-
Początki nałogu
ja mam sandisca 4gb czerwonego bez żadnych rewelacji tylku extreme etc dorzuconego 'gratis' z 400d - działa bez zarzutu, na JPG mogę nawalić serię nawet 46 sztuk (więcej nie próbowałem) ale trzeba trochę poczekać aż się zapisze.. jak pisałem - to nie extreme.
pytanie:
pracował ktoś kiedyś z microdrive? na allegro pojawiają się czasem - kuszą ceną (~100) i pojemnoością (5GB) ale obawiam się co do czau dostępu i zapisu..
a ma ktoś coś takiego?
http://allegro.pl/item205319386.html
-
W wypadku kart, jeśli się nie jest zawodowcem, warto poeksperymentować, nawet jeśli wiąże się to z pewnym ryzykiem. Mam kartę Scandisk 4.0 extreme III i Adata 2.0. Z obu jestem zadowolony, obu używam dość intensywnie (często transferuję dane i formatuję). Teraz, jeśli uznam, że potrzebna kolejna, kupię GoodRam'a. Dzięki za sugestie!
-
Bywalec
na 350D nie poczujesz, ale na 400D już mocno czuć różnicę...
-
@fyrste
nie opowiadaj bajek...oba aparaty obsługują karty CF z taką samą szybkością i żadnej różnicy nie ma.....
Czysta pieńdziesiątka + siakieś szkiełka.....
+ LowePro Nova 1AW + Velbon DF50 + całkowity brak czasu + coś tam jeszcze
-
W zakładzie naprawy sprzętu foto FOTOMAR w Bydgoszczy przy okazji naprawy karty CF San Disk Extreme 4GB[oryginał]dowiedziałem sie że:niektóre karty maja rozszerzone otworki na koncach a niektóre nie.[San Diski mają]uszkodzenia powstają głównie w kartach bez rozszerzenia.W tym zakladzie wymieniono mi pojedynczy zgięty pin w slocie CF canona 5d.Pin robił zwarcie i aparat był martwy.Wlasciciel zakładu [naprawiałem tam dawno temu uszkodzona Praktikę]
powiedzial ze ma dostep do cześci canona więc może prowadzic naprawy.A wiec moze monopol Żytniej bedzie powolutku przechodzil do przeszłosci?Oby.:smile:
-
@mxw
w 350D chcesz robić 10rawów w seri?? to nie 400D...max 5 wejdzie do bufora
Czysta pieńdziesiątka + siakieś szkiełka.....
+ LowePro Nova 1AW + Velbon DF50 + całkowity brak czasu + coś tam jeszcze
-
Ja mam jedną 1gb Kingstona elite ( czy jakos tak
) i 1gb SanDisk Ultra II i ta druga jest znacznie szybsza w 350D.
-
Początki nałogu
Ciekawy test kart i czytników - FOTOGRAFUJ.pl
-
Uzależniony
Dla mnie jako spottera robiącego zdjęcia seriami w RAW-ie prędkość kart jest bardzo istotna. I różnice są, czasami spore. Czasami czas zczytywania zdjęć z bufora może się różnić DWUKROTNIE. Choć do aparatów typu Canon 20/30D czy 5D kupno czegoś szybszego niż SanDisk Extreme III mija się z celem. Ten ostatni wybór jest raczej optymalny.
Jak ktoś cyka zdjęcia krajobrazu w tempie 1 fotka na minutę to rodzaj i szybkość karty są tak naprawdę obojętne.
-
Obertroll
Uprawnienia umieszczania postów