Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 37 z 37

Wątek: Zdjęcia na koncercie (duża scena)

block5
    Guest

Domyślnie

hej, wiem bo mialem okazje zobaczenia kilku pliki z owej sesji podczas baletow, miedzy innymi zobaczylem info pliku a parametru ktore podalem napisalem z pamieci bo samemu mnie to zainteresowalo na jakich ustawieniach byly robione zdjecia. Co do aparatu to moze fakt byl to Eos 1ds a nie 1ds m2 jak myslalem napaczatku

czy sie znamy to niewiem a mozemy sie znac ?? ja mieszkam w krakowie to moze z widzenia

pozdr

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pszczola
    Ta... Iwona i Jaroslaw ;-)
    Pszczoła,
    facet na pewno ma na imię Jarek, wiem bo znajomym tancerzom coś drukował i mówili do niego po imieniu. Znasz tego gościa, czy tylko jaja sobie robisz :wink:
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

No przeciez napisalem, ze Jaroslaw (Jarek), a maloznka ma na imie Iwona. Bez jaj
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    co innego przeczytać w instrukcji, a co innego sprawdzić w praktyce - jestem, przekonany, że nie zawsze wiesz co jak działa, tylko po przeczytaniu instrukcji.
    Instrukcje czytalem dwa razy w pierwszych dniach posiadania aparatu. Wszystko czego nie rozumialem sprawdzalem od razu w aparacie. Safety shift sprawdzilem celujac z przyslona 1.8 i pomiarem 'punktowym' i iso1600 w zapalona zarowke 100wat w lampce biurkowej .

Dla mnie to jednak nieporozumienie, przydatne tylko, jeśli w ogóle, w bardzo specyficznych sytuacjach. Skoro wybieram tryb preselekcji i nie wiem, jaką wartość ustawianego wskaźnika ostatecznie użyję, to mi się to rozwiązanie nie podoba
    Wg mnie nie jest to ustawienie "przydatne w specyficznych sytuacjach" a raczej remedium na roztrzepanego/glupiego/upartego fotografa - by wlasnie nie przeginal z doborem nastawow przy konkretnych sytuacjach.
    Na przyklad jak jest za jasno to przyslona 2.8 przy migawce najkrotszej 1/4000 moze byc zbyt otwarta - i tu aparat by nie zrobic po prostu bialego zdjecia zmniejsza nastaw mimo priorytetu do najblizszego mozliwego.
    Owszem - moze nieprzydatne. Mi sie pare razy przydalo (np gdy wychodzilem z ciemnego pubu na dwor w wakacje i robilem zdjecia przy 4.0 zapominajac przestawic iso z 1600 ) a ani razu nie przeszkodzilo - wiec sobie chwale ta opcje bo w kilku sytuacjach mysli za mnie... na wszelki wypadek.

czy ktoś mi poradzi, jak umieścić album w necie?
    Masz kolejny link: fotogalerie.pl

Początki nałogu Awatar santiblue
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eternus
    Ja jestem na prawde pod ogromnym wrazeniem zdjec tego czlowieka. Tylko straszliwa ciekawosc mnie meczy, na jakim sprzecie on pracuje. A juz bajka by bylo wiedziec, na jakich ustawieniach robil te fotki (mi szczegolnie chodzi o te z koncertow).

prosze bardzo: http://www.alef.poznan.pl/20D/ z 20d piki z ustawieniami
    dSLR + coś tam...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kalisz

Domyślnie

Ja do domowego albumu z koncertów robie na total manualu wraz z lampą zewnętrzną
    Z mojego skromnego doświadczenia nie ma TAKICH SAMYCH ustwień sprzętu przecież każda scena jest inna lub oświetlenie jest inaczej rozłożone nie wspomnę o miejscu z którego focisz prawie zawsze inne

Jedno z nich:
    Wiem że ręka panny z churu jest niepotrzebna i powinna być wycięta ale ...

http://www.plfoto.com/zdjecie.php?picture=403460

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tygryssssss
    Z mojego skromnego doświadczenia nie ma TAKICH SAMYCH ustwień sprzętu przecież każda scena jest inna lub oświetlenie jest inaczej rozłożone nie wspomnę o miejscu z którego focisz prawie zawsze inne
    Przeciez nie chodzi o zastosowanie TYCH SAMYCH ustawien co Slawek... chodzi tylko o zasugerowanie sie "jak on to robi" . W ksiazkach foto tez nie podaja przepisu jak zrobic dobre zdjecie tylko sugestie "do portretu zrob to, do krajobrazu to" ... zdjecia Slawka z podanymi parametrami to wlasnie jak ksiazka foto - idac ze zdjecie w takich a takich warunkach wyszlo mu dobrze, no to chcemy wiedziec jakim szklem i przy jakich ustawieniach zrobione, by pozniej gdy sami bedziemy w podobnej sytuacji moc sprobowac juz wyprobowanych ustawien (tryb ekspozycji, pomiar, korekta EV itp) - moc sprobowac podobnych ustawien, ale nie na sile uzywac takich samych.

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów