Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32

Wątek: Warsztaty Cyfrowej Kreacji Apple 2006: MacObraz, MacMuzyka

Początki nałogu Awatar crater

Domyślnie

tak tylko ze oni "podobno" wzieli wszystko z zestwow ktore sprzedawli.czyli macbooki i macooki pro.Ile w tym prawdy nikt sie nigdy niedowie.W kazdym badz razie robilo wrazenie

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

No... Z zestawow... Tych po $2500+
    Chyba nie myslisz ze ktos majac w dzisiejszych czasach mozliwosc sprzetowa upchania 2-4GB ramu do kompa bedzie w ofercie mial najwiekszy model z 1GB.
    ...

Domyślnie

hehe kuchatku z moim kompe 800MHz celeronkiem i 250 ramu to wszystko jest teraz lepsze

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Pamietaj jeszcze ze na prezentacjach producenta (a zwlaszcza apple) wszystko wyglada pieknie... W rzeczywistosci bywa czesto inaczej.
    ...

Domyślnie

Hehe tylko ze wlasnie w czsie prezentacji wyskoczyl "niebianski" ekran... ale tak ogolnie to calkiem niezla ta prezentacja byla mysle ze trzeba by jakis wiekszy zlocik w warszawie zrobic co wy na to??

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez crater Zobacz posta
    hehe kuchatku z moim kompe 800MHz celeronkiem i 250 ramu to wszystko jest teraz lepsze
    To nic dziwnego że Ci to Cool Edit wolno chodzi. U mnie (wcale nie mam tak znowu wypasionych maszynek) Audition (nowsza wersja Edit Pro) odszumianie i większość działań robi błyskiem. Podejrzewam że za cenę takiego MacBooka to złożysz peceta z taką mocą, że Ci bez problemu uciągnie kilkadziesiąt śladów z poupinanymi pluginami z zerową latencją .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mac Zobacz posta
    Fajnie byłoby, gdyby Canon zoorgaizował jakiś warsztaty praktyczne dla swoich użytkowników. Oczywiście impreza w Wawie zapewnia największą ilość uczestników ale mogliby by pomyśleć o innych miastach, nie każdy może pojechać do Wawy. Szkoda, że tak późno znalazłem ten post, mam blisko na KENa
    Nie za bardzo widze zwiazek... przeciez ta prezentacja Apple tez byla w Warszawie ?

Uzależniony Awatar Diodak
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    A sprawdzałeś konfigurację maszyn? Ja się trochę najeździłem po tego typu prezentacjach Apple w CH (choć bardziej od strony 'computing' niż 'multimedia')... hmm.. maszyny na takie imprezy są z regułu maksymalnie (ale to maksymalnie) dopompowane, wszystkiego (pamięci, szybkie dyski, grafika) tyle ile tylko fabryka dała - nie pytaj o cenę :-D
    Muflon okazuje się że nie zupełnie.. przynajmniej nie jeśli chodzi o SAD . Nie przeglądałem zawartości wszystkich maków, ale stał tam MacBook Pro na nim uruchomiony Aperture i tylko 512 MB na pokładzie :sad:. Prędkość działania nie powalała... chociaż obróbka RAWów w czasie rzeczywistym była faktem .

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    No... Z zestawow... Tych po $2500+
    Chyba nie myslisz ze ktos majac w dzisiejszych czasach mozliwosc sprzetowa upchania 2-4GB ramu do kompa bedzie w ofercie mial najwiekszy model z 1GB.
    16 GB RAMu w Mac Pro ale z tego co patrzyłem na fotki jak rozbebeszali tego Mac Pro to mogło tam być ze 4 GB max .
    EOS 450D, EF 24mm 1.4 L, EF 50mm 1.2 L, EF 24-105mm L, EF-S 10-22mm

Dopiero zaczyna Awatar kchmielu

Domyślnie

Jeśli idzie o Mac-a Pro to równie dobrze mógł mieć zamontowane 4 kości RAM-u po 4 GB każda. Ta maszynka strasznie szybko śmigała......

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Podejrzewam że za cenę takiego MacBooka to złożysz peceta z taką mocą, że Ci bez problemu uciągnie kilkadziesiąt śladów z poupinanymi pluginami z zerową latencją .
    I taki złożony pecet zmieści się w pudełku od laptopa? No bo jeśli nie, to porównywanie cen i wydajności trochę mija się z celem, no nie?
    --

pozdrawiam,
    Rafał

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów