Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: Co zrobiłem źle...

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

no jak na moj chory gust to podciagnac kontrast i troszeczke pomaranczowego dodac. i mozna by podejsc blizej z krotsza ogniskowa i sa juz dwa zdania :P
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mało widać na takim pomniejeszniu, ale imho zdjęcie jest za jasne. Tzn twarze i białe koszule. Proponowałbym naświetlić o 1EV mniej, i podbić cienie w ps.

Żeby wtedy w cieniach nie wyszedł za duży szum - zmniejszyć iso z 400 do100. Wtedy przy tej samej przesłonie, a domyślam sie że kita nie chciałbys go otwierać bardziej niz do 8 (po stopce wnioskuje ze to był kit) wyjdzie Ci czas 1/60 - absolutnie do utrzymania przy 27mm

Rzeźba - pomysł ok, ale trzeba było nie ustawiać jej w tle, tyko potraktować jako jednego z portretowanych (żeby sobie stała w tylnym rzędzie a nie za tylnym rzędem

Ktoś tu pisał o małej głębi - trudno ją osiągnąc przy takim zdjęciu. Trzeba by bardzo odsunąć tło od motywu głównego, co często jest mało możliwe.

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez schabu Zobacz posta
    i mozna by podejsc blizej z krotsza ogniskowa
    Po co?

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Aby Ci z boku mieli takie śmieszne powykrzywiane nogi, a Ci z przodu mega nosy.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Na pierwszy rzut oka za dużo tu magenty. I za dużo niebieskiego w stosunku do żółtego.

Przeczytałem niedawno kilka rozdziałów książki o korekcji w trybie LAB.
    Jeszcze nie mam wprawy, ale czterama ruchami krzywych udało mi się tak zrobić:
    Zwiększyłem nasycenie w kanale a poprzez zrobieine bardziej stromej krzywej (a niech munrudki mają czerwone!), a w kanale b pojechałem nieco w stronę żółtego. Magenta została tym złamana, a zyskała zieleń i odcień skóry (ciężko to zmierzyć, bo twarze są kilku pikselowe)

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamek Zobacz posta
    Aby Ci z boku mieli takie śmieszne powykrzywiane nogi, a Ci z przodu mega nosy.
    jeju-juz nie pisze nic po pijaku ale tak na trzezwy umysl to fajnie by to wygladalo
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Bywalec Awatar sali128
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

Ja bym się bardziej rozmył tło..

Pełne uzależnienie Awatar snow
    Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sali128 Zobacz posta
    Ja bym się bardziej rozmył tło..
    W jaki sposób?
    40d + m42 58-500 + EF 18-75

"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770

Początki nałogu Awatar yogi-bear
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Uważam że źle ustawiłeś ludzi. Po pierwsze nie stoją oni w linii prostej przez co ci w środku są dziwnie mniejszych od tych na bokach. Po 2gie myślę że zajmują za dużo miejsce "w szerkości". Przez to musiałeś fotograforać całą łąkę pod nimi i las. Zeby ustawić ich w 3 rzędach, kadr był by lepiej wypełniony a efekt lepszy. Ale to tylko moje skromne zdanie Co do wywołania zdjęcia... ktoś już wyżej pisał żeby dodać trochę cieni.. zgadzam się bo jest jakieś wyprane.. i te koszule jak by przejarane z lekka? (i fioletem zarzucają?) Jeśli robiłeś w RAW to nie bój nic... wszystko da się zrobić

Aha... jeszcze te instrumenty każdy inaczej trzyma i robi się lekki bałagan. Nie lepiej żeby ustalić sposób "trzymania" lub położyć/postawić wszystkie na ziemię?

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Zdjecie bardzo chaotyczne (pomimo ze statyczne). Chcialem napisac to samo co Yogi.. ale juz nie musze

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów