hej!
Ma ktoś możę przyjemność używania takiegoplecaka?
Chyba jestem nim zainteresowany (bardziej jednak niż torbą na ramię, a i laptopa muszęmieć gdzie schować):
http://www.fotopolis.pl/index.php?n=4825
hej!
Ma ktoś możę przyjemność używania takiegoplecaka?
Chyba jestem nim zainteresowany (bardziej jednak niż torbą na ramię, a i laptopa muszęmieć gdzie schować):
http://www.fotopolis.pl/index.php?n=4825
Przyjemność powiadasz...
O ile nie jest to jakiś powiększony model nowszy to...
Mam to ustrojstwo od kilku miesięcy.
Polecam wyprawę do żywego sklepu przed zakupem
Moje 300D z gripem - w miejscu pierwotnie przeznaczonym na puchę niestety nie mieści się...
Wyciąganie przez ten górny właz nawet bez gripa kiepskawe...
Przekonwertowałem go odrobinę i aparat teraz wyleguje się na dolnej półce.
Laptop (nie należący do olbrzymów - satelitka stara 1410) również w przegrodzie się nie mieści ku temu przeznaczonej.
Ogółem... Żal mi było kilku stów do tamraca i ...
Przejdź się choćby do Fotodury (ostatnio tam chyba to też widziałem) i przymierz...
Musisz ocenic zywcem. Potrzebowalem cos, w co moge upchnac laptopa (Dell D600), aparat (350D + Grip) i pare szkiel podczas podrozy samolotem - spisuje sie swietnie. Duzy minus to mala przedzialka na puche - wchodzi tylko z krotkim objektywem (kit, 50'tka). Jesli uzywasz dlugich szkiel, czeka cie rozmontowywanie przed pakowaniem. IMHO stosunek "co dostaje za PLN" jest jak najbardziej oki.
a komora dedykowana na puchę zmieści 30d z gripem, to kawał cegły...
i czy dolna zmieści na głębokość 70-200/4 - ok 21 cm długości...
będę wdzięczny za info od userów
przymierzałem 20D+grip np z kitem i w komore nie wchodzi :-x
dolna nie zmieści na głębokość 70-200/4 - trzeba go "położyć" postawic w pionie.
szczerze - niewygodnie sie nosi.
pzdr
D3, D700, 24-70/2.8 (N), 70-200 VRII(N), SB-900(N), 50/1.8 (N)
Ja mam ten plecak i mi się podoba. Mało miejsca na aparat faktycznie mnie zaskoczył, myślałem że będzie troszeczkę więcej przestrzeni, ale wszystkie ścianki w plecaku są mocowane na rzepy więc można sobie powiększyć troszeczkę schowek na aparat, ja sobie tak zrobiłem i pozbyłem się elementu z dziurą na obiektyw w komorze na body i aparat wkładam obiektywem do góry (tak jest mi wygodniej), 400D z Tamronem 28-75 na długość wchodzi na styk, na wysokość mam jeszcze sporo miejsca więc grip raczej też by się zmieścił, na szerokość wchodzi idealnie ale ścianki są dosyć elastyczne i 2-3 cm można jeszcze więcej uzyskać, także 40D również powinien się zmieścić bez większych problemów trzeba tylko pokombinować ze ściankami. Do komory na szkła nie wkładałem 70-200, ale planuje taki zakup więc jak będę go miał to napisze czy mieści się. W jednej z bocznych kieszeni są drobne rzeczy: karty pamięci, szmatki do słoików, dmuchawa itp., w drugiej mam lampę błyskową w futerale. Do kieszeni na laptopa wkładałem Asus’a 15.4, myślałem że będzie gorzej po tym jak ludziska pisali jak to im ciężko wpakować tam kompa, może super łatwo go tam nie włożyłem ale specjalnie trudno także nie było, nie miałem problemów z zamknięciem go, według mnie jest ok. Po załadowaniu plecaka sprzętem aparat + akcesoria, laptop +akcesoria (plecak nie był taki lekki) bardzo wygodnie mi się go nosiło, byłem wręcz zaskoczony, mój poprzedni plecak z miejscem na laptopa był dużo mniej wygodny, wielki + za komfort noszenia.
Według mnie stosunek ceny do jakości w Case Logic SLRC-4 jest bardzo dobry, nie żałuje że go kupiłem, oczywiście osobom które zastanawiają się nad kupnem tego modelu zalecam ówczesne sprawdzenie go w realu, sprawdzenie możliwości przemeblowania wnętrza bo to dużo zmienia.
Zamieszczam kilka fotek plecaka
Jak napisałem wcześniej z przegrody na body usunąłem bajer z dziurą na obiektyw i wkładam teraz aparat szkłem do góry. Widoczny aparat to 400D + Tamron 28-75, jak widać aparat ma dosyć sporo przestrzeni więc spokojnie wchodzi, myślę że 30D,40D też by się zmieścił (nie wiem jak z gripem), na wysokość wchodzi na styk, body z podpiętym 70-200L nie mieści się do komory na aparat.
70-200/F4 L spokojnie mieści się w komorze na szkła, wystaje wprawdzie z przegródek trzymających go, ale to nie przeszkadza gdyż nadal solidnie siedzi na swoim miejscu i komora spokojnie się zamyka.
Ostatnio edytowane przez QBUŚ ; 14-06-2008 o 20:19
Laptop tak jak wspominałem mieści się spokojnie w miejscu dla tego przeznaczonym, a wkładany komputer to Asus seria A6 (ekran 15.4), żeby nie było nie jest to jakiś super mały laptop, wręcz przeciwnie, wydaje mi się że jest troszeczkę większy niż przeciętny komputer, albo taki sam ale na pewno nie należy do tych mniejszych
Boczne kieszonki idealne do małych dupereli, ja w jednej z nich trzymam lampę błyskową, też nie ma żadnych problemów z zamykaniem przegródki.
Mam nadzieję że komuś przydała się moja mała recenzja, rozwiała najczęściej występujące wątpliwości, oczywiście mimo wszystko zalecam przed kupnem sprawdzenie plecaka w realu ze szczególnym zwróceniem uwagi na możliwości przemeblowania go od wewnątrz i sorry za bardzo średnie fotki ale nie chciało mi się bawić żeby zrobić lepsze (jak widać robiłem kompaktem) a myślę że te pokazują tyle ile trzeba.
mam ten plecak w wersji bez kieszeni na lapa i z chęcią się go pozbędę gdyz zwyczajnie lezy w domu nieużywany.