ta ramka rysiaczka to albo sa kroki 1-4 albo od 5-8 w zaleznosci od filozofi czy wtapiamy w czarne czy dorysowywujemy czarne ;-)
ta ramka rysiaczka to albo sa kroki 1-4 albo od 5-8 w zaleznosci od filozofi czy wtapiamy w czarne czy dorysowywujemy czarne ;-)
u mnie sa dwie - jedna na stale z czarna obramowka, druga na wierzchu robi za lekka 'ramkowa' winiete.
Przepisow na ramki jest od groma - wg mnie najprosciej czarna ramka, zaznaczenie, outerglow na czarno.
Druga to samo, tyle ze free transform i warp do tego wg upodoban...
EDIT: hmm moze za delikatna winieta i srednio ja widac...
EDIT2: mozna na jednej ramce i prosciej![]()
Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...
Efekt tej ramki można uzyskać w PS, stosując na warstwie/duplikacie zdjęcia efekt Layer Style/Inner Glow. W funkcji Blend Mode zamiast Screen ustawiaj Multiply z Opacity np 60%, kolor zamiast jasnego zmień na 100% Black/żeby ramka była neutralna. Przykładowo rozmiar/Size na 130px, Choke na 15% i Range na 100%. Można to zapisać jako New Style, będzie dostępne do innych zdjęć w palecie Styles po jednym kliknięciu.
U mnie dziala - wiec jaki znow zonk?![]()
Popieram Cie Slawku w 100% - wiecej rzetelnosci, a mnie emocji... luz, to tylko ramka i zdjecie....:rolleyes:
Spojrz na rogi zdjecia - zauwaz, ze jest tam nieco wiecej glow'a od ramki do wewnatrz, niz np w srodku ramki. I mysle, ze przede wszystkim o wlasnie taki efekt chodzilo iczkowi, gdy prosil o pomoc, a nie prosta ramke z glow'em do wewnatrz - z czym jestem pewien, ze by sobie poradzil.
naprawdę nie wiem o czy mówicieDla mnie zwykła czarna ramka + lekka winieta
Pokażcie mi co Wy widzicie bo chyba monitor wywalę
![]()
Zrobiłem gotową AKCJĘ jak ktoś chce to:
madroz@interia.pl
<połączone>
Można regulować 2 parametry grubość ramki i ilość rozmycia.
Ostatnio edytowane przez Jac ; 08-09-2006 o 07:05 Powód: kolejne zdania piszemy w tym samym poscie ;-)
EOS 40D+Grip,EOS 300D+Grip, EFS 17-55IS F/2.8, EF 100-300 USM, EFS 18-55 USM, EF 50 II, TAMRON 28-75 F/2.8, 550 EX, DigiMateII plus 10GB. Dwie lampy studyjne + dwa softboxy.
PLFOTO