Zgadzam się ale różnice są na tyle małe miedzy nikonem d80 a canonem 30d ze chyba nie warto doplacac tych 1,500...
Podejrzewam ze na zdjeciach do iso 400 lekka przewage moze miec nikon...szczególnie jesli chodzi o drobne szczegóły i WB....
Zgadzam się ale różnice są na tyle małe miedzy nikonem d80 a canonem 30d ze chyba nie warto doplacac tych 1,500...
Podejrzewam ze na zdjeciach do iso 400 lekka przewage moze miec nikon...szczególnie jesli chodzi o drobne szczegóły i WB....
ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p
Oczywiscie zgadzam sie ale to nie zmiena faktu ze amator kupując dziś d80 zrobi lepszy interes...bo ma wiecej za mniej...
Oczywiscie mówie to tylko na podstawie specyfkacji - głebokie testy potwierdza moją teze lub nie =)
ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p
D80 jest bardzo blisko 20D/30D, szum nikona (a wlasciwie sony) jest ciut przyjemniejszy (kwestia indywidualnej estetyki ;-) ) w jasnych partiach zdjecia (np na wizytowkach) ale w cienach 20D jest wyraznie lepsze, no i trzeba pamietaz ze 20D to jest matryca sprzed dwoch lat a d80 to jest nowosc ;-)
Ale my tu nie o prześlicznosci obiektywu, a o matrycy. Więc pisanie, że
miało to niesamowity wpływ na to, co jest meritum tego czegoś dumnie
nazywanego testem, mija się z prawdą..
20D, 350D, 17-55/2.8 IS, 85/1.8, 50/1.8, 580EX, 420EX.. No chyba że znowu skoczę
twlodar czy móglbyś jeszcze zrobić takie porównanie z iso 800 i 400?
Nie problem, bo zrobiłem tego więcej.. Od ISO 100 do 3200 (w 20D), tyle
że o tak porąbanej godzinie to już mi się nie chciało tego obrabiać. ATSD,
skoro przy 1600 różnice są na tyle znikome, to co spodziewasz się zobaczyć
przy 400 i 800?
20D, 350D, 17-55/2.8 IS, 85/1.8, 50/1.8, 580EX, 420EX.. No chyba że znowu skoczę
Po prostu często korzystam z iso 400 i 800...
Nie musisz(a nawet chybanie powinieneś) nic obrabiac wrzuć zdjęcia na jakiś serwer i rzuć linkiem...
Fajnie jakbys też wrzucił kilka przykładowych fotek zrobionych d80...