Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 46 z 46

Wątek: Który eos 350D czy D60?

fotofan1
    Guest

Domyślnie

[QUOTE=Kolekcjoner;217599]Tak włąśnie kiedyś się zastanawiałem jak to z tym jest. Bo te problemy to ma ustawicznie Sigma, coś mi się obiło o uszy, że ze starszymi Tokinami też był problem ale tylko w cyfrówkach (niezależnie od modelu). Jeśli chodzi o Tamrona to nie słyszałem żeby były jakieś problemy tego typu. Więc do końca to nie wiadomo (a może wiadomo - może ktoś wyjaśni) czyja to wina. Zwłaszcza że obiła mi się o uszy plotka, że problemy Sigmy wynikają z faktu, że nie wykupili od canona pełnej specyfikacji bagnetu tylko sami kombinują.

Witam
    Do tej pory pstrykam EOSem 1 ale zastanawiam się nad 10D
    Mam TAMRONA 200-400 ze stałym światłem 5,6 Pisałem do serwisu Tamrona i odpowiedzieli mi że ten obiektyw śmiga z cyfrówkami.
    A może wie ktoś czy Voigtländer 19- 35mm będzie chodził?
    Reszta szkła CANONA więc się nie martwię

Eweltualnie jakies sugestie co do zakupu body tak do 2 000zł

Początki nałogu Awatar maxbmx
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

według mnie nie ma co sie zastanawiać => 10d (do 2000zł)
    Moje zdjęcia
    RIP: Canon 40d, Tokina 10-17 Fisheye, Canon 70-200L f4, Canon 17-40L f4, Canon 50 f1.4, 6x Sunpak 555+2x Quantum Battery Pack, 3x PocketWizard MultiMAX (sprzęt skradziono w Krakowie, numer seryjny Body: 0930516228)

Zablokowany

Domyślnie

Pracowalem d60 przez pare lat, z gripem swietnie sie sprawdzal nawet w ekstremalnych warunkach, uzywalem go do reporterki i zdjec studyjnych, to bardzo dobry sprzet choc ma swoje lata, gdybym mial wybierac pomiedzy tymi dwoma modelami, a d60 bylby zadbany i od znajomego, kupilbym d60, 350 to raczej produkt marketingowy niz narzedzie pracy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez romanchch Zobacz posta
    (...) 350 to raczej produkt marketingowy niz narzedzie pracy
    Zdziwiłbyś się ile można nim zrobić.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar Ramirez

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez romanchch Zobacz posta
    gdybym mial wybierac pomiedzy tymi dwoma modelami, a d60 bylby zadbany i od znajomego, kupilbym d60, 350 to raczej produkt marketingowy niz narzedzie pracy
    A szumy, a bufor?
    Na czym teraz focisz?

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ramirez Zobacz posta
    A szumy, a bufor?
    Na czym teraz focisz?
    Odczekalem 10d i 20d, bawilem sie oboma i roznice byly dla mnie niewielkie, teraz mam 1Ds mk II

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów