A nie byl to czujnik pozycji aparatu ?
Niestety nie, czujnik aparatu w mojej puszcze był z tych cichszych, nie było go aż tak słychać - jednakże prowadnica lampy błyskowej dawała o sobie znać.

A puszka w ustawieniu Sharpness High to niby co zrobiła jak nie wyostrzyła (programowo) ??? Jak dla mnie to LOL
Tak, tylko bierz pod uwagę że specjalnie kilka dni temu pożyczyłem KITa od kumpla, na tych samych ustawieniach wychodziły nieprzeciętne mydliny. Kit pochodził bodajże z 20D. KITa dołączonego do 350tki nie testowałem w ten sposób :razz:

dobre, dobre, a sprawdzałeś ostrość w rogach zdjęcia?
Tak, sprawdzałem, ostrośc jest niemal identyczna - w KICIE najgorzej mnie wkur...denerwuje piekna winietka przy 18 mm Chciałoby sie zrobić jakis landszaft ładny a to lipa:razz:

ech kolejny Profi bo ma lepiej wygladajace body w lapie hehe cos takiego budzi we mnie zawsze smiech. do nas na zaklad przychodzi regularnie pani fotograf drukowac zdjecia ktora cyka zdjecia 350 i kasuje niezla kase... ja sam jezdze z szefem nikoniarzem (3 body tej firmy) na sluby i jeszcze nigdy nie widzialem zeby sie krzywil na widok mojej poczwarki ale od razu zauwazyl ze mam jasniejszy obiektyw od niego... moze zamiast wymieniac body pomyslalbys o obiektywach? ach zreszta nie widzisz roznicy wiec po co przeplacac

Dobra, po pierwsze - 350D jest po prostu za mały dla mnie i mi dłoń łącznie z nadgarstkiem odmawiały posłuszeństwa po kilkugodzinnej sesji. Ja wcale nie mówię że 350D cyka brzydkie foty - przeciwnie - poziom jest bardzo zbliżony do tego prezentowanego w 20D.
Jednakże ciemny wizjer, efekt tunelowania, brak joysticka i drugiego koła nastaw - tego juz nie mogłem przeboleć. Zapomniałbym dodać - skuteczność AF !!
Tak czy inaczej wcale nie mówie że 350D jest złym aparatem - przeciwnie - dla zaawansowanego amatora, który potrafi wyciągnąć wszystko z tej puszki jest idealny. Jednakże mi brakowało kilku pierdółek i zdecydowałem się na 20D.
P.S.
Wcale nie uważam się za profi, tylko za zaawansowanego amatora :wink: