Bo mając odpowiedni czytnik szybciej zrzucisz pliki z karty do kompa.
Bo mając odpowiedni czytnik szybciej zrzucisz pliki z karty do kompa.
FF z FF po serwisie, EOS33+BP, 17-40L, 135 2L+TCx2 II, 85 1.8, 50 1.4.
UII wyrabia bez problemu. Natomiast używają EIII, bo jest przy niektórych pojemnościach minimalnie szybsza.
Warto zobaczyć to: http://www.robgalbraith.com/bins/mul...?cid=6007-8478
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Ponawiam pytanie czy 30D poradzi sobie w trybie zdjec seryjnych z karta Pretec 133x ? ( czy w trybie seryjnym mozna robic RAW+JPG)
Czy moze wystarczy Pretec 80x ?
Poradzi sobie, bo czemu nie? Tylko pretec 80x będzie znacząco spowalniał opróżnianie bufora. Przy zdjęciach seryjnych jest to wyraźnie wolniejsza karta od SanDisk-a EIII - mam obie. W trybie seryjnym jak najbardziej można robić RAW+JPG (seria do 10). Pretec 133 radzi sobie świetnie z 30-tką. Zaznaczam że moje doświadczenia dotyczą tylko serii w Raw-ach lub Raw+JPG z tymi kartami.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Jesli bede uzywal to jedynie RAW+JPG a te 10kadrow mi wystarczy w zupelnosci. Planuje kupic karte pretec bo jest poprostu tansza od SanDisk i dobrze sie o niej wypowiadaja czytelnicy tego forum.
...kurde a jak w równej cenie PRETEC i sandisk?
nawet teraz sandisk na allegro tanszy
SanDisk CF 4GB Extreme III - 237zł
PRETEC CF 4GB Cheetah III METALOWY x133 - 245zł
...???
sprawne lewe oko i trochę gratów ułatwiających życie
niewiele piszę, więcej czytam, jeszcze więcej myślę
Fotograf ślubny
Używam kingstona od 3 lat - odpukać - nigdy nie miałem z żadną kartą problemu. Analogicznie z flashpenem tej firmy. Natomiast miałem problem z flashpenem sandiska. Ale to nie znaczy, że sandisk to kiepska firma - po prostu miałem pecha. I Ty też miałeś pecha, ale akurat do kingstona - nie należy na tej podstawie skreślać firmy.
5d | Canon 16-35 2.8 L | Canon 24-70 2.8 L | Canon 70-200 4 IS L | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L
no ja juz reklamowałem Kingstona, ale za to Sandiska jeszcze nigdy![]()
REBEL+KIT+BG-E1+Kingston 512 MB+SanDisk 1GB+statyw hama+czas pokaże :rolleyes:
Moja znajoma miała ostatnio problem właśnie z Kingstonem, ja natomiast mam 2 SanDiski i nigdy nie miałem żadnych problemów z nimi.