Strona 15 z 36 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 353

Wątek: Kiedy wyjdzie następca 30D??

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Niezłe, teraz wszyscy się głowią do czego te dwa dodatkowe przyciski na tylnej ściance :-)

Tak swoją drogą to zmiany które tam widać są rozsądne i wydają się realne. Prawdopodobny brak trybu AutoISO to niestety ogromny zawód, chyba że nie ma go jak osobny program a jako opcja do włączenia np. w trybie 'M'. No i nie podoba mi się brak ikony trybu pomiaru światła w wizjerze.
    Ostatnio edytowane przez MMM ; 03-08-2007 o 16:12

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

w końcu zrobili samowyzwalacz porządny
    Ostatnio edytowane przez schabu ; 03-08-2007 o 16:05
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Niezłe, teraz wszyscy się głowią do czego te dwa dodatkowe przyciski na tylnej ściance :-)

Tak swoją drogą to zmiany które tam widać są rozsądne i wydają się realne. Prawdopodobny brak trybu AutoISO to niestety ogromny zawód, chyba że nie ma go jak osobny program a jako opcja do włączenia np. w trybie 'M'. No i nie podoba mi się brak ikony trybu pomiaru światła w wizjerze.
    Może będzie możliwość samodzielnego zaprogramowania trybu AutoISO. Na pokrętle są dodatkowe pozycje C1,C2,C3. Jeśli te zdjęcia są prawdziwe to będzie też sRaw i iso na stałe w wizjerze.
    Szczegóły też tu: http://www.northlight-images.co.uk/Canon_40D.html
    Ja dostałem w materiałach prasowych Canona informację, że w połowie sierpnia Canon zawsze przedstawia nowości i w tym roku nie będzie inaczej. Oczywiście żadnych szczegółów nie ma ale mowa jest o body (coś jakby w liczbie mnogiej ), obiektywach i akcesoriach. Brzmi interesująco.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Może będzie możliwość samodzielnego zaprogramowania trybu AutoISO. Na pokrętle są dodatkowe pozycje C1,C2,C3. Jeśli te zdjęcia są prawdziwe to będzie też sRaw i iso na stałe w wizjerze.
    Im dłużej patrzę tym bardziej mam wrażenie że to lipa. Zrobić taki model aparatu i obiektywu w programie 3D to nie jest jakaś wielka sztuka, ot bardzo porządnie przygotowany fake :-)

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Lipa! za mało zmian, ja się spodziewam czegoś więcej! jakiś małych detali ale naprawdę użytecznych.
    I am FX

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Im dłużej patrzę tym bardziej mam wrażenie że to lipa. Zrobić taki model aparatu i obiektywu w programie 3D to nie jest jakaś wielka sztuka, ot bardzo porządnie przygotowany fake :-)
    Problem w tej chwili polega na tym, że zrobić nawet bardzo wiarygodnie wyglądający aparat w PS-ie to żaden problem . Cóż - "pożiwiom uwidim skazał slipoj" .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał

Domyślnie

Jeżeli potraficie zrobić taki aparat w photoshopie od zera i jest to dla was takie łatwe to gratuluję...
    Ostatnio edytowane przez Canon EOS System ; 03-08-2007 o 22:17

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canon EOS System Zobacz posta
    Jeżeli potraficie zrobić taki aparat w photoshopie od zera i jest to dla was takie łatwe to gartuluję...
    Żeby nie było, że ja potrafię, ale czemu od zera? Przecież takie rzeczy robi sie przerabiając zdjęcia istniejących modeli
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Coś już napisał

Domyślnie

To do dzieła! Z chęcią zobaczę efekty.

A klonować stemplem w photoshopie to nawet 3-latek potrafi i jeszcze by zrobił jakiś zupełnie nowy, realistycznie wyglądający aparat :)
    Ostatnio edytowane przez Canon EOS System ; 03-08-2007 o 23:24 Powód: stempel a nie pędzel, coś zmęczony jestem chyba :D

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canon EOS System Zobacz posta
    A klonować pędzlem w photoshopie ...
    Może i tak, ale klonuje to się raczej STEMPLEM...
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Strona 15 z 36 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów