mam takie pytanie...wymyslilem dosc porosty sytem mocownaia "raczki" do calegomocowania, co powodowalo by ze nietrzeba by robic dwoch roznych mocowan - jedno do tripoda a drugie do lapy.Pytanie jest nastepujace czy takie cos jest sensowne czy nie??
mam takie pytanie...wymyslilem dosc porosty sytem mocownaia "raczki" do calegomocowania, co powodowalo by ze nietrzeba by robic dwoch roznych mocowan - jedno do tripoda a drugie do lapy.Pytanie jest nastepujace czy takie cos jest sensowne czy nie??
A jak to wygląda? Chociaż jakiś schemat.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Jak w tej cen9ie co mowiles to pisze sie na dwa - jutro dam dokladne wymiary. Dla mnie nie musi byc raczki byle tylko byl gwint 1/4" i dosc plaskiej powierzchni w miejscu gwinu aby pokryla cala szybkozlaczke.
Hej sluchajcie z projetkowaniem tego to niema problemu. W tej chwili problem stanowi dostep do maszyny. Ja takowego obecnie niemam wiec mysle ze dobrze by bylo gdyby kazdy sie wypytal wszystkich to moze sie znajdzie![]()
Ja się wypytam, pisałem już tylko muszę mieć te rysunki. Podejrzewam że ten gość którego mam na myśli to zrobi. Tyle że muszę z nim gadać o konkretach. Po za tym pewnie będzie duża różnica w cenie jak się zamówi 1 szt., a jak 50 szt. ale zapytam. Zobaczymy. Do materiału też mam dostęp.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
myślę że kilku chętnych się znajdzie. choćby ja![]()
30D + 300 + słoiki
www.tereba.net
sam sie znajde jesli chodzi o chetnycha co do projektu to zapytaj sie w jakim formacie potrzebuje dane. Pracuje w pakiecie SolidWorks 2005/2006 i mam mozliwosc eksportowania do plikow CADowskich bodz numerycznych.W zasadzie skonczylem projekt tylko drobne poprawki musze naniesc.Pozdro
dlateo sie pytam jaki format bedize najdogodniejszy do obrobki pozniejszej.U mnie na uczelni jesli wszystko bylo robione w odniesieniu do punktu baowego wystarczylo przemlucic to pzez konwerter i bylo po problemie.Ale to byl kowerte napisany pzez specjalistow z PW.Ja projektowalem oni wykonywali...
Ostatnio edytowane przez crater ; 08-09-2006 o 20:16
EDIT: Tu zanajduje sie paczka z dokumentacja: http://www.4shared.com/file/3567353/...mocowanie.html
a to fotki
123