Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: [Platon] - portrety znanych

Widok wątkowy

Początki nałogu Awatar Zodiakalny Rak

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iczek Zobacz posta
    Rak'u - a ja wlasnie na odwrot, zdecydowanie lubie stylizacje i "przegięcie" w portretowaniu.
    I tutaj doszukiwalbym sie dokladnie tego, o czym piszsz - "przekazu".
    Wlasnie stylizacja i "udziwnienie" daje szanse autorowi na zalączenie do zdjecia przekazu, jak EXIF'a
    Kazdy ma swoje widzimisie i poglad na rozne sprawy, z gustami sie nie dyskutuje. Zarty zostawiam bez literek.

Cytat Zamieszczone przez iczek Zobacz posta
    Zdjecia z natury, o ktorych wspomniales często nie oddaja zamiaru autora. Zapewne masz racje, ze moga oddać klimat czlowieka, srodowisko itp, ale w wiekszosci to sa ludzie sztuki wiec musza byc podani na tacy artyzmu lub próby artyzmu
    No nie do konca sie zgodze:
    1. "Zdjecia z natury, o ktorych wspomniales często nie oddaja zamiaru autora." - zgoda
    2. "... ale w wiekszosci to sa ludzie sztuki wiec musza byc podani na tacy artyzmu lub próby artyzmu" - i tego nie kupuje (up to now), dlaczego -> przyklad: Jan Peszek, ustylizuj i zrob co chcesz w zamysle jako autor portretu Peszka, co Ci wyjdze nawet jesli osiagniesz 100% tego co chciales -> MASKA nalozona na swietnego aktora, ktory moze nawet grac role samuraja bez poznania sie przez rodowitych samurajow.

Reasumujac, zdjecie / portret Peszka jak kupuje bulke slodka drozdzowke i/lub paczka w sklepiku z jego lekkim grymasem zadowolenia z tego, ze za chwile zje cos dobrego jest dla mnie wazniejsze po 1000 kroc niz ucharakteryzowanie go na "cobystamchcialjakofotograf".

Ale oczywiscie nie sprzeczam sie z Twoim gustem i opinia - szanuje ja, ale nie pozwolilbym sobie na zarty z tego co dla Ciebie jest wazne. Nie majac nic przeciwko Twoim ...

EDIT: dla potwierdzenia odpowiedz na jedno pytanie: czy nie jestes zadowolony ze swoich portretow stoczniowcow, ktore ja uwielbiam ogladac?

pozdrawiam,
    Ostatnio edytowane przez Zodiakalny Rak ; 07-09-2006 o 12:19
    z pozdrowieniami "69"

Uprawnienia umieszczania postów