Strona 12 z 17 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 165

Wątek: Karta Pamieci CompactFlash ???

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wejherowo

Domyślnie

Używam karty GoodRam 1GB od ponad roku, nie miałem z nią żadnych problemów, a cena jest dużo niższa niż u innych "markowych" producentów.

Co więcej, GoodRamy mam również w kompie i też nie miałem z nimi najmniejszych problemów. Myślę, że akurat takie rzeczy nie mają w sobie za dużego pola na kreatywność ze strony producenta, więc nie warto przepłacać. Swoją drogą GoodRamy produkowane są na podzespołach z Kingstone'a

Jak dla mnie jest to świetna opcja dla oszczędnych. Objęte są jak wszystkie pamięci dożywotnią gwarancją, więc myślę, że producent jest pewien swojego produktu.
    C 50D |T 17-50 f/2,8 | C 50mm f/1,4 |C EX430 II |SanDisk Ultra II 4GB, IV 8GB | Velbon Sherpa 600R
    http://qcel.maxmodels.pl
    http://www.picasaweb.google.com/qcel86

Bywalec Awatar Voith
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Ja wlasnie mysle nad sandiskiem 4gb extreme III - mozna kupic za 240 zł - myślicie ze to dobre cena ? Boje sie tylko jednego - najwięcej jest podróbek własnie sandiska, może ktoś kupował karte przez internet i poleci dobrego sprzedawce ? Czy w 350D poczuje róznice miedzy extreme III a ultra II ? Jeśli tak to jaką ?
    Mniej sprzętu, więcej talentu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Voith Zobacz posta
    Ja wlasnie mysle nad sandiskiem 4gb extreme III - mozna kupic za 240 zł - myślicie ze to dobre cena ? Boje sie tylko jednego - najwięcej jest podróbek własnie sandiska, może ktoś kupował karte przez internet i poleci dobrego sprzedawce ? Czy w 350D poczuje róznice miedzy extreme III a ultra II ? Jeśli tak to jaką ?
    Nie poczujesz. podobnie jak nie poczujesz roznicy pomiedzy ultra II a zwyklym sandiskiem.
    Roznice poczujesz dopiero przy zrzucaniu zdjec na kompa i to tylko przy dobrym czytniku.
    Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Bywalec

Domyślnie

Mam 1 GB Kingstona i 2 GB SanDisk Ex, 4.
    Nie ma różnicy przy zapisie zdjęć (C 350). Przy zdjeciach seryjnych roznica nie jest mierzalna.
    Nie warto kupowac, chyba ze z czytnikiem za 300 zl , do extreme IV
    Marek
    +++++++++++++++

Bywalec
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

W wypadku kart, jeśli się nie jest zawodowcem, warto poeksperymentować, nawet jeśli wiąże się to z pewnym ryzykiem. Mam kartę Scandisk 4.0 extreme III i Adata 2.0. Z obu jestem zadowolony, obu używam dość intensywnie (często transferuję dane i formatuję). Teraz, jeśli uznam, że potrzebna kolejna, kupię GoodRam'a. Dzięki za sugestie!

Bywalec Awatar fyrste
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

na 350D nie poczujesz, ale na 400D już mocno czuć różnicę...
    Canon 855D + 8-200mm f4

Bywalec
    Miasto
    Deep Space 9

Domyślnie

@fyrste
    nie opowiadaj bajek...oba aparaty obsługują karty CF z taką samą szybkością i żadnej różnicy nie ma.....
    Czysta pieńdziesiątka + siakieś szkiełka..... + LowePro Nova 1AW + Velbon DF50 + całkowity brak czasu + coś tam jeszcze

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

W zakładzie naprawy sprzętu foto FOTOMAR w Bydgoszczy przy okazji naprawy karty CF San Disk Extreme 4GB[oryginał]dowiedziałem sie że:niektóre karty maja rozszerzone otworki na koncach a niektóre nie.[San Diski mają]uszkodzenia powstają głównie w kartach bez rozszerzenia.W tym zakladzie wymieniono mi pojedynczy zgięty pin w slocie CF canona 5d.Pin robił zwarcie i aparat był martwy.Wlasciciel zakładu [naprawiałem tam dawno temu uszkodzona Praktikę]
    powiedzial ze ma dostep do cześci canona więc może prowadzic naprawy.A wiec moze monopol Żytniej bedzie powolutku przechodzil do przeszłosci?Oby.:smile:

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez a13 Zobacz posta
    Mam 1 GB Kingstona i 2 GB SanDisk Ex, 4.
    Nie ma różnicy przy zapisie zdjęć (C 350). Przy zdjeciach seryjnych roznica nie jest mierzalna.
    jag-nie?

zrób coś takiego: wyczyść obie karty, przełącz wszystko w aparacie w tryb ręczny (M, AF-M), włącz zapis RAW, ISO 100 itp.

wduś spust i zrób serią 10 zdjęć (RAW)

zmierz stoperem (choćby takim z komórki) po ilu sekundach przestanie migać w aparacie lampka zapisu na kartę.

powtórz to samo z drugą kartą i porównaj wyniki. i najlepiej napisz tu, jakie miałeś czasy
    pozdro.,
    m.

Bywalec
    Miasto
    Deep Space 9

Domyślnie

@mxw
    w 350D chcesz robić 10rawów w seri?? to nie 400D...max 5 wejdzie do bufora
    Czysta pieńdziesiątka + siakieś szkiełka..... + LowePro Nova 1AW + Velbon DF50 + całkowity brak czasu + coś tam jeszcze

Strona 12 z 17 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów