No Pani niczego sobie, a tak przy okazji nie podpytywaliści ludzi z Canona o jakieś nowości?
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Fajnie byłoby, gdyby Canon zoorgaizował jakiś warsztaty praktyczne dla swoich użytkowników. Oczywiście impreza w Wawie zapewnia największą ilość uczestników ale mogliby by pomyśleć o innych miastach, nie każdy może pojechać do Wawy. Szkoda, że tak późno znalazłem ten post, mam blisko na KENa![]()
EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.
Jeśli chodzi o podpytywanie o nowości, to za wiele się nie dowiedzieliśmy. Ludzie z Canon-a podali nam mniej więcej daty wejścia prezentowanych rozwiązań na rynek polski, i mniej więcej ich ceny - i to nie zawsze. Ogólnie Canon skupił się na drukarkach, nie wiem czemu...........
na drukarkach... bo drukarki to pewnie 80% sprzedazy canona w PL ;-)
Powiem tak.Jesli chodzi o czesc Applea to do tej pory bylem urzytkownikiem OSow.Ale po tej prezenacji doszedlem do wniosku ze chyba sobie sprawei Maca. Zachwyciola mnie poprostu szybkosc realizacji wszystkiego, doslownie wszystkiego na tych maszynach.Bawie sie troche z dzwiekiem, bo jestem muzykiem i wiem ile zajmuje u mnie na komputrze odszumianie Cool Edit Pro. To co gosc pokazal poprostu zwalilo mnie z nog.Wszystko bylo robione w zasadzie w czasei rzeczywistym. Jesli chodzi o same prezentacje to byly naprawde interesujace.
Troche brakowalo mi sprzetu canona na stoiskach, ale maile okazje pomacac 400D z moim wlasnym obiktywem
Caly dzien uplynal naprawde sympatycznie. I tu podziekowania dla kolegow Kchiela i Diodaka. Mialem okazje przetestowac ich puszki z moimi obiektywami, co dobrze mi zrobilo przed kupnem wlasnej. Od dzis jestem posiadaczem dSLRa.
Na koniec, zabawa skoncyla sie w ogrodku piwny i tu musze przyznac ze sponsorzy niezralowali i jak to sie potem okzalo wprawili nas w BARDZO dobry nastroj w StarLight Cafe.
Podsumowujac -> BYLO SUPER.
ps.Diodak zamiesc jakies wspolne foto ze StarLightu
A sprawdzałeś konfigurację maszyn?Ja się trochę najeździłem po tego typu prezentacjach Apple w CH (choć bardziej od strony 'computing' niż 'multimedia')... hmm.. maszyny na takie imprezy są z regułu maksymalnie (ale to maksymalnie) dopompowane, wszystkiego (pamięci, szybkie dyski, grafika) tyle ile tylko fabryka dała - nie pytaj o cenę :-D
Pod względem mamienia klienta akurat Apple nie ma sobie równych :-D Kiedyś bylismy z kolegami na prezentacji developer tools.. po tym jak zobaczyliśmy co gość wyprawiał z XCode, komentarz był jeden: "OH S**T... wracamy do roboty i przestawiamy wszystko na Maki"![]()
Muflon okazuje się że nie zupełnie.. przynajmniej nie jeśli chodzi o SAD. Nie przeglądałem zawartości wszystkich maków, ale stał tam MacBook Pro na nim uruchomiony Aperture i tylko 512 MB na pokładzie :sad:. Prędkość działania nie powalała... chociaż obróbka RAWów w czasie rzeczywistym była faktem
.
16 GB RAMu w Mac Proale z tego co patrzyłem na fotki jak rozbebeszali tego Mac Pro to mogło tam być ze 4 GB max
.
EOS 450D, EF 24mm 1.4 L, EF 50mm 1.2 L, EF 24-105mm L, EF-S 10-22mm
Aparat z samowyzwalaczem na stoliku kiepsko kadrował. Ale za to kufelki zmieniały się jak w kalejdoskopie
.
EOS 450D, EF 24mm 1.4 L, EF 50mm 1.2 L, EF 24-105mm L, EF-S 10-22mm