Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: plecak case logic

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar QBUŚ
    Miasto
    Wrocek

Domyślnie

Ja mam ten plecak i mi się podoba. Mało miejsca na aparat faktycznie mnie zaskoczył, myślałem że będzie troszeczkę więcej przestrzeni, ale wszystkie ścianki w plecaku są mocowane na rzepy więc można sobie powiększyć troszeczkę schowek na aparat, ja sobie tak zrobiłem i pozbyłem się elementu z dziurą na obiektyw w komorze na body i aparat wkładam obiektywem do góry (tak jest mi wygodniej), 400D z Tamronem 28-75 na długość wchodzi na styk, na wysokość mam jeszcze sporo miejsca więc grip raczej też by się zmieścił, na szerokość wchodzi idealnie ale ścianki są dosyć elastyczne i 2-3 cm można jeszcze więcej uzyskać, także 40D również powinien się zmieścić bez większych problemów trzeba tylko pokombinować ze ściankami. Do komory na szkła nie wkładałem 70-200, ale planuje taki zakup więc jak będę go miał to napisze czy mieści się. W jednej z bocznych kieszeni są drobne rzeczy: karty pamięci, szmatki do słoików, dmuchawa itp., w drugiej mam lampę błyskową w futerale. Do kieszeni na laptopa wkładałem Asus’a 15.4, myślałem że będzie gorzej po tym jak ludziska pisali jak to im ciężko wpakować tam kompa, może super łatwo go tam nie włożyłem ale specjalnie trudno także nie było, nie miałem problemów z zamknięciem go, według mnie jest ok. Po załadowaniu plecaka sprzętem aparat + akcesoria, laptop +akcesoria (plecak nie był taki lekki) bardzo wygodnie mi się go nosiło, byłem wręcz zaskoczony, mój poprzedni plecak z miejscem na laptopa był dużo mniej wygodny, wielki + za komfort noszenia.

Według mnie stosunek ceny do jakości w Case Logic SLRC-4 jest bardzo dobry, nie żałuje że go kupiłem, oczywiście osobom które zastanawiają się nad kupnem tego modelu zalecam ówczesne sprawdzenie go w realu, sprawdzenie możliwości przemeblowania wnętrza bo to dużo zmienia.

Coś już napisał Awatar QBUŚ
    Miasto
    Wrocek

Domyślnie

Zamieszczam kilka fotek plecaka

Jak napisałem wcześniej z przegrody na body usunąłem bajer z dziurą na obiektyw i wkładam teraz aparat szkłem do góry. Widoczny aparat to 400D + Tamron 28-75, jak widać aparat ma dosyć sporo przestrzeni więc spokojnie wchodzi, myślę że 30D,40D też by się zmieścił (nie wiem jak z gripem), na wysokość wchodzi na styk, body z podpiętym 70-200L nie mieści się do komory na aparat.

70-200/F4 L spokojnie mieści się w komorze na szkła, wystaje wprawdzie z przegródek trzymających go, ale to nie przeszkadza gdyż nadal solidnie siedzi na swoim miejscu i komora spokojnie się zamyka.
    Ostatnio edytowane przez QBUŚ ; 14-06-2008 o 20:19

Uprawnienia umieszczania postów