Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Wątek: Warsztaty Cyfrowej Kreacji Apple 2006: MacObraz, MacMuzyka

Uzależniony

Domyślnie Warsztaty Cyfrowej Kreacji Apple 2006: MacObraz, MacMuzyka

Firma Apple IMC Poland zaprasza wszystkich polskich twórców filmowych i wideo oraz muzyków, DJ-ów i kompozytorów na Warsztaty Cyfrowej Kreacji Apple 2006: MacObraz, MacMuzyka.

Swoją prezentację będą miały także Era i Canon. Całość dopełnią niespodzianki - upominki, gadżety, konkurs z atrakcyjnymi nagrodami, a o 19:00 piwo ;-)

Warsztaty odbędą się 19 września b.r. w Warszawie. Spotkanie rozpocznie się o godz. 12.00 pokazem rozwiązań wideo w warszawskim kinie Multikino (Al. KEN 60, sala nr 7). Od godziny 17.00 w warszawskim pubie Starlight Cafe (budynek Multikina, ten sam adres) prowadzone będą pokazy rozwiązań muzycznych. Wieczorny pokaz w Starlight Cafe zostanie zakończony w ogródku piwnym.

Impreza jest bezpłatna, wymagana jest jednak wcześniejsza rejestracja. Szczegółowe infomacje (agenda, mapka dojazdu, formularz rejestracyjny itp.) znaleźć można na stronie informacyjnej.

http://www.apple.com.pl/wck/

wprawdzie to nie o fotografii ale moze niektorych zainteresuje:

"...firma Canon pokaże swoje najnowsze rozwiązania dla filmowców - profesjonalistów i amatorów, w tym najnowszą rodzinę kamer High Definition..."
    Ostatnio edytowane przez miszaqq ; 07-09-2006 o 20:43
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Uzależniony Awatar Diodak
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja się już zapisałem kilka dni temu . Jedzie jeszcze ktoś z forumowiczów? Elementem rozpoznawczym będzie pewnie smycz forumowa .
    EOS 450D, EF 24mm 1.4 L, EF 50mm 1.2 L, EF 24-105mm L, EF-S 10-22mm

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Ja dostalem nawet zaprosznie i chetnie bym sie przejechal ...ale dla mnie troszke za daleko Czekam na Wasza relecje

Początki nałogu Awatar crater

Domyślnie

ja sie zapisalem i czekam na potwierdzenie.Do multikina mam dwa kroki. Proponuje zeby spotkac sie jakos przy ogrodku piwnym Krolewskiego zaraz (20m) od multikinia, przy wyjsciu z metra. Moze bede mial wreszcie okazje kogos z was spotkac

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ogódek piwny to po warsztatach do rana , ale zdaje się że będę z kolegą trochę wcześniej w Wa-wie to będziemy wypatrywać "swoich" .

Dopiero zaczyna Awatar kchmielu

Domyślnie WCK 2006 - Wrażenia!!!

Witam wszystkich!!!

Zapraszam do dzielenia się wrażeniami z WCK 2006 organizowanego przez Apple Computers. Były tam także stoiska partnerów handlowych firmy Apple Computers Poland - Canon-a i ERA GSM. Canon nie zaprezentował się co prawda zbyt bogato, ale zawsze można było coś zobaczyć, pooglądać, potestować, tudzież wydrukować sobie kilka zdjęć najnowszymi drukarkami fotograficznymi z oferty Canon-a.
    Ostatnio edytowane przez kchmielu ; 20-09-2006 o 18:41

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Podkleiłem na miejsce.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Wreszcie wstałem po długiej podróży pociągiem i dwóch nieprzespanych nocach. Na warsztatach byłem z kchmielem i craterem. Trochę poogladaliśmy, pomacaliśmy zarówno sprzetu Apple jak i lustrzanek Canona. W koncu miałem w łapkach 24-105 L . Spodziewałem się czegoś więcej niż pokazali szczególnie w kwestii oprogramowania. Zaprezentowano pakiet Final Cut Studio ale znacznie ogólniej niż to jest na zagranicznych pokazach. Część muzyczna mniej mnie intersowała a była obszerniejsza. Cała masa plug-inów i dodatków do GarageBand i Logic Pro.

Sprzęt pokazał swoją szybkość a programy śmigały w czasie rzeczywistym przy obróbce audio i wideo co wywoływało "wooow" na widowni . Do tego Era prezentowała bezprzewodowy Internet a Canon nowe drukareczki Pixma oraz termotransferowe Selphy do zastosowań foto - przykro było nie wydrukowac sobie jakiś zdjęć . Broszurki przygotowane przez polskiego przestawiciela Apple wywarły dobre wrażenie i darmowe kubki apple.pl na które ostatnie dwie sztuki załapaliśmy się z kchmielem . A skończyły się jeszcze przed oficjalnym otwarciem rejestracji . No i samo zakończenie imprezy czyli imprezka przy szwedzkim stole i piwko bez ograniczeń... nie to żebym był piwoszem, ale udało się wypić po 5 kufelków i złapać humor . Niżej kilka zdjeć z warsztatów, później wrzucę może fotki z wycieczki po Warszawie.

Ostatnio edytowane przez Diodak ; 20-09-2006 o 22:12

Dopiero zaczyna Awatar kchmielu

Domyślnie

Złapać humor
    to bardzo dobre określenie.
    Zgadzam się ze wszystkim co napisał Diodak.
    Jesli chodzi o prezentację Canon-a to firma pokazała wspomniany przez Diodaka obiektyw 24-105 L i kilka innych bardzo dobrych szkiełek, a także nowego EOS-a 400D oraz EOS-a 5D. Jesli chodzi o sprawdzenie aparatów, to firma Canon przygotowała takie psełdo mini studio fotograficzne i modelkę, która prawie przez cały czas pozowała do zdjęć i tu prośba do Diodaka, o zamieszczenie jakiejś fotki - trochę ich zrobił.
    Ostatnio edytowane przez kchmielu ; 20-09-2006 o 22:30

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Zamiast tu jakies wynalazki z ogryzkami na obudowie pokazywac wkleil bys lepiej fote grupowa albo laski jakies
    ...

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów