Strona 6 z 17 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 165

Wątek: Karta Pamieci CompactFlash ???

Zablokowany Awatar mmsza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ciri Zobacz posta
    Ja też mam Kingstona 1G, .Mac ty tak powarznie z tą lodówka?kiedy i gdzie?

Początki nałogu
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

Ja mam 4 kingstony pomarańczowe : 216, 2 x 512 i 1024. Raz mi poszła 512 , wymieniałem całą u sprzedawcy, 1024 co jakiś czas mi gubi pliki.... Ostatnio przesiadłem się na 20D i rozglądam się za czymś szybszym i... pewniejszym.

Uzależniony Awatar nastier
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

ja mam i niebieskiego kingstona(1gb) i sandiska II(512mb) i preteca x133(2gb) i z kazda karta mialem juz problem.

kingston - pare razy zle zapisal RAWa - nie do odczytania w jakimkolwiek programie(miniatura o dziwo do odczytania)
    sandisk II - chyba ma jakis bad sektor - 1 fota jest niezgrywalna z karty, acz mozna ja spokojnie obejrzec w aparacie
    pretec x133 - to samo co kingston, tyle,ze zdarzylo sie to raz.

o ile sandisk ma po prostu jakas wade, to problemy z kingstonem i pretecem wystapily po dlugim okresie uzywania ich non stop (3-4 godziny bez wylaczania aparatu). wnioskuje wiec, ze to wynik jakiegos 'przegrzania' karty.
    na nic sprzętu kupa, gdy fotograf ****.

fotoblog

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mac Zobacz posta
    Chyba masz problem z kartą, tochę martwi mnie, że to Kingston, bo mam trzy ale moje pracują bardzo dobrze. Jaki dokładnie typ Kingstona posiadasz???
    mac sorry, juz wiem to był przypadek i nie karta ale zmiana szkła na tami 28-75 dała takie znaczki w nawiasach z info o szkiełku

Coś już napisał Awatar kaen
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

GoodRam to świetne pamięci - przynajmniej w segmencie kości RAM. Nie sądzę, by karty CF/SD odbiegały jakościowo od RAMów. Znajomy handluje pamięciami tej marki i uważa je za rewelacyjne, zarówno pod względem niskiej awaryjności jak i dobrej wydajności. Przy tym są tańsze od Kingstona i KingMaxa - a tych też sprzedaje niemało.

O ile pamiętam, to dawniej Pretec też był postrzegany jako niepewna i nieznana marka. Ale ludzie zaczeli go kupować i okazało się, ze to bardzo dobry sprzęt. IMHO podobnie jest w GoodRamem. Czasem niższa cena wcale nie wynika z gorszej jakości/wyższej awaryjności. Na cenę produktu składa się wiele elementów, m.in. reklama, promocja, ładne opakowanie itp. bajery. GoodRamy mają badziewne etykietki (w porównaniu z Kingstonem i Sandiskiem) i pakowane są w byle jakie blisterki. Nawet nie dodaja etui na kartę. Stąd cena ok. 80 zł za CF 1GB. Za to jest wieczysta gwarancja
    Od miesiąca mam GoodRam CF 1GB 80x i póki co nie mogę narzekać - sprawuje się świetnie. Pewnie w życiu nie kupiłbym GoodRama gdyby nie wcześniejsza znajomość tej marki z rynku pamięci RAM.

A co do awaryjności - psuje się wszystko (niestety). Jedne marki bardziej, inne mniej. Najgorzej jest gdy produkt pozycjonuje się jako bezawaryjny, najszybszy i w ogóle najlepszy, a w rzeczywistości okazuje się przereklamowany. Tworzy to złudne wyobrażenie bezpieczeństwa.

kaen

Zablokowany Awatar mmsza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nastier Zobacz posta

kingston - pare razy zle zapisal RAWa - nie do odczytania w jakimkolwiek programie(miniatura o dziwo do odczytania)
    dokładnie to samo miałem w dwóch róźnych kingstonach

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

ja miałem tylko raz przygode z sandiskiem gdzie po zrzuceniu na fotobanka usunąłem fotki z pozycji aparatu i po nastepnym zapełnieniu karty fotami i ponownym zrzucie poprzednie foty też były a na 100-we oprózniłem karte!!

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Mam kilka kart pamięci CF. Przez ostatnich parę lat wymieniłem ich trochę. Żadna z kart do tej pory nie odmówiła mi posłuszeństwa, nie straciłem też żadnego zdjęcia z karty.
    Z moich obserwacji karty IMRO schodzą z tej samej linii produkcyjnej co Kingston.
    FF z FF po serwisie, EOS33+BP, 17-40L, 135 2L+TCx2 II, 85 1.8, 50 1.4.

Coś już napisał Awatar kaen
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez r65 Zobacz posta
    Mam kilka kart pamięci CF. Przez ostatnich parę lat wymieniłem ich trochę. Żadna z kart do tej pory nie odmówiła mi posłuszeństwa, nie straciłem też żadnego zdjęcia z karty.
    Z moich obserwacji karty IMRO schodzą z tej samej linii produkcyjnej co Kingston.
    Większość sprzętu elektronicznego "tłucze" się w tych samych fabrykach - tylko inne nalepki dają w zależności od jakości i parametrów tego co zejdzie z linii produkcyjnej. Nic nie może się zmarnować, więc wypycha się nawet szmelc pod kosmicznymi markami, których nikt nie zna - klient zawsze się znajdzie ze względu na cenę.

kaen

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kaen Zobacz posta
    GoodRam to świetne pamięci - przynajmniej w segmencie kości RAM. Nie sądzę, by karty CF/SD odbiegały jakościowo od RAMów.
    Mustek to swietna firma! Przynajmniej w segmencie modemow. Nie sadze by aparaty cyfrowe odbiegaly jakosciowo od modemow. Przeciez i to i to to elektronika.

Hint:

Strona 6 z 17 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów