Strona 11 z 17 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 165

Wątek: Karta Pamieci CompactFlash ???

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz1972 Zobacz posta
    Ceny większości kart spadły, a pretec trzyma wysokie ceny . Obecnie taniej wychodzi kupić sandiska .
    Ale taniej nie znaczy zawsze lepiej .
    Ostatnio edytowane przez Premislaus ; 17-05-2007 o 14:20
    Być albo nie być, o jest pytanie :-D

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Premislaus Zobacz posta
    Ale taniej nie znaczy zawsze lepiej .
    Zawsze uwazano że pretec to kompromis jakosć/cena , a sandisk jest super extra . Obecnie sam przymierzam się do dużego sandiska i nie widzę powodów by przepłacać , kupując preteca .

Coś już napisał Awatar 1czarek1
    Miasto
    Otwock
    2x EOS R3,

Bywalec
    Miasto
    Deep Space 9

Domyślnie

Ja mam mieszane uczucia w stosunku do pretec'a....mam wersję 80x i 133x (1GB) i obie pracują identycznie w aparacie, tzn kwestia szybkostrzelności się nie zmieniła na obu jest to samo.......

Nie zmienia to faktu że z kartami nigdy nie miałem problemu i nigdy nie straciłem zdjęć z ich powodu....Po prostu pracują pewnie, co jest najważniejsze, ale z szybkością to bez szaleństw nawet na 133x nie widać różnicy w stosunku do wersji wolniejszej.
    Czysta pieńdziesiątka + siakieś szkiełka..... + LowePro Nova 1AW + Velbon DF50 + całkowity brak czasu + coś tam jeszcze

Coś już napisał Awatar yaro78
    Miasto
    mazowieckie

Domyślnie

-=Festyk=- Zobacz post
    To ja się podczepię pod temat.Co powiecie o tym kingstonie?Jedzie już do mnie w paczuszce i chciałbym wiedzieć czy to jakiś bubel czy jednak okazja?
    http://www.allegro.pl/item193192590_..._odb_0_zl.html
    Ja też mam taką (Kingston Ellite Pro 1gb) ale nie jestem zadowolony. Co jakiś czas na wyświetlaczu 400d pojawia się napis BUSY. Kilka tygodni temu fotografowałem chrzest i myślałem że się potnę co chwila to samo. Następnego dnia kupiłem Sandisca EXIII. Teraz kingston tylko jako rezerwa.
    bez sensu

Bywalec Awatar grzbiet
    Miasto
    Sosnowiec

Domyślnie

1czarek1, a nie wziąłeś pod uwagę, że to może Twoja puszka nie wyrabia za tą kartą? Przecież puszka tez ma swoja maksymalna prędkość...

Dopiero zaczyna Awatar AVIGDOR
    Miasto
    Gdzieś w Polsce

Domyślnie

Ja, choć na razie mam 2GB Sandisc EXIII to pewnie w niedalekiej przyszłości też pokuszę się o coś większego, ale nie wiem czy koledzy się ze mną zgodzą, bo uważam, że 4GB na jednej karcie to max. Ryzyko utraty danych istnieje i gdy robimy zdjęcia bardzo istotne dla nas na kilku kartach to zawsze coś mamy a jeśli będziemy jechać na np. 16GB to jednak ktoś może sobie pluć w brodę, choć bardziej ekonomiczne jest wybranie dużej karty niż kilku mniejszych. A co do firm to jak większość forumowiczów zawsze preferuje Sandisca

Początki nałogu

Domyślnie

też to mam, ale jeszcze nie było z problemem "busy" teraz będe coś robił na RAW + JPEG i się boję, że będę miał objawy się pociecia się jak yaro dlatego kupie jeszcze SAndisca a kingston bedzie na rezerwie

Początki nałogu Awatar senner
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

ja mam sandisca 4gb czerwonego bez żadnych rewelacji tylku extreme etc dorzuconego 'gratis' z 400d - działa bez zarzutu, na JPG mogę nawalić serię nawet 46 sztuk (więcej nie próbowałem) ale trzeba trochę poczekać aż się zapisze.. jak pisałem - to nie extreme.

pytanie:
    pracował ktoś kiedyś z microdrive? na allegro pojawiają się czasem - kuszą ceną (~100) i pojemnoością (5GB) ale obawiam się co do czau dostępu i zapisu..

a ma ktoś coś takiego?

http://allegro.pl/item205319386.html

in film we trust

Coś już napisał Awatar 1czarek1
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grzbiet Zobacz posta
    1czarek1, a nie wziąłeś pod uwagę, że to może Twoja puszka nie wyrabia za tą kartą? Przecież puszka tez ma swoja maksymalna prędkość...
    Bardziej zależy mi na pojemności i pytam czy ktoś używał tych kart i czy były jakieś problemy ?
    2x EOS R3,

Strona 11 z 17 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów