Strona 16 z 17 PierwszyPierwszy ... 614151617 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 165

Wątek: Karta Pamieci CompactFlash ???

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iktorn92 Zobacz posta
    No widzisz, a mi sie udaje..
    Tak, rozumiem,tylko przy zakupie 3 kart za 250 a za 350 jest lekka roznica w postaci kwoty na jedna karte gratis :P No nic pozostaje mi tylko przemyslec temat...
    Jak stracisz kasę za zlecenie przez padniętą kartę lub też nie przywieziesz fotek z wakacji, na których ci mocno zależało przestaniesz oszczędzać na kartach.
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Bywalec Awatar oasisman
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez OrzelPiotr Zobacz posta
    Również rozważam zakup tego Kingstona... z tym, że chodzi mi po głowie jeszcze Lexar CompactFlash 16GB 400x Professional i nie wiem co wybrać??
    Mam Lexar'a 16GB Professional, ale w wersji 300x.....bufor w 5d2 zapycha się po more less 18 fotach w serii, potem jeszcze jedzie dalej ale już "pojedyńcze" :-) Jak miałbym wybierać Kingston vs. Lexar to zdecydowanie ten drugi.

btw. Wystarczy chwilę poczytać opinie w necie żeby się wyleczyć z kart mniej znanych firm, które za tą samą cenę dają 2 razy więcej gb :-)
    |Canon|

Uzależniony Awatar iktorn92
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

No dobra przekonaliscie mnie kupuje albo Sandiska albo lexara..:P

Początki nałogu
    Miasto
    Ścinawa, Wrocław

Domyślnie

No dobra przekonaliscie mnie kupuje albo Sandiska albo lexara..:P
    lexary tez padaja znajomy kupil lexara 16GB 600x (cena montrualna), padl po paru miesiacach, dostal nowego, teraz czasami zdjecie sie zle zapisuje na karcie - znowu reklamacja

ja kupilem karte silicon power o takich samych parametrach za 3x mniej - problemow nie mam
    wczesniej (i w sumie dalej) uzywalem pqi 16GB 233x - przez 1,5roku zero problemow

karty w sumie u mnie jakos bardzo ciezko nie maja.... robie jakies 60k zdjec rocznie

to tak, zeby cos bylo z innej beczki

Pełne uzależnienie

Domyślnie

@Bolek02 od jak dawna masz tego kingstona i jak trzyma transfer?
    Kingstona mam już 8 m-cy i działa bezproblemowo :-D transfer niezmiennie w okolicach deklarowanych przez producenta wartości. Nie zauważylem żadnych odchyleń.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrus Zobacz posta
    lexary tez padaja znajomy kupil lexara 16GB 600x (cena montrualna), padl po paru miesiacach, dostal nowego, teraz czasami zdjecie sie zle zapisuje na karcie - znowu reklamacja

ja kupilem karte silicon power o takich samych parametrach za 3x mniej - problemow nie mam
    wczesniej (i w sumie dalej) uzywalem pqi 16GB 233x - przez 1,5roku zero problemow

karty w sumie u mnie jakos bardzo ciezko nie maja.... robie jakies 60k zdjec rocznie

to tak, zeby cos bylo z innej beczki
    Każda karta może paść, rzecz się rozbija oto, jak bardzo jest to prawdopodobne?
    Skoro kingstony padają nagminnie a SanDiski bardzo rzadko to która jest pewniejsza to chyba oczywiste? 100% pewności nigdy nie dostaniesz, ale wolę (zupełnie przykładowe wartości, wzięte znikąd - np. 95% dla Sandiska niż 50% dla Kingstona) a często na tej karcie mam materiał wart dziesiątki razy więcej niż różnica 50-100zł między tymi 2firmami.
    Też jestem z tych "rozważnych i skąpiących" :-P ale są rzeczy na których oszczędności są niewskazane...
    Pewnie jak bym robił tylko zdjęcia mojej rodziny to bym wziął kingstona czy pqi. Ew. straty materialne są raczej żadne a za zaoszczędzoną kasę mógłbym kupić dzieciakowi jakąś zabawkę.
    Ale w przypadku zleceń za pieniądze...
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Pełne uzależnienie

Domyślnie

SanDisk zawsze miał lepszą opinię od Kingstona, ale jest sporo droższy. Nie trzeba jednak od razu kupować kart z serii EXtreme. Można nabyć sporo tańsze karty Ultra i wtedy różnica w cenie nie jest az tak wielka Wszystko zależy od tego do czego karta jest potrzebna.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Początki nałogu
    Miasto
    Ścinawa, Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    Każda karta może paść, rzecz się rozbija oto, jak bardzo jest to prawdopodobne?
    Skoro kingstony padają nagminnie a SanDiski bardzo rzadko to która jest pewniejsza to chyba oczywiste? 100% pewności nigdy nie dostaniesz, ale wolę (zupełnie przykładowe wartości, wzięte znikąd - np. 95% dla Sandiska niż 50% dla Kingstona) a często na tej karcie mam materiał wart dziesiątki razy więcej niż różnica 50-100zł między tymi 2firmami.
    Też jestem z tych "rozważnych i skąpiących" :-P ale są rzeczy na których oszczędności są niewskazane...
    Pewnie jak bym robił tylko zdjęcia mojej rodziny to bym wziął kingstona czy pqi. Ew. straty materialne są raczej żadne a za zaoszczędzoną kasę mógłbym kupić dzieciakowi jakąś zabawkę.
    Ale w przypadku zleceń za pieniądze...
    problem taki, ze nie ma testow tego typu, wiec ciezko ocenic co jest pewniejsze
    i roznica to nie jest zawsze 50-100zl.... lexar, a silicon power (16GB 600x) jak kupowalem kosztowaly odpowiednio 600 i 250zl

najpewniejszy i tak bedzie aparat z dwoma gniazdami i autobackupem na druga karte (czy jak to tam nazwali) jesli komus mocno zalezy na bezpieczenstwie, nawet jak to bylby 2x kingston

Coś już napisał

Domyślnie

Kingstony wadliwe ? Proszę sprawdzić procentowy udział w rynku i dopiero wypowiadać się na temat ich awaryjności. Transfer rzeczywisty jak za te pieniądze jest rewelacyjny.

Bywalec Awatar tormentor
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Moim najnowszym nabytkiem jest ADATA 32 GB 533x i od marca bez problemów, szybkość również bardzo fajna - na 5Dmk2 spokojnie styka.

BTW propos znanych firm - patrząc po pamięciach to bym patrzył, które z tych firm jeszcze robią dobre RAMy. Np. taka ADATA na rynku kart pamięci nie jest może znana, ale ich pamięci RAM są znane już od dawna.
    FF:5Dmk2|T17-35/2.8-4.0|T28-75/2.8|C35/2|C50/1.4|T70-200/2.8|||crop:40D|C18-55 IS||| Metz 58 AF-1|Sunpak 4000AF|wyzwalacze Phottix |Velbon Sherpa 250R|akcesoria...
    Zdjęcia: maxmodels.pl | digart.pl | flickr |
    "I have a very low tolerance level for stupid bullshit" - George Carlin

Strona 16 z 17 PierwszyPierwszy ... 614151617 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów