Strona 5 z 17 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 165

Wątek: Karta Pamieci CompactFlash ???

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmsza Zobacz posta
    Ja się przesiadłem na Pretecki (x80) jak mi Kingstony po roku (wiem ze byly oryginalne) zaczely pliki pier......ić.
    Sandisków nie miałem ale czym mogą być lepsze? że zdjęcia ostrzejsze?
    No nie wiesz jaka jest różnica? Sandisk'ów nie musisz trzymać w lodówce a Kingstony i Perteci tak
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Bywalec
    Miasto
    Niemcy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LemonR Zobacz posta
    Czy twoim zdaniem zakres temperatury pracy to najważniejszy parametr na który należy zwaracać uwagę?
    Nie jest najwazniejszym, ale moze trzeba by na niego zwrocic uwage, zamiast uzywac kart poza specyfikacja i potem narzekac ze sie psuje.....

Zwroc uwage, ze "czesto psujace sie" Kingstony maja zakres temperatur ktory w naszych stronach bardzo latwo przekroczyc (w obie strony).

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borkomar Zobacz posta
    Hmm No tak - ale czy jest sens placic 250zl za sandiska Ultra II 250zl gdzie u forumowego Kolegi mozemy nabyc Preteca 80x-133x ktore ciesza sie bdb opinia i oba sa szybsze od wymienionego Sandiska i sa znacznie tansze.
    Czy roznica w jakosci Pretec VS Sandisk jest az tak duza, zeby placic 70zl 30% wartosci wiecej za karte o tej samej pojemnosci
    Tzn. pretec'i 80x są zauważalnie wolniejsze (w działaniu) niż Ultra nie mówiąc już o EIII. 133 nie miałem więc nie wiem. Zresztą warto poszperać tutaj .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

potwierdzam słowa kolekcjonera.
    Acz to zauważalnie to jest tylko zdziebko. Daje się to we znaki tylko w momencie, gdy chcesz szybko przeglądać fotki które właśnie strzeliłeś (W sensie całą serią).

aczkolwiek uważam te preteci za wystarczające.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Pełne uzależnienie Awatar borkomar
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Panowie wiem co mowie Ultra II jest wolniejsza od Preteca 80x wiec tym bardziej bedzie wolniejsza od 133x - potwierdzone testem:
    http://canon-board.info/showthread.p...ighlight=pd70x

i tutaj post 67

http://canon-board.info/showthread.p...ighlight=pd70x
    Ostatnio edytowane przez borkomar ; 25-09-2006 o 12:33
    5D + L

Dopiero zaczyna Awatar Rafb
    Miasto
    Wwa - Kat

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kauki Zobacz posta
    Witam,
    moze niektorzy pomysla ze marudze ale czy moge prosic o rade przy zakupie karty pamieci, kompletnie sie na tym nie znam jaka firma ? na co musze zwrocic uwage ? a moze wiecie cos o tym ?
    http://www.allegro.pl/item126502472_...at_.html#photo

pozdrawiam i dzieki

kauki
    uzywam tej karty i jest bardzoz dobra, jezeli nie bedziesz robil zjec seryjnych w raw'ie to w ogole nie pogladaj sie na szybsze karty niz ultra II, bo to tylko niepotrzebna nadplata. wrecz wystarczy CF I.

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

a czy takie pytajniki i inne nieokreślone znaki w EXIFie w nawiasie zamiast oznaczenia szkła to wina karty moze być?? npn..?.!) i dzieje mi sie to ostatnio tylko na kingstonie w co trzecim zdjeciu

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Chyba masz problem z kartą, tochę martwi mnie, że to Kingston, bo mam trzy ale moje pracują bardzo dobrze. Jaki dokładnie typ Kingstona posiadasz???
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mac Zobacz posta
    Chyba masz problem z kartą, tochę martwi mnie, że to Kingston, bo mam trzy ale moje pracują bardzo dobrze. Jaki dokładnie typ Kingstona posiadasz???
    niebieski 1GB 50x w sandisku mi sie tak nie dzieje

Coś już napisał Awatar ciri
    Miasto
    k. Krakowa

Domyślnie

Ja też mam Kingstona 1G, .Mac ty tak powarznie z tą lodówka?kiedy i gdzie?
    20D+50 1.8+tamronik 17-50 2.8+ 380EX+ różne dodatki....M42
    www.fotomargarita.com

Strona 5 z 17 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów