Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Wątek: Warsztaty Cyfrowej Kreacji Apple 2006: MacObraz, MacMuzyka

Mieszany widok

Uzależniony Awatar Diodak
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Proszę bardzo . Ta pani stała na stanowisku Canona i dawała się torturować wchodzacym na nią prawie fotografom.

EOS 450D, EF 24mm 1.4 L, EF 50mm 1.2 L, EF 24-105mm L, EF-S 10-22mm

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

No Pani niczego sobie, a tak przy okazji nie podpytywaliści ludzi z Canona o jakieś nowości?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Fajnie byłoby, gdyby Canon zoorgaizował jakiś warsztaty praktyczne dla swoich użytkowników. Oczywiście impreza w Wawie zapewnia największą ilość uczestników ale mogliby by pomyśleć o innych miastach, nie każdy może pojechać do Wawy. Szkoda, że tak późno znalazłem ten post, mam blisko na KENa
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mac Zobacz posta
    Fajnie byłoby, gdyby Canon zoorgaizował jakiś warsztaty praktyczne dla swoich użytkowników. Oczywiście impreza w Wawie zapewnia największą ilość uczestników ale mogliby by pomyśleć o innych miastach, nie każdy może pojechać do Wawy. Szkoda, że tak późno znalazłem ten post, mam blisko na KENa
    Nie za bardzo widze zwiazek... przeciez ta prezentacja Apple tez byla w Warszawie ?

Dopiero zaczyna Awatar kchmielu

Domyślnie

Jeśli chodzi o podpytywanie o nowości, to za wiele się nie dowiedzieliśmy. Ludzie z Canon-a podali nam mniej więcej daty wejścia prezentowanych rozwiązań na rynek polski, i mniej więcej ich ceny - i to nie zawsze. Ogólnie Canon skupił się na drukarkach, nie wiem czemu...........

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

na drukarkach... bo drukarki to pewnie 80% sprzedazy canona w PL ;-)

Początki nałogu Awatar crater

Domyślnie

Powiem tak.Jesli chodzi o czesc Applea to do tej pory bylem urzytkownikiem OSow.Ale po tej prezenacji doszedlem do wniosku ze chyba sobie sprawei Maca. Zachwyciola mnie poprostu szybkosc realizacji wszystkiego, doslownie wszystkiego na tych maszynach.Bawie sie troche z dzwiekiem, bo jestem muzykiem i wiem ile zajmuje u mnie na komputrze odszumianie Cool Edit Pro. To co gosc pokazal poprostu zwalilo mnie z nog.Wszystko bylo robione w zasadzie w czasei rzeczywistym. Jesli chodzi o same prezentacje to byly naprawde interesujace.

Troche brakowalo mi sprzetu canona na stoiskach, ale maile okazje pomacac 400D z moim wlasnym obiktywem

Caly dzien uplynal naprawde sympatycznie. I tu podziekowania dla kolegow Kchiela i Diodaka. Mialem okazje przetestowac ich puszki z moimi obiektywami, co dobrze mi zrobilo przed kupnem wlasnej. Od dzis jestem posiadaczem dSLRa.

Na koniec, zabawa skoncyla sie w ogrodku piwny i tu musze przyznac ze sponsorzy niezralowali i jak to sie potem okzalo wprawili nas w BARDZO dobry nastroj w StarLight Cafe.

Podsumowujac -> BYLO SUPER.

ps.Diodak zamiesc jakies wspolne foto ze StarLightu

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez crater Zobacz posta
    Powiem tak.Jesli chodzi o czesc Applea to do tej pory bylem urzytkownikiem OSow.Ale po tej prezenacji doszedlem do wniosku ze chyba sobie sprawei Maca. Zachwyciola mnie poprostu szybkosc realizacji wszystkiego, doslownie wszystkiego na tych maszynach.
    A sprawdzałeś konfigurację maszyn? Ja się trochę najeździłem po tego typu prezentacjach Apple w CH (choć bardziej od strony 'computing' niż 'multimedia')... hmm.. maszyny na takie imprezy są z regułu maksymalnie (ale to maksymalnie) dopompowane, wszystkiego (pamięci, szybkie dyski, grafika) tyle ile tylko fabryka dała - nie pytaj o cenę :-D

Pod względem mamienia klienta akurat Apple nie ma sobie równych :-D Kiedyś bylismy z kolegami na prezentacji developer tools.. po tym jak zobaczyliśmy co gość wyprawiał z XCode, komentarz był jeden: "OH S**T... wracamy do roboty i przestawiamy wszystko na Maki"

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    A sprawdzałeś konfigurację maszyn? Ja się trochę najeździłem po tego typu prezentacjach Apple w CH (choć bardziej od strony 'computing' niż 'multimedia')... hmm.. maszyny na takie imprezy są z regułu maksymalnie (ale to maksymalnie) dopompowane, wszystkiego (pamięci, szybkie dyski, grafika) tyle ile tylko fabryka dała - nie pytaj o cenę :-D
    Muflon okazuje się że nie zupełnie.. przynajmniej nie jeśli chodzi o SAD . Nie przeglądałem zawartości wszystkich maków, ale stał tam MacBook Pro na nim uruchomiony Aperture i tylko 512 MB na pokładzie :sad:. Prędkość działania nie powalała... chociaż obróbka RAWów w czasie rzeczywistym była faktem .

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    No... Z zestawow... Tych po $2500+
    Chyba nie myslisz ze ktos majac w dzisiejszych czasach mozliwosc sprzetowa upchania 2-4GB ramu do kompa bedzie w ofercie mial najwiekszy model z 1GB.
    16 GB RAMu w Mac Pro ale z tego co patrzyłem na fotki jak rozbebeszali tego Mac Pro to mogło tam być ze 4 GB max .

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Aparat z samowyzwalaczem na stoliku kiepsko kadrował . Ale za to kufelki zmieniały się jak w kalejdoskopie .

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów