Mysle ,że efekt rurki będzie dość pokazny ;-)
Mysle ,że efekt rurki będzie dość pokazny ;-)
ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
A coś z dłuższych czasów masz, coby zobaczyć jak się IS prezentuje?
Po weekendzie, wtedy będę miał więcej czasu i potestuję IS. Mam póki co jakieś śmieci cykane na rympał, których jeszcze nie skasowałem. Nawet jedno na 300mm i 1/15s w miarę ostre, tylko zdjecie beznadziejne i przejarane, więc pozwolisz ze nie zamieszczę na razie.
Can-on, can-off... 50D+17-55IS+EF70-300IS
Mam możliwość podpinać to szkiełko w pracy. IS bardzo dobry. W stosunku do 70-200/4 jakość obrazu to dla mnie prawie przepaść, szybkość AF i precyzja (na 20D) mizerna. Jakość zdjęcia na pełnej dziurze IMHO jest dużo gorsza nawet od mojego 100-400L. Swego czasu myślałem o zakupie tego szkła, ale jak w końcu mogłem je potestować to byłem zawiedziony bo zdjęcia były porównywalne do starego Tamrona 75-300 którego kiedyś posiadałem, tyle że Canon ma super IS (co baaaardzo się przydaje). Jak ktoś potrzebuje tego zakresu i IS za małe pieniądze to dobry wybór. Tylko że jakość zdjęć jest naprawdę sporo gorsza od 100-400 a komfort pracy pomiędzy tymi szkłami po prostu nieporównywalny. Teleobiektywy to moje podstawowe szkła i zdania nie zmienię. No i masa większego obiektywu absolutnie mi nie przeszkadza, jest wręcz mile widziana. Niestety Canon w tym zakresie ogniskowo-cenowo-jakościowym nie ma raczej nic innego do zaproponowania i zostają nam zamienniki innych producentów. Jak dla mnie Sigma 70-300 APO robi lepsze zdjęcia, ale niestety nie ma IS.
Ostatnio edytowane przez MARANTZ ; 09-09-2006 o 04:09
FOTOINKWIZYTOR
MARANTZ a jak sie sprawy maja na ogniskowej 300mm?Tam canon chyba osiąga dosc znaczna przewage nad sigmą? =)
ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p
Krócej będzie jak Ci podam które mają
http://www.optyczne.pl/?news=174
Jeśli w 8-cyfrowym numerze umieszczonym na naszym obiektywie trzecia cyfra to 0 lub 1, to mamy pecha, bo nasz sprzęt jest wadliwy
Can-on, can-off... 50D+17-55IS+EF70-300IS