Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 31

Wątek: Photoblog czy galeria

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez antonjo Zobacz posta
    ja mam taką " hybrydę " fotobloga i galerii.
    Linka w stopce
    Witam. Widzialem gdzies juz u kogos podobna (TAKA SAMA GALERIE/BLOG). Czy to jest jakis komercyjny produkt? Podoba mi sie ten numer z kalendarzem i te galerie. Jesli tak to mozesz podac nazwe?

Bywalec Awatar antonjo
    Miasto
    Fotograf Warszawa

Domyślnie

Witam. Widzialem gdzies juz u kogos podobna (TAKA SAMA GALERIE/BLOG). Czy to jest jakis komercyjny produkt? Podoba mi sie ten numer z kalendarzem i te galerie. Jesli tak to mozesz podac nazwe?
    generlanie pomysł blog + galerie jest bodaj Bartka Pogody

A moja stronka to dwa skrypty przerobione według mojego "widzi misie" przez znajomego. Skrypt galerii jest autorstwa adomasa (link u mnie w galeriach)
    a skrypt blogowy to przeróbka jakiegoś darmowego patentu do robienia fotoblogów.

Bywalec Awatar mtata
    Miasto
    Warszawa/Bielsk Podl.

Domyślnie

ja mam taką " hybrydę " fotobloga i galerii. Na głównej stronie mam bloga, gdzie pokazuję zdjęcia "świeże" i galerie gdzie mam swoje archiwum ...
    Twoją stronkę widziałem już wcześniej i bardzo mi się spodobała - czysta, przejrzysta, prosta w formie (ale nie uboga), wszystko na swoim miejscu czyli coś, co chciałbym zrealizować u siebie.
    Pierwsze pytanie jakie przyszło mi do głowy: z jakiego skryptu php koleś skorzystał? :-) No i się zmartwiłem, bo "szablon i skrypty, użyte do stworzenia bloga i galerii, są moją własnością, nie dzielę się nimi, nie pożyczam nie udostępniam ich."

Cóż... podziw i uznanie :-)

Bywalec Awatar antonjo
    Miasto
    Fotograf Warszawa

Domyślnie

ano musiałem takie coś napisać, po tym jak kolejna osoba chciała zrobić sobie dokładnie taką samą stronkę ... Cóż chyba cymes tkwi w różnorodności

pzdr

Pełne uzależnienie

Domyślnie

ano musiałem takie coś napisać, po tym jak kolejna osoba chciała zrobić sobie dokładnie taką samą stronkę ... Cóż chyba cymes tkwi w różnorodności

pzdr
    Zmartwie cie. Jestes 2 osoba krora ma taki blog. Widzialem to wczesniej (tylko SKIN troche inna). Ale podoba mi sie (bardzo nie wiem dlaczego) ja tylko bym kolor zmienil (poniewaz czarny juz jest)

Bywalec Awatar antonjo
    Miasto
    Fotograf Warszawa

Domyślnie

będe wdzięczny za linka z tym drugim takim samym

pozdrawiam

Coś już napisał Awatar tapirek

Domyślnie

Fotoblog to super sprawa dla kogoś kto nie ma czasu na robienie własnej stronki. Ja korzystam z blogspota (tapirfoto.blogspot.com).

Można go do pewnego stopnia spersonalizować (kolory/linki itp.) a bardzo prosto wrzucić fotki z komentarzem.

Z zamiarem zrobienia stronki się już noszę dłuuugo... A blog - "usiadłem i zrobiłem".
    Ostatnio edytowane przez tapirek ; 11-10-2006 o 15:23 Powód: Literówka
    ~~~
    Canon EOS 5DII + 35/50/85 / Canon EOS 650 + kilka m42
    http://niewolnicyhistogramu.blogspot.com

Pełne uzależnienie

Domyślnie

będe wdzięczny za linka z tym drugim takim samym
    OK. Jak znajde ta galeria to dam znac.

Bywalec Awatar dominix
    Miasto
    Okpo Geoje South Korea

Domyślnie

A ja wszystko robie przy uzyciu googlowej Picasa'y. Uzywam jej jako standardowej przegladarki i softu do katalogowania i archiwizacji zdjec, a przy tym mam kilka bajerkow do szybkiego zrobienia galerii www no i oczywiscie robi bloga i wysyla na niego fotki. Bardzo wygodna rzecz. Fakt, ktory wszak mnie nie zraza, to brak indywidualnosci - moze sie trafic ze setki innych blogow wygladaja podobnie.

Pozdrawiam
    Dominik
    EOS 3, EOS 40D, EOS 7D, 17-40 f/4L, 28-135 f/3.5-5.6 IS USM, 75-300 f/4-5.6, 50 f/1.4,
    100 f/2.8 Macro USM, 580ex, kilka hoya hmc pro1, Lowepro SR 100 AW, CT AW Fotki tutaj

Bywalec Awatar gutek
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Temat troche starszy ale chciałem przedstawić moją produkcję
    Stworzyłem połączenie photoblogu i galerii. Chętnie bym poznał Wasze zdanie, no i czy coś by można było zmienić na lepsze (nie chodzi o zdjęcia bo jeśli o to chodzi to jestem amator ).

http://www.gutek.ge5.net

pozdrawiam

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów