Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Wątek: [Robert Seale]sport - portret - moj guru :)

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    schabu - ale sprzedales kiedys jakies zdjecie, ze tak zapytam?
    nie-z szczerym i nieukrywanym entuzjazmem oraz upodobaniem rozdaje je za darmo:P

Cytat Zamieszczone przez zanussi Zobacz posta
    nie schabu... to nie tobie mają się podobać to się mają podobać klijentom, kupującym te fotki, mnie też się wiele fot nie podoba, ale to nie oznacza wcale, że komuś się one nie mogą podobać, mogą i mogą takze je kupić.... źle mnie zrozumiałeś albo próbujesz brnąć w nieoświetloną uliczkę
    ja po prostu mowie ze mi sie nie podobaja.chyba moge miec swoje zdanie bo chyba autor tematu po to podal link zeby sie wypowiadac. ja wiem ze gosc ma klientow i ludziom sie podobaja. ale mi niespecjalnie.
    Ostatnio edytowane przez schabu ; 08-09-2006 o 00:29
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

no i o to chodzi.... kazdemu cos dobrego, kazdemu inaczej gdyby nie to na ziemi byłoby nuuuudno
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

wiesz-tak kiedys myslalem ze jakby na ziemi same fajne laski byly...ale potem doszedlem do wniosku, ze jakby wszystkie byly ladne to nie mialbym punktu odniesienia wiec wszystkie bylyby takie same czyli nijakie a jezeli chodzi o te jego zdjecia. ja wiem ze nie jest sama filozofia zrobic to zdjecie. trzeba przeciez jeszcze znalesc sie w tym miejscu, w takiej sytuacji i miec sprzet. to sie sklada na zdjecie. a mi sie z tego wszystkiego tylko ta ostatnia czesc sie nie podobajeju-ide juz spac bo glupoty pisze
    Ostatnio edytowane przez schabu ; 08-09-2006 o 03:30
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

dobranoc i ja też się składam.... pa pa wszelakiej maści footografy

Dopiero zaczyna Awatar mrSaint
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

jarmarcznosci i fajans tych fotografii jest zdecydowanie nastawiona na afroamerykanskiego klienta, warsztat, technika super ale mi sie nie podobaja

wole juz zdjecia naszego zioma, mister Sikory, duzo slaw przewinelo sie przed jego obiektywem, w koncu polak potrafi

http://www.piotrsikora.com

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Właśnie za ten megalomański styl portretowania nie lubię tej nowej szkoł amerykańskiej.
    Tzn fakt - nie są to zdjęcia złe, bądź takie które może zrobić każy --> co to to nie.
    Ale taka kiczowata wręcz pycha która wydziera z tych zdjęc (mówimy o portretach oczywiście ) zabija mnie. Osobiście jestem zwolennikiem spokojniejszych portretów, niż na siłę udramatyzowanych (zachód słońca nad futbolistą?).

Choć nie ukrywam żę są perełki jak ta:
    http://www.robertseale.com/gallery.h...currentIndex=1
    albo ta:
    http://www.robertseale.com/gallery.h...currentIndex=1
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Driver Zobacz posta
    Muflon zrobiłby lepsze.
    Nie, lepszych, ani nawet takich bym nie zrobił. Co nie zmienia faktu, że mi się nie podobają ;-) (z powodów z grubsza takich jak napisał adamek).

Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

fotki Piotra Sikory faktycznie zdecydowanie lepsze, z duszą polaka urodzonego w naszej ojczyźnie, wychowanego w duchu katolickim i narodowym precz z eeee..... nieważne
    edit: ale cimurzyni na fotkach robią sie normalnie na bogów... a potem w piosnkach swoich mamy ".... follow me...." albo ".... i'll show u a heaven...."
    Ostatnio edytowane przez zanussi ; 08-09-2006 o 10:50

Domyślnie

Uch adamek
    Uch muflon

A ja wlasnie sie bralem za jakies tam "wyklad" portretu na forum...
    Oj chyba sie porwalem z motyka na słońce.

A co to jest styl amerykanski portretowania?
    Panowie, fotografia portretu w sporcie ma sie dokladnie nijak do portretow w ogole. To jakby inna zupelnie dziedzina i nie widze w sieci zdjec portretowych sportowcow, ktore w jakims znaczącym stopniu odbiegalyby od tego co pokazuje ten czlowiek. Znaczy odbiegaja, bo sa gorsze i slabe technicznie.

Pokazanie sportowca siłą rzeczy musi byc zwiazane z jego wielkoscia, bo jak jest "nie-wielki" to po co go pstrykac.

W odróżnieniu od zdjęć akcji tutaj rolę MUSI grac megalomania, patetycznośc i sztuczność póz. Granica kiczu jest (w mojej ocenie) przesunięta o wiele dalej niz w portrecie w ogóle.

Tak wiec ja z gruntu odrzucam Wasze uwagi (zarzuty) wobec tej fotografii.

Ale zdanie odmienne szanuje niezmiennie!

Szkoda, ze nie przekonaliscie mnie jakimis (Waszym zdaniem) lepszymi portrecistami sportowców.
    Tyko błagam nie zadne sepie, stare pocztówki, bo to jest dopiero banał

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

czekaj czekaj.
    mam w dupie czy to sportowiec czy nei sportowiec.
    Ten koleś którego pokazałeś fotografuje ze straszną manierą. Wszystko ma być takie wielkie jak nie przymierzając big mac.

Jakie zdjęcia sportowców?
    choćby takie: http://www.daveblackphotography.com (mówię o reżyserowanych, nei action),

Ja jestem zdecydowanie za portretowaniem także sportowców; jednak nei zgadzam się, że takie zdjęcia muszą pachnieć na odległość kiczem.
    Tak. Te zdjęcia to kwintesencja kiczu. Jakby ktoś mnie spytał jak wygląda kiczowate zdjęcie - jak nic bym mu je pokazał.

Wykładu na temat portretu chętnie posłucham.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów