Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 52

Wątek: ramka w PS - pomożecie ?

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

ta ramka rysiaczka to albo sa kroki 1-4 albo od 5-8 w zaleznosci od filozofi czy wtapiamy w czarne czy dorysowywujemy czarne ;-)

Domyślnie

u mnie sa dwie - jedna na stale z czarna obramowka, druga na wierzchu robi za lekka 'ramkowa' winiete.
    Przepisow na ramki jest od groma - wg mnie najprosciej czarna ramka, zaznaczenie, outerglow na czarno.
    Druga to samo, tyle ze free transform i warp do tego wg upodoban...

EDIT: hmm moze za delikatna winieta i srednio ja widac...
    EDIT2: mozna na jednej ramce i prosciej
    Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Efekt tej ramki można uzyskać w PS, stosując na warstwie/duplikacie zdjęcia efekt Layer Style/Inner Glow. W funkcji Blend Mode zamiast Screen ustawiaj Multiply z Opacity np 60%, kolor zamiast jasnego zmień na 100% Black/żeby ramka była neutralna. Przykładowo rozmiar/Size na 130px, Choke na 15% i Range na 100%. Można to zapisać jako New Style, będzie dostępne do innych zdjęć w palecie Styles po jednym kliknięciu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slawek2b Zobacz posta
    Efekt tej ramki można uzyskać w PS, stosując na warstwie/duplikacie zdjęcia efekt Layer Style/Inner Glow. W funkcji Blend Mode zamiast Screen ustawiaj Multiply z Opacity np 60%, kolor zamiast jasnego zmień na 100% Black/żeby ramka była neutralna. Przykładowo rozmiar/Size na 130px, Choke na 15% i Range na 100%. Można to zapisać jako New Style, będzie dostępne do innych zdjęć w palecie Styles po jednym kliknięciu.
    zonk:rolleyes:

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

U mnie dziala - wiec jaki znow zonk?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    U mnie dziala - wiec jaki znow zonk?
    To, co opisal Slawek2b to zwykla ramka z czarnym glow'em do wewnatrz.. nie zalatwia ona sprawy dystorsji tegoz glow'a - zwroc uwage na ramki z pytania iczka, tam to ladnie widac (szczegolnie na jasniejszych zdjeciach - cos a'la ramkowa winieta).

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rysiaczek Zobacz posta
    zonk:rolleyes:
    Rysiaczek, tak patrzac na Twoja ramke z postu nr 29 nijak nie potrafie dopatrzec sie "a`la ramkowej winiety". Moze by tak wiecej rzetelnosci a mniej emocji? ;-) Wszyscy widzimy to samo, jednak kazdy inaczej?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slawek2b Zobacz posta
    Rysiaczek, tak patrzac na Twoja ramke z postu nr 29 nijak nie potrafie dopatrzec sie "a`la ramkowej winiety". Moze by tak wiecej rzetelnosci a mniej emocji? ;-) Wszyscy widzimy to samo, jednak kazdy inaczej?
    Popieram Cie Slawku w 100% - wiecej rzetelnosci, a mnie emocji... luz, to tylko ramka i zdjecie....:rolleyes:

Spojrz na rogi zdjecia - zauwaz, ze jest tam nieco wiecej glow'a od ramki do wewnatrz, niz np w srodku ramki. I mysle, ze przede wszystkim o wlasnie taki efekt chodzilo iczkowi, gdy prosil o pomoc, a nie prosta ramke z glow'em do wewnatrz - z czym jestem pewien, ze by sobie poradzil.

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

naprawdę nie wiem o czy mówicie Dla mnie zwykła czarna ramka + lekka winieta Pokażcie mi co Wy widzicie bo chyba monitor wywalę

Początki nałogu Awatar Madroz
    Miasto
    Sosnowiec

Domyślnie

Zrobiłem gotową AKCJĘ jak ktoś chce to:
    madroz@interia.pl

<połączone>

Można regulować 2 parametry grubość ramki i ilość rozmycia.
    Ostatnio edytowane przez Jac ; 08-09-2006 o 07:05 Powód: kolejne zdania piszemy w tym samym poscie ;-)
    EOS 40D+Grip,EOS 300D+Grip, EFS 17-55IS F/2.8, EF 100-300 USM, EFS 18-55 USM, EF 50 II, TAMRON 28-75 F/2.8, 550 EX, DigiMateII plus 10GB. Dwie lampy studyjne + dwa softboxy.
    PLFOTO

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów