Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Canon EOS 350D 18-55 + 55-200 czy OlekE-500 14-45 + 40-150?

tomekskura
    Guest

Domyślnie Canon EOS 350D 18-55 + 55-200 czy OlekE-500 14-45 + 40-150?

Długo już waham się nad wyborem jak w temacie, wielu userów Olka ciut narzeka na AF w 14-45.. co myślicie, co lepsze?

http://www.fotoexpert.pl/olympus-e-5...40-150MM-TORBA

czy

http://www.foto-raj.pl/index.php?op=...nie=cena#tutaj

Czy Canonek ma możliwość podglądu foconego obiektu na LCD?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Staszów

Domyślnie

Zadajesz pytanie na forum Canona i oczekujesz może, że ktoś powie: bierz Olka?

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Urbanowicz Zobacz posta
    Zadajesz pytanie na forum Canona i oczekujesz może, że ktoś powie: bierz Olka?

Ja bym nawet go polecił gdyby był lepszy, ale IMO nie jest.

Domyślnie

olek szkla ma lepsze (w tym konkretnym zestawieniu), korpus gorszy, jezeli nie bedziesz wymienial szkel to olek

Początki nałogu
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

W!

Cytat Zamieszczone przez tomekskura Zobacz posta
    Długo już waham się nad wyborem jak w temacie, wielu userów Olka ciut narzeka na AF w 14-45.. co myślicie, co lepsze?
    *Canon w kazdym aspekcje, te szkla do Olympusa to nie jest akurat zadna rewelacja.

Cytat Zamieszczone przez tomekskura Zobacz posta
    Czy Canonek ma możliwość podglądu foconego obiektu na LCD?
    *ja pier... ;> Nie, nie ma jak to w dobrych aparatach z lustrem bywa...

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

Dokładnie olek ma korpus gorszy. Osobiście jakoś do obsługi i menu olka też nie mogę się przyzwyczaić.
    Canonek może i ma natomiast Canon nie .
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Coś już napisał

Domyślnie

Co do szkieł w zestawach KITowych odpowiedź jest prosta i zawsze w takiej kolejności.
    Tylko OLYMPUS następnie NIKON i na samym szarym końcu CANON.
    To co Canon daje to zaślepka do dziury z kompaktów olympusa są lepsze zdjęcia.
    Olympus szkła ma bardzo dobrej jakości niestety body są kiepskie, a to za sprawą dużego smużenia i innych wad o których w tym szybkim poście nie będę przytaczać. Reasumując: Jeżeli nie będziesz w przyszłości wymieniać szkieł to bierz Olympusa ewentualnie NIKONA (daje w miarę dobrą optykę w kicie a później masz duży wybór). W Olympusie nie licz na wymianę szkiełek czyba, że lekką ręką lubisz wydać 5tyś. zł. Oczywiście Canon i Nikon też mają super szkła ale w kicie niestety nie, a później nie trzeba tyle kasy wywalać co do olympusa. A smużenia nie wytniesz tak łatwo bez uszczerbku zdjęcia dlatego z body brał bym CANONa (ale licz się z wymianą szkła) i wtedy będziesz szczęśliwy. A jeżeli chcesz mieć i dobre body i w miare dobre szkła w kicie i możliwość rozbudowy to brał bym Nikona. Jednak jest jedno ale. co mi np. przeszkadza. 6Mpx - ogólnie wystarczająca wartość, ale płacąc tyle kasy za body chce się mieć już minimum 8Mpx.

Z mojego punktu widzenia to: Olympus KIT (jeżeli zestaw na lata i bez wymiany optyki i to tyle).
    Nikon (fajny środek, ale już trochę przeżytek przydało by się w D80 zainwestować ma już więcej pikseli - ale już drogi i wolał bym dołożyć i kupić Canona 20D).
    Canon (tanie body np. 350D i do tego dobra Sigma) i będziesz szczęśliwy - i rozwojowy zestaw (szkła zostaną zmienisz body).

A pojawił się 400D - jednak nic poza 10Mpx i podobno szybkim AF nic nie wiem. Nikony AF mają lepsze ,ale Canonki mniej dużo smurzą.

Wybór należy do Ciebie.

Ja brał bym Canon'a 20D
    Pozdrawiam.

Domyślnie

...smurza ???? ...a chodzi o szum tak ??
    Ostatnio edytowane przez alx_80 ; 07-09-2006 o 07:15

tomekskura
    Guest

Domyślnie

czyli jedni zachwalają Canona a drudzy Olka.. i weź tu się chłopie zdecyduj

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zygert Zobacz posta
    To co Canon daje to zaślepka do dziury z kompaktów olympusa są lepsze zdjęcia.
    A wiesz ze mamy na forum wypowiedzi i zdjecia udowadniajace cos dokladnie odwrotnego?
    Przy f8 czyli do krajobrazow kit jest bardzo znosny. A pozostale elementy wplywajace na "lepszosc" zdjecia to juz leza po stronie holdera do aparatu (popularnie zwanego fotografem).

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów