ctrl+a...?nie kumam zaznaczenie i stroke?
idac tymi skrotami z klawiatury nic sie nie robi,.... czy aby na pewno dobre to skróty ?
Cosik nie dziala ta opcja Dominique...
Kompletnie sie nie znam na Ps albo cosik za duze skróty myslowe porobiles.
ctrl+a...?nie kumam zaznaczenie i stroke?
idac tymi skrotami z klawiatury nic sie nie robi,.... czy aby na pewno dobre to skróty ?
Cosik nie dziala ta opcja Dominique...
Kompletnie sie nie znam na Ps albo cosik za duze skróty myslowe porobiles.
Ostatnio edytowane przez iczek ; 06-09-2006 o 10:24
No ok, ale jakos idac dalej (mam PC) to nie cholery nic sie nie tworzy, nie mowiac o ramce
Ja chyba dyletant jestem...
stroke zewnetrzny czy wewnetrzny?
Ja pirerdziele, chyba sie na kurs zapisze
A mozesz to przeciwczy na obrazku jakims... ja ma obrazek jako tło i dalej robie wedlug twojego przepisu ... i kupa.
Aaaaaaaaaaaaa .. .ty robisz stroke z listy Edit a nie wlasciwosci warstwy..![]()
Ostatnio edytowane przez iczek ; 06-09-2006 o 10:30
iczek, moze Ci po prostu skroty klawiszowe siadly? czasem tak sie dzieje w CSach.
stroke wewnetrzne![]()
Chwilowo nie mam czasu na skrinszotowanie i dokladny opisIczek zaraz sam do tego dojdzie
i moze sie okazac, ze zupelnie nie bedzie zadowolony z efektu jaki mozna uzyskac ta metoda
(imo da sie, tylko trzeba pokombinowac z parametrami choc napewno mozna dojsc do tego na wiele sposobow)
dobra, spoko, rozumiem, bede walczyl, krok po krokuMam jednak wrazenie, ze to juz probowalem, ael zobaczymy
Dzieki D.
ale nakombinowaliscieto jest banalne ;-)
robi sie to tak:
1. ctrl+a
2. select/modify/border (powiedzmy 5px)
3. select/modify/smooth (powiedzmy 20px)
4. delete (background color musi byc ustawiony taki w jaki kolor ma przenikac czyli czarne)
5. ctrl+a
6. select/modify/border (powiedzmy 50px)
7. alt+ctrl+d (nie pomylic z del) i powiedzmy 50px
8. del
9. ctrl+d
i mozna podziwiac
a i jeszcze jedno punkt 8 mozna wykonac kilka razy jesli ma byc mocniej wtopione
(wiekszy "efekt rurki"![]()
edit: no tak nie dokonca efekt rurki no ale mozna podciagnac ;-))
@Jac a moze ty masz czas na tutorial - mnie na razie te skroty przerazaja?
z pozdrowieniami "69"