Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Wątek: KIT jaki jest... nie każdy widzi! Czyli o anomaliach popularnego KITa :-)

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmsza Zobacz posta
    Brawo! Zdał Pan z wynikiem celującym egzamin z lektury tego forum.
    A teraz może trochę własnych spostrzeżeń?
    Moje spostrzeżenia sa jaknajbardziej zgodne z wymienionymi wyżej
    Poza tym bardzo przywiązałem się już do Quick Dial`a
    Jako że pstrykam głownie na manualu, tudzież na Av 2 niezalezne koła nastaw bardzo ułatwiają pracę.
    Poza tym zaryzykowałbym stwierdzenie że accu w 20D jest mocniejszy - jakoś dłużej wytrzymuje

Cytat Zamieszczone przez Driver Zobacz posta
    Kiedy miałeś taką kilkugodzinną sesje ? Albo kiedykolwiek będziesz miał ? Za 5 lat ? A może nigdy ? Chyba że focenie książek zajęło ci 6 h, ale to przecierz robiłes 20-stką
    Tak się składa że jednak miałem 5-godzinną sesję, podczas której zużyłem 2 akumlatory Wykonywałem zdjęcia w muzeum we Fromborku na zamówienie kustosza. Eksponaty muzealne musiały być sfotorgafowane a następnie dodane do rejestru. Tudziez, pracowałem z 350D ponad 5 godzinek, wykonałem przeszło 700 zdjęć. Na prawdę musze powiedzieć - iż był za mały Nie mogłem go nigdy dobrze chwycić. Natomiast poziom fotek na bardzo wysokim poziomie - co tez mówiłem

Uzależniony Awatar Avadra_K
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

[QUOTE=jsemeniuk;216802]
    Witam Serdecznie !

[Po 2-tygodniowej fascynacji poczułem, że ten baardzo amatorski sprzęt jednak nie został skonstruowany dla mnie, coś się w środku telepało (jak dobrze wydedukowałem - była to prowadnica od lampki błyskowej) obudowa trzeszczała, ergonomia pracy była znikoma, a gdy pojawiałem się w miejscu "bardziej-upublicznionym" widok takiego dSLRa wywoływał lekki usmieszek na twarzach innych fotografów.

:rolleyes: To mam pytanko - czym się zajmujesz (na codzień) bo jak wnioskuję nie jesteś ani reporterem ani zawodowym fotografem: green:

Jakoś nigdy za specjalnie nie widziałem, żeby w "miejscach upublicznionych" widok innego niż 1d body wywoływał uśmiech kogokolwiek (tzn. nie spotkalem się z pogardliwymi spojżeniami innych fotografujących a przez długie lata latałem z 50E + kit

Decyzja była jednoznaczna - po 2 tygodniach oddałem 350D do sklepu i odzyskałem gotówkę (zgodnie z prawem dotyczącym towarów i usług sklepu Vobis mamy 14 dni na zwrot towaru) Sprzedałem to i tamto, wypłaciłem ostatnie 102 dolary ze Stocków i wybór padł na 20D, od pierwszego wejrzenia się zakochałem.

Fantastycznie, ale dalej bedziesz się spotykał z głupimi uśmiechami użytkowników sprzętu profesjonalnego

Sprzęt idealnie mi podpasował, a przy mocniejszym uchwycie nie bałem się o zmiażdzenie filigramowego korpusiku 350tki.

a co Ty Pudzian jesteś?????

To tak na szybko - nie bardzo widzę podstawe do onanizmu sprzętowego - OK 20-stka jest cool, ale pamietaj że są wyższe, leprze, droższe modele. Powstrzymaj się od uwag takich jak powyżej.

Nie pasuje Ci sprzęt, ma prawo sprzedaj i nie rób afery

Coś już napisał

Domyślnie

Na co dzień ? Trochę ślubów, trochę fotek do kroniki naszego muzeum, komunie, chrzty i takie inne - głownie hobbystycznie. Poza tym niekiedy trafi się focenie jakiegoś koncertu. Oczywiście są wyższe modele i absolutnie nie śmiem sądzić iż mój to ostatnie cudo techniki - przepraszam że dyskusja własnie poszła w tym kierunku :-) Może sprostuję w ten sposób - 20D spełnia prawie wszelkie moje wymagania, które stawiałem przed cyfrowym lustrem. Jednakże, 350D miał kilka funkcji mniej i to zaważyło że niebyt się zaprzyjaźniliśmy.
    Jak już mówiłem moja 350-tka trzeszczała jak najęta, dlatego bałem się o ten delikatny plastik

btw: dyskusja miała toczyć się o KITowym szkle a tymczasem trochę off-top już się robi :wink:

... Pozdrawiam wszystkich

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jsemeniuk Zobacz posta
    Na co dzień ? Trochę ślubów, trochę fotek do kroniki naszego muzeum, komunie, chrzty i takie inne - głownie hobbystycznie. Poza tym niekiedy trafi się focenie jakiegoś koncertu. Oczywiście są wyższe modele i absolutnie nie śmiem sądzić iż mój to ostatnie cudo techniki - przepraszam że dyskusja własnie poszła w tym kierunku :-) Może sprostuję w ten sposób - 20D spełnia prawie wszelkie moje wymagania, które stawiałem przed cyfrowym lustrem. Jednakże, 350D miał kilka funkcji mniej i to zaważyło że niebyt się zaprzyjaźniliśmy.
    Jak już mówiłem moja 350-tka trzeszczała jak najęta, dlatego bałem się o ten delikatny plastik

btw: dyskusja miała toczyć się o KITowym szkle a tymczasem trochę off-top już się robi :wink:

... Pozdrawiam wszystkich
    To mnie zdaje się poniosło, sorry - co do kita:rolleyes:dość długo z niego korzystałem i mam do niego sentyment ale, no własnie ...... mógłby być leprzy a nie jest - zresztą polityka jest taka, ze na początek kupujesz to na co Cię stać, a potem jak już złapiesz bakcyla - wywalasz kupę szmalu na inne szkiełka eLki, stałki, srałki itd ale na tym ten sport polega - pozdrawiam

Początki nałogu Awatar p_lar
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Avadra_K Zobacz posta
    (ciach) ...a potem jak już złapiesz bakcyla - wywalasz kupę szmalu na inne szkiełka eLki, stałki, srałki itd ale na tym ten sport polega - pozdrawiam
    Cholercia, a ja to myślałem że właśnie nie na tym ten sport polega Bo podobno jak to ludzie na różnych forach tłumaczą "to nie aparat robi..." i tak dalej, i tak dalej
    Can-on, can-off... 50D+17-55IS+EF70-300IS

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez p_lar Zobacz posta
    Cholercia, a ja to myślałem że właśnie nie na tym ten sport polega Bo podobno jak to ludzie na różnych forach tłumaczą "to nie aparat robi..." i tak dalej, i tak dalej
    :-) Oczywicie i ja też mam takie zdanie :razz: - ale ze sprzętem foto jest jak z większością rzeczy naświecie, człowiek zawsze chce mnieć lepszy, nowszy, jaśniejszy itd...:rolleyes: a kaska leci

Uzależniony
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Tak się składa że jednak miałem 5-godzinną sesję, podczas której zużyłem 2 akumlatory Wykonywałem zdjęcia w muzeum we Fromborku na zamówienie kustosza. Eksponaty muzealne musiały być sfotorgafowane a następnie dodane do rejestru. Tudziez, pracowałem z 350D ponad 5 godzinek, wykonałem przeszło 700 zdjęć. Na prawdę musze powiedzieć - iż był za mały Nie mogłem go nigdy dobrze chwycić. Natomiast poziom fotek na bardzo wysokim poziomie - co tez mówiłem
    5 godzin w muzeum (zwykle ciemnym) z ręki, nie statywu ??
    Pozdrawiam
    Marek

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Tak się składa że jednak miałem 5-godzinną sesję, podczas której zużyłem 2 akumlatory
    Eeee ze co 2aku na 700 zdjec?? cos mi sie wierzyc nie chce....po kazdym ujeciu robiłes 10 przymiarek na LCD jak wyszło i dodatkowo wbudowana lampa swieciłes??

Aku w 350D ponoc podobnie trzyma jak ten w 20D. Mi osobiscie podczas sesji w studio 1 aku wytrzymuje 1000-1200zd, LCD wyłaczony a na stopce wyzwlacz.

Pzdr.
    Ostatnio edytowane przez towersivy ; 07-09-2006 o 15:08

Bywalec Awatar sali128
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

(Trochę nie na temat) Mi tam się mój 350D podoba i bym go nie oddał...

Dopiero zaczyna Awatar bdx
    Miasto
    Piła

Domyślnie

"poczciwego, plastikowego i badziewnego KITa"

Nic dodać nić ująć..

Tzn dodać by można stałe światło, IF, FTM i czerwony pasek taki kit to taaak

20D + 17-50 f/2.8 + ef 100/2.8 usm + 70-200/2.8 + 2x II ef + G5 + S3IS = www.bdx.deviantart.com

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów