba" wyświetlająca czułość ma kształt litery "A" - od Auto-ISO? :-)
    Czy Canon używa określenia Auto-ISO?
    Bo w MkIII nazywają to ISO Speed Safety Shift:

"A convenient and helpful ISO speed safety shift is provided via C.Fn I -8-2. If the correct exposure cannot be obtained with the P, Tv, or Av mode, the ISO speed is automatically shifted within ISO 100 - 3200 to obtain the correct exposure."
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    "A convenient and helpful ISO speed safety shift is provided via C.Fn I -8-2. If the correct exposure cannot be obtained with the P, Tv, or Av mode, the ISO speed is automatically shifted within ISO 100 - 3200 to obtain the correct exposure."
    To jeszcze niech mi ktoś wytłumaczy jak to działa w trybach innych niż 'M'? Powiedzmy w np. Av ustawiam sobie przysłonę i teraz jak aparat dobierze ISO i czas, bo rówoważnych możliwości jest bardzo dużo np. 1/400s,ISO200 = 1/200s,ISO100 i jak teraz aparat wybierze? Bo to coś co oferuje 1dMkIII wygląda na korekcję ISO tylko w sytuacji kiedy czas przekroczy 30s albo 1/8000s więc to żadne AutoISO nie jest.

Zablokowany Awatar Driver

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    To jeszcze niech mi ktoś wytłumaczy jak to działa w trybach innych niż 'M'? Powiedzmy w np. Av ustawiam sobie przysłonę i teraz jak aparat dobierze ISO i czas, bo rówoważnych możliwości jest bardzo dużo np. 1/400s,ISO200 = 1/200s,ISO100 i jak teraz aparat wybierze? Bo to coś co oferuje 1dMkIII wygląda na korekcję ISO tylko w sytuacji kiedy czas przekroczy 30s albo 1/8000s więc to żadne AutoISO nie jest.
    może być tak że ustawiasz mu dolna i górną granice. Czyli np AV = 8 i mnie mniej niż 1/100 i nie więcej niz 1/1000. Resza regulowana jest ISO

Ale nie miałem tego w ręce - po prostu gdybam sobie bo wg mnie tak byłoby logicznie

Początki nałogu Awatar Arek Piekarz
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez schabu Zobacz posta
    ale klapka od karty pamięci wygląda normalnie
    Już wcześniej chodziły plotki, że 40D będzie miał tylko częściowe uszczelnienia - lepsze to niż nic.

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Czy Canon używa określenia Auto-ISO?
    Bo w MkIII nazywają to ISO Speed Safety Shift
    W MkIII nie ma prawdziwego AutoISO, więc może wreszcie je wprowadzą.
    40D + 17-55/2.8 IS USM + 85/1.8 USM + 580EX + Stofen
    Pretec 4 GB x133 + Kingston 1 GB x50 + Manfrotto 728B
    Lowepro Stealth Reporter D400 AW + Lowepro Nova 2 AW

Moje zdjęcia na Jelonce.com, plfoto i galerii ZSO nr 1 im. S. Żeromskiego w Jeleniej Górze
    Mój fotoreportaż z XV Finału WOŚPu i zdjęcie tygodnia na fotopolis.pl

Salad
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Nie wiem jak jest w praktyce, ale ja bym obstawiał że adjustuje ISO kiedy dochodzi do granicznych wartośći przysłony/czasu, czyli np. przy ustawionym f/8.0 i ISO 100 wychodzi, że 30" za krótko, to podbija ISO żeby uratować ekspozycję.

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ja mam tylko nadzieję, że 40D zbliży się jakością wykonania, możliwościami i funkcjonalnością do rewelacyjnego D200 Nikona. Oczywiście z lepszą matrycą. Dzisiaj byłem na koncercie Stańki w Warszawie, większość fotoreporteró miało Nikony... tego D200 właśnie. To chyba o czymś świadczy...
    FOTOINKWIZYTOR

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MARANTZ
    To chyba o czymś świadczy...
    No d200 jest super puszką. Pancerne to, uszczelniane, świetnie leży w łapie. Jeszcze żeby tylko w środku siedziała matryca z 30d
    Ślubna
    No i niestety N.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PrzemeS Zobacz posta
    No d200 jest super puszką. Pancerne to, uszczelniane, świetnie leży w łapie. Jeszcze żeby tylko w środku siedziała matryca z 30d
    Albo chociaż z 350D....

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Z tej specyfikacji wynika, że ten 40D (lub ???) będzie taką uproszczoną wersją marka III . Może to trochę brzmi jak truizm ale z opisu wynika, że posiadałby praktycznie większość funkcji mkIII tylko w odchudzonej lub uproszczonej formie. Ciekawe czy raw-y też będą 14-bitowe. No i najważniejsze co z AF-em?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    No i najważniejsze co z AF-em?
    szczerze mówiąc, nie wyobrażam sobie aby miał nadal jeden punkt "+"
    nikon d200 jest na tym polu znacznie lepszy co czasem decyduje o wyborze właśnie d200. dxxx będzie pewnie jeszcze lepszy a więc canon musi iść do przodu z tym AF
    I am FX

Strona 19 z 36 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów