Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 78

Wątek: Mocowanie statywowe 70-200L.

Domyślnie Mocowanie statywowe 70-200L.

Witam
    Ostatnio interesowałem się obiektywem 70-200f/4 L. i okazało się ze tam mocowanie statywowe jest w opcji. Po bliższym zapoznaniu się z tematem oazało się ze takie coś jak Mocowanie statywowe: opcja - Canon Tripod Mount A (W) jest do kupienia na stronie

http://pstryk.pl/szukaj.php?zaaw=1&d...51&submit.y=27

za cene 549.00 zł* jak dlamnie to szok – to tylko kawałek plastiku. Może ktoś robi jakieś zamieniki ??
    może ktoś na ten temat coś więcej wie ?????

Zablokowany Awatar mmsza

Domyślnie

Cena faktycznie wielka, z tym ze to nie jest kawałek plastiku tylko metal.
    Czasami widuję na allegro w cenach 250-300 zł.
    Zresztą temat nie dawno był poruszany.

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

No niestety jest drogie jak cholera. I jest metalowe. Dlatego już gdzieś o tym pisałem, że po doliczeniu tego mocowania i kompletu filtrów na 67mm zdecyduję się chyba jednak na wersję 2.8 a nie 4 IS bo zwyczajnie po zsumowaniu niezbędnych wydatków te ceny do siebie za bardzo się zbliżają.
    FOTOINKWIZYTOR

Początki nałogu Awatar crater

Domyślnie

Jelsi moge cos zasugerowac...swojego czasu zajmowalem sie na studiach troche obrobka materialowa i projektowaniem do wycinarek numerycznych CNC.Jezeli ktos z obecnych tu na forum posiada dostep do takowej wycinarki moze mozna by bylo cos pomyslec na ten temat.Jestem w stanie zaprojektowac taki uchwyt.Koszt czegos takiego odliczajac koszta amortyzacji wycinarki ograniczyly by sie do 20-30 zł.Wiadomo ze nie bylo by to tak przepiekne jak oryginal ale swoja funkcje by spelnialo. Postaram sie zaraz zaprojektowac cos takiego i przedstawiae wam pomysl w postaci PDF'a z rys 3D.

Do wykonania takiego projektu jednak potrzebowal bym pewnych wymairow, tj. srednicy pierscienia i jego szerokosci. W zasadzie reszte obliczen wytrzymalosciowych bede w stanie zobic sam.

Niepozostaje mi nic innego jak wziasc sie do roboty

Domyślnie

super crater - i o coś takiego chodziło - ja chciałbym rysunek techniczny czegoś takiego

Domyślnie

w zasadzie moge juz zamiescic rysunek pogladowy do czegos takiego, ale zeby wykonac cos dokladnego potrzebuje niestety dokadnych danych.Tak jak napisalem wyzej, srednica,i szeokosc piescienia.

Domyślnie

mam nadzieje ze ktoś kto coś takiego ma zmiezy i zamieści wymiarki
    pozdrawiam

Domyślnie

http://www.megaupload.com/?d=MXK87ELO

tutaj znajduje sie pdf z moja propozycja.Oczywiscie wewnatrz pierscienia mocujacego znajdowal by sie jeszcze wykladzina z miekkiego materialu. Zebym mogl cos dalej dzialca potrzebuje kakretnych wymiarow.Srednicy obiektywu w miejscu jego mocowania, oraz max mozliwej szerokosci pierscienia. Mysle ze najlepszym materialem i jednoczesnie najtanszym i najlatwiejszym w obobce bylo by jakies alu (mam tu raczej na mysli DurAlu). Istnieje tez mozliwosc zaprojektowania takiego mocowania ktore bedzie mialo cos w rodzaju raczki do trzymania.Niestety niewiem jak to sie nazywa...

Prosze pamietac ze to jest sam projekt.Niemam niestety dostepu w chwili obecnej do zadnej wycinarki...ale jest nas tu duzo moze ktos ma...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez crater Zobacz posta

tutaj znajduje sie pdf z moja propozycja.Oczywiscie wewnatrz pierscienia mocujacego znajdowal by sie jeszcze wykladzina z miekkiego materialu. Zebym mogl cos dalej dzialca potrzebuje kakretnych wymiarow.
    Narazie nie mogę nic z linku ściągnąć. Suwimiarkę mi wcięło wymiary chciałem podać. A na takie mocowanie za dobrą cenę jestem chętny. Dobre by było też takie z rączką.
    czarny Trabant, kit, ef-s 10-22, ef 70-200 f4 L, ef 100 f2.8 Macro.

Domyślnie

a jak stego ten pdf pobrać ?????????
    gdzie klikać ???

Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów