Strona 14 z 17 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 165

Wątek: Karta Pamieci CompactFlash ???

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    zadnego nosnika, ktory bedzie pracowal jako jedyna, macierzysta kopia danych, nie uzywa sie bez uprzednich odpowiednich testow. zadnego!
    Ten argument do mnie przemawia, ale nie w przypadku, kiedy kupuję kartę i się zastanawiam, czy wogóle będzie działało z moim aparatem, "bo niektóre PQI..."
    poprawilem...
    Ale w gramatyce się szmejgnąłeś Peace!
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Ten argument do mnie przemawia, ale nie w przypadku, kiedy kupuję kartę i się zastanawiam, czy wogóle będzie działało z moim aparatem, "bo niektóre PQI..."
    no z PQI to sie bardzo rozne opinie slyszy. na obecna chwile bym tego raczej nie dotykal, chociaz prawda jest tez, ze moja 8GB nadal bez zajakniecia dziala...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

...zapomniales o ostatnim punkcie: potem panicznym tonem wrzuca sie na forum internetowe pytania, jakim programem odzyskac stracone zdjecia...

...gdzie jesli dobrze pamietam 20~25% kart z ta naklejka to podrobki ...
    No właśnie... i tu się zastanawiam czy tak czasem te "problematyczne" egzemplarze,
    to nie podróbki, a właściciele tego niezby świadomi są.

Ja mam Sandiska lat pięć, i żadnego mi numeru nie wywinął (odpukać).

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dziobolek Zobacz posta
    No właśnie... i tu się zastanawiam czy tak czasem te "problematyczne" egzemplarze, to nie podróbki, a właściciele tego niezby świadomi są.
    nie sadze. podrobka oznacza generalnie karte o gorszych parametrach, ale niekoniecznie jakiejs wybitniej wyzszej awaryjnosci. z tym, ze... patrz dalej

Cytat Zamieszczone przez dziobolek Zobacz posta
    Ja mam Sandiska lat pięć, i żadnego mi numeru nie wywinął (odpukać).
    ja mam Ultre II od jakichs 2 lat i tez co do awaryjnosci nie ma zastrzezen.

z tym ze, zeby dokonczyc mysl powyzej - jej wydajnosc jest tak kiepska, ze juz wole zamiast niej wlozyc do czytnika PQI 120x, ktore kosztuje 1/3 ceny ww. Ultry II i jest tak nominalnie, jak i zwlaszcza realnie, wyraznie od tego SanDiska szybsza. wiec zwyczajnie nie dociera do mnie potrzeba placenia takiej ceny za mocno przecietna karte
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

jej wydajnosc jest tak kiepska, ze juz wole zamiast niej wlozyc do czytnika PQI 120x, ktore kosztuje 1/3 ceny ww. Ultry II i jest tak nominalnie, jak i zwlaszcza realnie, wyraznie od tego SanDiska szybsza.
    Wykonałem kiedyś testy swoich kart i czytników, które można przeczytać tu: http://fofot.pl/viewtopic.php?p=5107#5107
    W kwestii współpracy z czytnikami, rzeczywiście zmierzone prędkości bywają niekiedy zaskoczeniem Inaczej miewa się przy współpracy z aparatem. W moim przypadku, niby szybsze SanDiski działały wolniej w czytniku, ale ich prędkość objawiała siew aparacie.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    W kwestii współpracy z czytnikami, rzeczywiście zmierzone prędkości bywają niekiedy zaskoczeniem Inaczej miewa się przy współpracy z aparatem. W moim przypadku, niby szybsze SanDiski działały wolniej w czytniku, ale ich prędkość objawiała siew aparacie.
    to mozliwe. ja mam 5D wiec tu predkosc zapisu karty nie ma najmniejszego znaczenia
    www albo tez flickr

Uzależniony Awatar iktorn92
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Panowie, witam przymierzam sie do zakupu 2-3 16gb Cfów, mieliście z tym doczynienia? bo cena atrakcyjna, marka znana lecz nie wiem nie mialem doswiadczenia.. co myslicie?

http://www.e-cyfrowe.pl/kingston-cf-...x-p-20328.html

Pzdr!

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iktorn92 Zobacz posta
    Panowie, witam przymierzam sie do zakupu 2-3 16gb Cfów, mieliście z tym doczynienia? bo cena atrakcyjna, marka znana lecz nie wiem nie mialem doswiadczenia.. co myslicie?

http://www.e-cyfrowe.pl/kingston-cf-...x-p-20328.html

Pzdr!
    Użytkuje kingstony (te wolniejsze 266X - ultimate, i te najwolniejsze 50X elite pro) i póki co - odpukać - nic się nie dzieje. Uważam produkty Kingstona za bardzo pewne.

Pozdrawiam.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Uzależniony Awatar iktorn92
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

A czy miał ktoś doczynienia konkretnie z tym modelem kart i czy ten 90mb/s jest prawdą?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Również posiadam Kingstony, chyba z 4, czy 5sztuk, największa 8gb. Sprawują się bardzo dobrze
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    PS. 8gb ma 60mb/s - "daje rade" :-D
    Ostatnio edytowane przez kasiulap ; 21-07-2011 o 22:30 Powód: Automerged Doublepost

Strona 14 z 17 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów