Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 44 z 44

Wątek: Czy HDR to wciąż fotografia, czy juz bardziej grafika ?

Uzależniony

Domyślnie

To ja dam przyklad nie DRI tylko HDR, bawilem sie tym okolo rok temu.
    Pierwsze 2 fotki przyklad skladowej i HDR skladanego z tego co pamietam z 6 skladowych TIFFow. Druga to 6 TIFFow z tym ze na plastyke fotki wplynela dynamika swiatla:

P.S. To byly eksperymenty...
    Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl

Bywalec Awatar kwv
    Miasto
    biesy i czady

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andee Zobacz posta
    P.S. To byly eksperymenty...
    Chyba masz niebieską koszulę

Nie wiem do czego służy tutaj ta cała polemika na temat hdr że jest dobre czy to ****.

To jest tak jakby rozważać, że fotografia kolorowa to już nie to co czarno-biała.
    HDR ma poprostu swoje zastosowanie w fotografii czy się to komus podoba czy nie.
    HDR-jest bardziej plastyczne, malowane. - Przecież oto w tym chyba chodzi.
    Kiedyś wyczytałem o gościu który focił /HDR/ dla agencji nieruchomości gdzieś na wyspach i sukcesem owej agencji były w większości fotografie zamieszczane w ogłoszeniach.
    Którys z kolegów wcześniej napisał iż fotografia ma zastanawiać zmuszać do myślenia. Myslę że niekiedy tak szczególnie jesli to jakiś tzw "artysta focił", lecz niekiedy coś poprostu ma być ładne i "wpadać" szybko w oko - czytaj się sprzedać.

znalezione w necie....
    jakiś tam przykład przedpokoju

Wracajac do tematu chętnie bym się zapoznał z uwagami tych co już mają jakieś w tym doświadczenie, dzieląc się z nami.

Pozdrawiam

Uzależniony Awatar CYNIG
    Miasto
    Łaziska Górne

Domyślnie

A mi sie tak nasuwa na mysl, przeciez ten caly HDR mial swojego protoplaste ciemniowego, ktorym bylo maskowanie i doswietlanie pod powiekszalnikiem

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Maił papiery o różnej gradacji, później (i do dzisiaj) wielogradacyjne i filtry do nich.
    Najogólniej, to najpierw naświetlasz przez żółty filtr - daje to bardzo niski kontrast, niemal bez czerni, ale za to pozwala wydobyć szczegóły ze świateł. Naświetlasz tyle, by pojawiły się te najjaśniejsze detale.
    Następnie przez purpurowy, - nie za dużo, tyle akurat, aby nie prześwietlić najciemniejszych detali.

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów