generlanie pomysł blog + galerie jest bodaj Bartka PogodyWitam. Widzialem gdzies juz u kogos podobna (TAKA SAMA GALERIE/BLOG). Czy to jest jakis komercyjny produkt? Podoba mi sie ten numer z kalendarzem i te galerie. Jesli tak to mozesz podac nazwe?![]()
A moja stronka to dwa skrypty przerobione według mojego "widzi misie" przez znajomego. Skrypt galerii jest autorstwa adomasa (link u mnie w galeriach)
a skrypt blogowy to przeróbka jakiegoś darmowego patentu do robienia fotoblogów.
Twoją stronkę widziałem już wcześniej i bardzo mi się spodobała - czysta, przejrzysta, prosta w formie (ale nie uboga), wszystko na swoim miejscu czyli coś, co chciałbym zrealizować u siebie.
Pierwsze pytanie jakie przyszło mi do głowy: z jakiego skryptu php koleś skorzystał? :-) No i się zmartwiłem, bo "szablon i skrypty, użyte do stworzenia bloga i galerii, są moją własnością, nie dzielę się nimi, nie pożyczam nie udostępniam ich."![]()
Cóż... podziw i uznanie :-)
ano musiałem takie coś napisać, po tym jak kolejna osoba chciała zrobić sobie dokładnie taką samą stronkę ... Cóż chyba cymes tkwi w różnorodności![]()
pzdr
będe wdzięczny za linkaz tym drugim takim samym
pozdrawiam
Fotoblog to super sprawa dla kogoś kto nie ma czasu na robienie własnej stronki. Ja korzystam z blogspota (tapirfoto.blogspot.com).
Można go do pewnego stopnia spersonalizować (kolory/linki itp.) a bardzo prosto wrzucić fotki z komentarzem.
Z zamiarem zrobienia stronki się już noszę dłuuugo... A blog - "usiadłem i zrobiłem".
Ostatnio edytowane przez tapirek ; 11-10-2006 o 15:23 Powód: Literówka
A ja wszystko robie przy uzyciu googlowej Picasa'y. Uzywam jej jako standardowej przegladarki i softu do katalogowania i archiwizacji zdjec, a przy tym mam kilka bajerkow do szybkiego zrobienia galerii www no i oczywiscie robi bloga i wysyla na niego fotki. Bardzo wygodna rzecz. Fakt, ktory wszak mnie nie zraza, to brak indywidualnosci - moze sie trafic ze setki innych blogow wygladaja podobnie.
Pozdrawiam
Dominik
EOS 3, EOS 40D, EOS 7D, 17-40 f/4L, 28-135 f/3.5-5.6 IS USM, 75-300 f/4-5.6, 50 f/1.4,
100 f/2.8 Macro USM, 580ex, kilka hoya hmc pro1, Lowepro SR 100 AW, CT AW Fotki tutaj
Temat troche starszy ale chciałem przedstawić moją produkcję
Stworzyłem połączenie photoblogu i galerii. Chętnie bym poznał Wasze zdanie, no i czy coś by można było zmienić na lepsze (nie chodzi o zdjęcia bo jeśli o to chodzi to jestem amator).
http://www.gutek.ge5.net
pozdrawiam