Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678
Pokaż wyniki od 71 do 78 z 78

Wątek: Mocowanie statywowe 70-200L.

Początki nałogu Awatar Loram
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ja mam dokłądnie takie samo mocowanie, ściągnąłem sobie od żółtych braci ;-)
    No oryginał to to nie jest i poruszanie w nim obietywu dalekie jest od swobody poruszania w oryginalnym pierścieniu, ale jako nieruchome mocowanie sprawdza się tak jak powinno

Awatar bogunio
    Miasto
    Wodzisław Śląski

Domyślnie

Dokładnie tak jak ja. Kupiłem w hong-kongu, czekałem 12 dni i zapłaciłem za wszystko (ring + przesyłka) 68 zł.

Uzależniony Awatar Biperek
    Miasto
    Augustów

Domyślnie

Może zmontujemy jakieś zbiorowe zamówienie ?

Ja niestety z powodu nieznajomości języków mogę być tylko jednym z kupujących Ale może jakiś doświadczony kolega by się podjął.
    Ostatnio edytowane przez Biperek ; 18-05-2008 o 14:01
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

Awatar bogunio
    Miasto
    Wodzisław Śląski

Domyślnie

Problem z językiem to nie problem, choć ja tam z chińczykiem trohę pogadałem, po angielsku oczywiście. Kupujesz kup teraz, płacisz paypalem i gość przysyła - wszystko. Ja kupiłem na amerykańskim ebay od sprzedawcy big_is. Pytałem tylko wcześniej czy wysyłał już coś do Polski no i okazało się, że ma wielu klientów w naszej ojczyźnie. Paczka super zapakowana, wartość do 10$, zero problemów.

Domyślnie

ale tak pomijając wszystko i to że jest drogie i to że metalowe i to że można to dorobić - to czy Wy naprawdę odczuwacie potrzebe posiadania tego???
    wiedzę uzupełniam tu: www.tutorialik.pl

Bywalec Awatar grzbiet
    Miasto
    Sosnowiec

Domyślnie

Ja uważam, że jest to potrzebne. Do 100/2.8 planuję zakup pierścieni pośrednich, na końcu tej "lufy" wisiały będą głowice od EX24... Boje sie trochę o mojego C350D, co by się nie poluzowało mocowanie bagnetu, bo już teraz trochę to waży, i wyobrażam sobie co będzie po podpięciu kompletu pierścieni. I przy okazji spytam - czy to mocowanie od 70-200 będzie pasowało do 100/2.8? Jeśli tak dołączam sie do propozycji złożonej przez Biperka...

Uzależniony Awatar Biperek
    Miasto
    Augustów

Domyślnie

Że mi wcześniej nie przyszło do głowy zajrzeć na ebay ? Tam to groszowa sprawa.

Cytat Zamieszczone przez zeber Zobacz posta
    ale tak pomijając wszystko i to że jest drogie i to że metalowe i to że można to dorobić - to czy Wy naprawdę odczuwacie potrzebe posiadania tego???
    Na jakich ogniskowych fotografujesz? Czasem przydaje się podparcie i to w innym miejscu niż korpus aparatu, znacznie wygodniej się operuje zestawem na statywie.
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

Awatar bogunio
    Miasto
    Wodzisław Śląski

Domyślnie

No to moje wrażenia i jakiś tam komentarz. Po co się męczyć w dorabianie jak rzecz idzie kupić za 70 zł. Pewnie niektórzy handlujacy tym towarem na allegro za około 150 zł się trochę gniewają, cóż. Nie miałem doświadczeń z oryginalnymi pierścieniami canona i pewnie tamte chodzą lepiej. Ten z ebay nie jest zły. Jeśli chodzi o mocowanie sztywne to nawet bardzo dobry, jeśli chodzi o lekki luz by dało się obracać to jest znośnie, tzn. da się. Ja właśnie tak fotografuję z monopodem gdzie raczej chodzi o foty bardziej dynamiczne niż ze statywem więc zmiana orientacji kadru dość często potrzebna. Zostawiam na pierścieniu minimalny luz i obracam całość trzymająć za nieruchome części 70-200L (to bardziej "humanitarne) niż używanie pewnej siły do obrotu trzymając za korpus (350d). No i co do wyważenia - na pierścieniu o niebo lepiej niż by do monopodu przykrecić korpus.

Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678

Uprawnienia umieszczania postów