Cytat Zamieszczone przez zanussi Zobacz posta
... ale z przyjemnością sam spróbuję tej techniki jeśli ktoś mi dokładnie wytłumaczy o co chodzi od technicznej strony zagadnienia...
Czyli nauczcie mnie bo mnie sie nie chce samemu - link podałem http://www.naturescapes.net/072006/rh0706_1.htm dalej trzeba samemu.

Cytat Zamieszczone przez zanussi
...a mnie jednak wkurza próba odzwierciedlania scen z rzeczywistosci w z dokładnoscią do 0,1 EV....
Mnie też ale wiedzy nigdy za dużo i zwykle pare rzeczy na temat kamery, oczu, papieru i monitora wiedzieć jednak warto. Unika sie potem rozczarowań. ...

Cytat Zamieszczone przez zanussi
...ale stosowanie HDR wszędzie i zawsze mija się z celem...
Oświeć mnie łaskawie gdzie i kiedy ktokolwiek to napisał lub powiedział. Raczej ton wypowiedzi jest zgodny = można ale z umiarem i trzeba umieć...

Właściwie to niewiele technik używanych w PS jest tak absolutnie nowych. Prawie wszystko istniało w ciemni. Sztuczek było milion i trochę i wtedy jakoś nikt się nie wymądrzał o "moim, jedynie słusznym, pojmowaniu fotografii". Wiem, wiem byli i tacy ale jakoś nie rzucali się w oczy. Raczej podpytywano jak taki czy inny efekt osiągnąć. O technice mówiło się zawsze. 100 lat temu też. Jak ktoś woli zegarek kłonicą nakręcać, wolna wola. Tyle, że wygodniej wymienić baterię raz na 5 lat.