Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 67

Wątek: Nikon D80 .. my hands on ;)

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie

A jak się ma wizjer D80 w porównaniu do 20D chodzi mi o wielkość i jasność - sprawdzał ktoś?

Domyślnie

Po pierwsze - podoba mi się ten test.
    Po drugie - jak mogę bronię Nikona przed rytualnymi atakami, ale IMHO między zdjęciami jest istotna różnica estetyczna i techniczna na korzyść 20D. Ma tu znaczny udział 17-40, ale i tak widać różnicę matrycy i Digic II.
    Różnicy w cenie D80/20D nie ma.
    Pamiętać jednak należy, że D80 jest konkurentem 400D.
    Szkoda. Wolałbym realną konkurencję C/N.
    Pozdrawiam
    Sławek

Coś już napisał
    Miasto
    Wiskitki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slawi_3000 Zobacz posta
    Pamiętać jednak należy, że D80 jest konkurentem 400D.
    Zapytałbym o uzasadnienie powyższego, ale nie wiem, czy część tych
    oftopów nie powinna już wylądować w koszu, włącznie z niniejszym postem..

pzdr
    tadzik
    20D, 350D, 17-55/2.8 IS, 85/1.8, 50/1.8, 580EX, 420EX.. No chyba że znowu skoczę

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

bez przelewania pustego w prozne - obie fotki wygladaja zupelnie niezle, i na ich podstawie trudno mowic o jakichs wielkich roznicach miedzy obiema matrycami. tyle co, to mnie osobiscie IMG nieco bardziej - co byc moze jest kwestia nieco innego wywolania, moze przyzwyczajen osobistych...

co mi sie w Nikonowskim zdjeciu dosc podoba, to ze nie zrywa tonalnosci w cieniach, co mi sie nie podobalo np. w samplach z D200. moze kwestia dobrego naswietlenia, moze processingu matrycy...

fajnie, ze po tamtej stronie plota ludzie moga w uczciwych pieniadzach kupic znosna matryce opakowana w bardzo dobry korpus. Canon kaze sobie slono placic za solidny korpus, a za pieniadze amatorskie (wg. standardow swiatowych) daje korpusy... mocno amatorskie. i na zmiane sie nie zapowiada...
    www albo tez flickr

Początki nałogu

Domyślnie

Wyswietlany obraz na matówce w nikonie d80 jest nieznacznie wiekszy niż w canonie 20d =)
    ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Trzeba tylko jeszcze wziąc pod uwagę że iso w canonach jest odrobinę większe niż w nikonach 1600 w N to 2000 w C.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał

Domyślnie

Orientuje się ktoś może jaką migawkę zastosowano w D80, czy taką jak poprzednich aparatach tej serii?? tzn hybrydową, że część czasów realizowana jest mechanicznie za pomocą migawki, a część poprzez włączenie i wyłączenie matrycy

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotol Zobacz posta
    Orientuje się ktoś może jaką migawkę zastosowano w D80, czy taką jak poprzednich aparatach tej serii?? tzn hybrydową, że część czasów realizowana jest mechanicznie za pomocą migawki, a część poprzez włączenie i wyłączenie matrycy
    Migawka jest mechaniczna ...nie ma juz hybrydy.

Domyślnie

tak sobie mysle 18-200 kontra 17-40 i stwierdzenie ze na f8 beda takie same nie no a kontrast a przenoszenie kolorow aaaaa..... zrobicie test 50mm na f4 to wtedy wyjdzie prawda. d20 to korpus stary nalezy d80 cenowo nalezy porownywac z d30 choc nie d200 i d30 a d80 z d400 , chyba ze nikon zmodyfikuje d50 na np d60

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Niedzwiedz Zobacz posta
    tak sobie mysle 18-200 kontra 17-40 i stwierdzenie ze na f8 beda takie same nie no a kontrast a przenoszenie kolorow aaaaa.....
    Tak się mi zdaje że słusznie prawisz i to jest najsłabsza strona tego porównania.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów