1czarek1, a nie wziąłeś pod uwagę, że to może Twoja puszka nie wyrabia za tą kartą? Przecież puszka tez ma swoja maksymalna prędkość...
1czarek1, a nie wziąłeś pod uwagę, że to może Twoja puszka nie wyrabia za tą kartą? Przecież puszka tez ma swoja maksymalna prędkość...
Ja, choć na razie mam 2GB Sandisc EXIII to pewnie w niedalekiej przyszłości też pokuszę się o coś większego, ale nie wiem czy koledzy się ze mną zgodzą, bo uważam, że 4GB na jednej karcie to max. Ryzyko utraty danych istnieje i gdy robimy zdjęcia bardzo istotne dla nas na kilku kartach to zawsze coś mamy a jeśli będziemy jechać na np. 16GB to jednak ktoś może sobie pluć w brodę, choć bardziej ekonomiczne jest wybranie dużej karty niż kilku mniejszych. A co do firm to jak większość forumowiczów zawsze preferuje Sandisca
Używam karty GoodRam 1GB od ponad roku, nie miałem z nią żadnych problemów, a cena jest dużo niższa niż u innych "markowych" producentów.
Co więcej, GoodRamy mam również w kompie i też nie miałem z nimi najmniejszych problemów. Myślę, że akurat takie rzeczy nie mają w sobie za dużego pola na kreatywność ze strony producenta, więc nie warto przepłacać. Swoją drogą GoodRamy produkowane są na podzespołach z Kingstone'a
Jak dla mnie jest to świetna opcja dla oszczędnych. Objęte są jak wszystkie pamięci dożywotnią gwarancją, więc myślę, że producent jest pewien swojego produktu.
C 50D |T 17-50 f/2,8 | C 50mm f/1,4 |C EX430 II |SanDisk Ultra II 4GB, IV 8GB | Velbon Sherpa 600R
http://qcel.maxmodels.pl
http://www.picasaweb.google.com/qcel86
Ja wlasnie mysle nad sandiskiem 4gb extreme III - mozna kupic za 240 zł - myślicie ze to dobre cena ? Boje sie tylko jednego - najwięcej jest podróbek własnie sandiska, może ktoś kupował karte przez internet i poleci dobrego sprzedawce ? Czy w 350D poczuje róznice miedzy extreme III a ultra II ? Jeśli tak to jaką ?
Mniej sprzętu, więcej talentu.
Mam 1 GB Kingstona i 2 GB SanDisk Ex, 4.
Nie ma różnicy przy zapisie zdjęć (C 350). Przy zdjeciach seryjnych roznica nie jest mierzalna.
Nie warto kupowac, chyba ze z czytnikiem za 300 zl , do extreme IV
Marek
+++++++++++++++
jag-nie?
zrób coś takiego: wyczyść obie karty, przełącz wszystko w aparacie w tryb ręczny (M, AF-M), włącz zapis RAW, ISO 100 itp.
wduś spust i zrób serią 10 zdjęć (RAW)
zmierz stoperem (choćby takim z komórki) po ilu sekundach przestanie migać w aparacie lampka zapisu na kartę.
powtórz to samo z drugą kartą i porównaj wyniki. i najlepiej napisz tu, jakie miałeś czasy![]()
pozdro.,
m.