Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: jaki sklep inetowy w usa?

Sztajfa
    Guest

Domyślnie jaki sklep inetowy w usa?

witam.mam takie pytanko.nosze sie z zamiarem kupna obiektywu do mojego 300D lecz troszke u nas sa przegiecia z cenami
    w zwiazku z tym moze ktos moglby mi polecic jakis sklep netowy w stanach gdzie taki osprzet sprzedaja i wysylaja do polski? oczywiscie chodzi o platnosc np visa
    pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie Re: jaki sklep inetowy w usa?

Cytat Zamieszczone przez Sztajfa
    w zwiazku z tym moze ktos moglby mi polecic jakis sklep netowy w stanach gdzie taki osprzet sprzedaja i wysylaja do polski? oczywiscie chodzi o platnosc np visa
    pozdrawiam
    Chyba większośc sklepów netowych z USA wysyła towar do PL. Pytanie tylko, czy Ci się to opłaca, bo będziesz musiał zapłacić wszystkie możliwe podatki oraz cło. Według mojej wiedzy jest to niepłacalne

Pełne uzależnienie Awatar p13ka
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jurek ma rację. Rąbną Ci cło 5% + VAT 22% (od całości tj. od sumy: wartości szkła + cła + kosztów przesłania) i wyjdziesz na tym jak "Zabłocki na mydle". Było już o tym na forum TU .
    Zresztą wiem z autopsji, że tak będzie.

Sztajfa
    Guest

Domyślnie

czyli jednym slowem najlepiej jak ktos tam siedzi i najlepiej niech kupi i przywiezie tutaj?? w takim razie czy mozece jakies polecic sklepy (w ktorych moze kupowaliscie lub wasi znajomi) gdzie mozna kupic obiektywy, a sklepy sa zaufane wtedy przesla do mojej kumpeli w stanach a ona mi przywiezie w grudniu
    oczywiscie chodzi o sklepy netowe.pzdr

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sztajfa
    czyli jednym slowem najlepiej jak ktos tam siedzi i najlepiej niech kupi i przywiezie tutaj??
    Z tym też bywają problemy Np. u nas w Gdańsku dość dokładnie przetrząsają podróżnych przylatujących z USA - był nawet o tym artykuł w lokalnym dodatku do GW. W związku z tym niech ta osoba wyśle kartonik i papiery pocztą, a wiezie tylko goły sprzęt. W ten sposób trudniej celnikowi o udowodnienie przemytu.

Bywalec
    Miasto
    Malopolska

Domyślnie

Jurke ma racje - jak bedzie wiozl to samo szklo ew. w pokrowcu z materialu ale bez pudelek. Gdyby celnik sie pytal to jest to jego prywatny sprzet i juz.
    a dobry sklep to np.
    www.buydig.com

przy okazji zerknij na http://66.245.180.181/canon/rebateclaimform.pdf - do konca roku daja niezle rabaty na szkla, lampy i Rebela

Sztajfa
    Guest

Domyślnie co myslicie o tym???warto???za taka cene?

http://www.bhphotovideo.com/bnh/cont...d&Q=183198

[ Dodano: 27-11-2004 ]
    kurcze zapedzilem sie z cena poprzedniego obiektywu inaczej jakos mi sie przeliczylo.
    z nalazle tego linka:
    http://www.buydig.com/shop/product.a...=CN75300USMIII
    i pytam sie czy tego warto.na poprzedniego o ktorym napisalem mnie nie stac na razie
    co do tego ze papierow nie mozna przy sobie miec to zdaje sobie z tego sprawe.ale musze powiedziec ze jak bylem w stanach to mnie nie przetrzepywali az tak b artdzo i w sumie do sprzetu sie wogole nie czepiali, czy am papiery, do kogo wioze itp.
    moze nie wszedzie tak jest albo trzeba miec niefarta

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Ja dorzucę do listy polecanych Amazona. Ja ich traktuję często jako "interfejs" do Adoramy, ale z free shippingiem :-)

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Ja dorzucę do listy polecanych Amazona. Ja ich traktuję często jako "interfejs" do Adoramy, ale z free shippingiem :-)
    ostatnio chciałem tam kupić filtr do odkurzacza i okazało sie, że obok innych rzeczy elektroniki i sprzętu AGD nie wysyłają do UE...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów